مصطفی اسدزاده افزود: توجه به موضوع مطالعه یکی از موضوعهای مهم این حوزه است که در آن مباحثی مانند لزوم تعريف صحيح از مطالعه، برنامهريزي براي ترويج فرهنگ مطالعه از سنين كودكي، راهاندازي ايستگاههاي مطالعه در فرودگاهها و پايانههاي مسافربري، تهيه طرح مطالعه در مراكز آموزشي نظامی، لزوم توجه به آسيبشناسي نگاه مردم به مطالعه، توجه به موضوع رابطه مطالعه و توسعه و تجليل از چهرههاي اهل مطالعه طرح میشود.
وی با بیان اینکه اجراي طرح مطالعه بين كارمندان و كارگران و ايجاد انگيزههاي لازم یکی دیگر از مباحث این حوزه است، گفت: تجديد نظر در برگزاري مسابقات كتابخواني در ادارات و كارخانجات، توجه بيشتر به اثر بخش بودن مطالعه در روند ارتقاي شغلي و هماهنگي پرداخت پاداش به اين موضوع و تلاش براي ايجاد فايل مطالعه افراد در دستگاهها در این مبحث بررسی میشود.
اسدزاده از تهيه آييننامه نحوه ارتباط بين مطالعه و افراد مختلف مانند كارمندان، دانشجویان، سربازها و خانهداران به عنوان دیگر پیشنهاد ارایه شده در این نشستها نام برد و اظهار کرد: از دیگر موضوعات مطرح شده در این زمینه میتوان به بررسي نظام مطالعه در دستگاههاي لشكري، كشوري و بانكها و طرح مطالعه كتاب در منزل نیازمند لزوم تعيين تعريف مشخص از مطالعه است که در این نشستها بررسی میشوند.
به گفته وی، برای تقویت رابطه کتاب و نهادها و ارگانها نیز برنامههایی در این سلسله نشستها پیشبینی شده است که بررسي مصوبات معطوف به موضوع كتاب و كتابخواني در دستگاهها و نهادهايي مثل وزارت آموزش و پرورش، نهاد كتابخانههاي عمومي كشور، كانون پرورش فكري كودكان و نوجوانان، شوراي كتاب سيما، موسسه خانه كتاب، وزارت ارشاد و شوراي كتاب كودك با هدف تجميع و يكپارچه سازي برنامههاي معطوف به كتاب و كتابخواني در آن ارایه شده است.
اسدزاده با اشاره به رهنمودهاي مقام معظم رهبري درباره کتاب و كتابخواني، عنوان کرد: این رهنمودها قبلاً در قالب كتابچهاي با عنوان «كتاب و كتابخواني از منظر مقام معظم رهبري» از سوي پژوهشگاه فرهنگ، هنر و ارتباطات منتشر شده و قرار است برای بهرهبرداري و برنامهريزي، همچنین عملياتي كردن به نهادهاي فرهنگي از جمله معاونت فرهنگي وزارت ارشاد ارسال شود.
وی یادآور شد: صاحبنظران و فعالان عرصه كتاب در این نشستها به تبادل نظر درباره مهترين مسايل حوزه كتاب و كتابخواني ميپردازند، شناخت مشكلات حوزه كتاب و كتابخواني و تلاش براي يافتن راه حلهاي اساسي براي اين مشكلات از جمله اهداف این نشست است.
اسدزاده با بیان اینکه پیش از این شش جلسه در اين زمینه در پژوهشگاه فرهنگ، هنر و ارتباطات برگزار شده است، گفت: از مهمترين نكات مطرح شده در اين جلسات لزوم تشكيل كارگروه كتاب با حضور نهادهايي همچون معاونت فرهنگي وزارت ارشاد، صدا و سيما، شوراي فرهنگ عمومي، نهاد كتابخانههاي عمومي کشور، كانون پرورش فكري كودكان و نوجوانان، شهرداري، خبرگزاري كتاب، با هدف همافزايي و هماهنگي ميان فعاليت اين نهادها به منظور ارتقاي سرانه مطالعه كتاب در كشور بوده است.
هفتمین نشست «آسيبشناسي فعاليتهای عرصه كتاب و كتابخواني» دوشنبه 12 اسفند ساعت 10 صبح در پژوهشگاه و با حضور نمايندگاني از نهادهاي فعال در حوزه كتاب برگزار ميشود./
نظر شما