به گزارش خبرگزاری کتاب ایران(ایبنا)، کزازی در گزارشهای غزل خود به ایهامها، جناسها، کنایهها و آرایهها و صناعات ادبی به کارگرفته شده در هر غزل اشاره کرده و هر غزل را با توجه به ساختار عمودی شعرها و نمادهای موجود در شعر مورد ارزیابی قرار میدهد.
ذیل هر غزل بخشهایی با عنوان «واژه شناسی»، «باورشناسی» و «زیبایی شناسی» وجود دارد که کزازی در آنها سه موضوع را با نکتهسنجی از منظر یک پژوهشگر آشنا به قواعد بازشناسی متن بررسی میکند. به طور مثال در حوزه زیبایی شناسی ابیات به وجود آرایههای گوناگون ادبی میپردازد و وجود آنها را در ساختار غزل برای زیبایی بخشیدن به شعرها جزو الزامها برمیشمارد.
کزازی در زمینه باور شناسی شعرها سعی دارد به رفتارشناسی و شناختشناسی ذهن و اندیشه حافظ بپردازد و همچنین در بخش واژهشناسی به فرض ریشه اوستایی کلمات را جستوجو میکند و پیش روی خواننده قرار میدهد و آن را به معنی امروزی واژه ربط میدهد تا فهم کلمات برای خواننده آسانتر شود.
کتاب «گامی در بیکران» به نوعی کتابی درسی نیز محسوب میشود و برای فهم ابیات و اشعار حافظ برای دانشجویان رشته ادبیات فارسی و به ویژه علاقهمندان به ادبیات و زبان فارسی میتوان معیار و ملاک و نمونهای از فهم غزلیات حافظ باشد.
«گامی در بیکران» با شمارگان هزار نسخه و با قیمت پنج هزار و اوخر سال گذشته از سوی سازمان مطالعه و تدوین کتب علوم انسانی دانشگاهها(سمت) منتشر شده است.
یکشنبه ۷ اردیبهشت ۱۳۹۳ - ۱۱:۲۹
نظر شما