سه‌شنبه ۲۷ اسفند ۱۳۹۲ - ۱۱:۰۰
درخشش آثار پزشکی در جایزه کتاب سال

سال 92 برای حوزه دانش و فناوری گرچه از لحاظ آمار کمی به ویژه در حوزه علوم پایه چندان پربار نبوده، اما درخشش کتاب‌های این حوزه در جشنواره‌هایی همچون کتاب سال و فصل، سالی خوب را برای عرصه دانش و فناوری رقم زد.

خبرگزاری کتاب ایران (ایبنا)- علوم پایه و به‌ویژه ریاضیات یکی از مهم‌ترین حوزه‌های تولید کتاب به‌شمار می‌آید، چراکه این مبحث علمی در تمامی رشته‌های فنی اعم از مهندسی تا رشته‌های علوم پایه و علوم انسانی کاربرد فراوان دارد، اما متاسفانه آمار کتاب‌های منتشرشده در این حوزه در سال‌جاری چندان چشمگیر نبود.

حضور استاد برجسته در ایران
سال 1392 در حالی به روزهای پایانی خود رسید که در آن اتفاقات علمی بسیاری نیز رخ داد. در این سال پروفسور مجید سمیعی، یکی از جراحان معتبر ایرانی در دنیا و نویسنده ده‌ها عنوان کتاب شاخص پزشکی، با مرتبه استادی به عضویت افتخاری دانشگاه آزاد درآمد.
 
از این چهره برجسته و بین‌المللی کشور، در بیست‌و‌هفتمین دوره جشنواره بین‌المللی خوارزمی، به‌عنوان رتبه نخست بنیادی و برگزیده ویژه، تجلیل شد.


بیستمین دوره کتاب سال دانشجویی

جهاد دانشگاهی، به‌ روال سال‌های گذشت،ه بیستمین دوره جایزه کتاب سال دانشجویی را همزمان با هفته کتاب برگزار کرد. 

در این جشنواره یک بخش اصلی شامل همه رشته‌های دانشگاهی و سه بخش ویژه در رشته‌های علوم قرآنی، گردشگری و اشتغال و کارآفرینی فعال بوده و دانشجویان نیز در این بخش‌ها به تالیف یا ترجمه کتاب اقدام کرده بودند.

کتاب‌های ارسالی در رشته علوم انسانی و اجتماعی در این دوره بیشترین تعداد کتاب‌ها را به خود اختصاص داده‌ و رشته‌های دامپزشکی و فنی و مهندسی، دیگر شاخه‌های علمی بودند که با بیشترین تعداد آثار در این جشنواره حضور داشتند.

رونمایی و نقد و بررسی کتاب در جهاد دانشگاهی

سازمان جهاد دانشگاهی، در این سال علاوه بر کار انتشار کتاب‌های دانشگاهی و آموزشی، اقدام به برگزاری نشست‌های نقد و بررسی کتاب‌های آموزشی نیز کرد. دو نشست علمی این سازمان به کتاب‌های حوزه داروشناسی اختصاص داشت. 

درخشش دانش و فناوری در جایزه کتاب سال

سی و یکمین دوره جایزه کتاب سال جمهوری اسلامی، از دیگر رویدادهای مهم حوزه کتاب در سال 92 بود که بهمن‌ماه امسال در تالار وحدت برگزار شد. درخشش آثار حوزه دانش و فناوری در این دوره چشمگیر بود. در میان پنج اثر برگزیده این دوره، چهار اثر به حوزه دانش اختصاص داشت و در این حوزه 11 اثر نیز شایسته قدردانی شناخته شدند. 

در حوزه علوم کاربردی و پزشکی، چهار عنوان کتاب «اصول نوین در پروتزهای دندانی ثابت» تالیف مشترک آزیتا مظاهری تهرانی، کاوه سیدان، مهران نوربخش و آرش زربخش، «فلور ایران، شماره 76: تیره نعنا» اثر زیبا جم‌زاده، «شناخت گیاهان دارویی و معطر ایران» اثر ولی‌اله مظفریان و «دیسقوریدس» به تصحیح سیدمحمود طباطبایی حایز عنوان کتاب برگزیده سال شدند.

در سی و یکمین جایزه کتاب سال،‌ در بخش آمار کتاب «آمار فضایی و کاربردهای آن» تالیف محسن محمد‌زاده، استادتمام دانشگاه تربیت‌مدرس، در کنار 10 عنوان کتاب دیگر این حوزه، شایسته قدردانی معرفی شدند.

تجلیل از چهره‌های علمی در فرهنگسان علوم
در بهار امسال، از مقام علمی دکتر محمدرضا عارف، رییس گروه علوم مهندسی فرهنگستان علوم تجلیل به‌عمل آمد. وی تالیف و ارایه بیش از ۲۸۰ مقاله علمی را در کارنامه خود دارد. کتاب «سیستم‌های مخابراتی دیجیتال و آنالوگ» تالیف محمدرضا عارف، در سال ۱۳۶۹ به‌عنوان کتاب سال انتخاب شد. «سیگنال‌ها و سیستم‌ها» و «سیگنال‌های تصادفی» از جمله کارهای ترجمه‌ای وی هستند.
 
فرهنگستان علوم به همت دانشکده مهندسی برق و کامپیوتر دانشگاه تهران،‌ از مقام علمی دکتر پرویز جبه‌دار مارالانی، به‌عنوان نخستین چهره ماندگار مهندسی برق کشور تجلیل کرد. این چهره ماندگار دارای بیش از ده‌ها عنوان کتاب مرجع و مقاله علمی و پژوهشی است. کتاب «روش‌های کامپیوتری طرح و تحلیل مدار» تالیف وی، در نهمین دوره کتاب سال، به‌عنوان اثر برگزیده معرفی شد. 

این فرهنگستان همچنین سمینار افق‌های آینده مربوط به رشته مهندسی برق و کامپیوتر را نیز در خردادماه سال‌جاری برگزار کرد. 


فرهنگستان علوم، همزمان با روز مهندسی در پنجم اسفندماه سال‌جاری، علاوه بر معرفی عیسی سلاجقه،‌فرخ مروستی و منوچهر وثوقی به‌عنوان استادان رشته مهندسی، فرامرز امین‌پور،‌ کیومرث جعفر‌شقاقی و محمد‌مهدی نایبی را به‌عنوان مهندسان برجسته به جامعه مهندسی معرفی کرد و در ادامه این آیین نیز فرشاد لاهوتی، رضا انصاری، علی‌اکبر بابالو، مهدی بشیری و محمد‌رضا محمدی را به‌عنوان دانشمندان جوان در عرصه مهندسی برگزید.

رونمایی از دو اثر شاخص
در سال جاری، نخستین کتاب مرجع در زمینه اپیدمیولوژی با عنوان «مرجع اپیدمیولوژی بیماری‌های شایع ایران» با همکاری 41 متخصص اپیدمیولوژی کشور نگاشته و منتشر شد و آیین رونمایی از این اثر شاخص در سرای اهل قلم موسسه خانه کتاب با حضور نویسندگان کتاب برگزار شد.

انتشارات تیمورزاده نیز نخستین کتاب مرجع در زمینه ارولوژی را که با همکاری 116 متخصص از سراسر کشور تالیف شده بود را منتشر و در اسفندماه سال‌جاری در محل بیمارستان شهید دکتر لبافی‌نژاد، با حضور رییس نظام پزشکی و معاون آموزشی وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی رونمایی کرد.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.

برگزیده

پربازدیدترین

تازه‌ها