یکشنبه ۱۱ اسفند ۱۳۹۲ - ۱۱:۵۶
«سبک زندگی» موضوع شماره 72 کتاب‌ماه علوم اجتماعی شد

هفتاد و دومین شماره کتاب‌ماه علوم اجتماعی، ویژه اسفندماه با محوریت موضوع سبک زندگی منتشر شد.

به گزارش خبرگزاری کتاب ایران(ایبنا)، «رسانه، فرهنگ، سبک زندگی» موضوع «سخن ماه» این شماره از کتاب ماه علوم اجتماعی به قلم محمدرضا رسولی، سردبیر این ماهنامه است.
 
وی در تعریف مفهوم «سبک زندگی» می‌نویسد: «مفهوم سبک زندگی از جمله مفاهیم جامعه‌شناسی فرهنگی است که در 60 سال اخیر مورد توجه فرهنگ‌شناسان و پژوهشگران مطالعات فرهنگی قرار گرفته است. نگاه به سبک زندگی از رهیافت فرهنگ‌شناسانه‌ای که فرهنگ را فراگرد مستمر تولید معنای ناشی از تجربه اجتماعی می‌داند و درک مفهوم فرهنگ را مستلزم خوانش متن تلقی می‌کند، به همه جنبه‌های تولید اشکال و دریافت معنا و گفتمان‌هایی که در گرداگرد آن خلق می‌شود و در دامنه تغییرات مطالعات فرهنگی جای می‌گیرد، توجه دارد.» 

در بخش «پرونده ماه» اين شماره مقاله‌هایی از علی یعقوبی (دانشجوی دکترای علوم ارتباطات اجتماعی) با عنوان «فرهنگ و رفتار اجتماعی»،‌ توحید علیزاده (کارشناس ارشد جامعه‌شناسی دانشگاه مازندران) زير عنوان «تاملی در جامعه‌شناسی بدن»، رحمان سعیدی (دانشیار گروه ارتباطات دانشگاه علامه بابایی) و پگاه سعیدی (کارشناس ارشد مدیریت)، با عنوان «رسانه و فرهنگ مصرف»، مهدی بازرگان (دانشجوی کارشناسی ارشد علوم ارتباات اجتماعی) با عنوان «یکسان‌سازی در تلویزین آمریکا و نظریه صنعت فرهنگی» و همچنین گزارشی از نشست «دین و سبک زندگی» با حضور مسعود کوثری، عضو هیات علمی گروه ارتباطات دانشگاه تهران، نعمت‌الله فاضلی، عضو هیات علمی پژوهشگاه علوم انسانی و مطالعات فرهنگی، مهدی منتظرقائم، عضو هیات علمی دانشگاه تهران گروه ارتباطات و محمدرضا رسولی، سردبیر کتاب‌ماه علوم اجتماعی به چاپ رسیده است. 

بخش بعدی این ماهنامه که به بخش «پژواك» اختصاص دارد و به معرفي و نقد كتاب می‌پردازد، کتاب‌های چون «معمای سقوط و فراوانی» نوشته «تری لین کارل» از سوی محمد فکری (کارشناس ارشد جامعه‌شناسی انقلاب اسلامی)، «‌تاریخ ایران مدرن» تالیف یرواند آبراهامیان از سوی مینا اینانلو (کارشناس ارشد جامعه‌شناسی)، «شکاف جهانی» تالیف «ال. اس.استاوریانوس» از سوی احمد میرعابدینی (پژوهشگر و مدرس ارتباطات دانشگاه علامه طباطبایی)، «ارتباطات و توسعه» به قلم علیرضا مرادی و محمدصادق افراسیابی از سوی ندا شفیعی (کارشناس ارشد ارتباطات) و همچنین کتاب «تاریخ و نظریه اجتماعی؛ تعامل یا تقابل» از سوی محمدرضا ناظری (کارشناس ارشد تاریخ ایران اسلامی) مورد نقد و بررسی قرار می‌گیرند.

در بخش بعدي اين ماهنامه با عنوان «مقالات»، مقاله‌هایی از امید علی‌احمدی، استادیار جامعه‌شناسی دانشگاه آزاد اسلامی آشتیان با عنوان «دین و نقش‌های دینی در گلستان سعدی» و رقیه رحمتی، کارشناس ارشد مردم‌شناسی زیر عنوان «تحلیل مردم‌شناختی کاربرد واژه‌های فرهنگی و ارتباطی» منتشر شده است. 

«نقد و نظر»، عنوان بخش بعدی این ماهنامه است که در این شماره به نقد و بررسی کتاب «فرهنگ و زندگی روزمره» به نویسندگی «دیوید انگلیس» و با ترجمه علیرضا مرادی می‌پردازد. 

همچنين در بخش «تازه‌ها و همایش‌های علمی» اين ماهنامه، گزارش نشست‌های نقد و بررسی کتاب دو جلدی «فرهنگ شهر ما»، نقد کتاب «نگرشی نو به سیاست فرهنگی»، و نیز گزارش‌های مراسم اختتامیه دهمین دوره جشنواره نقد کتاب (25 دی‌ماه) و مراسم اهدای جوایز سی و یکمین دوره جایزه کتاب سال كه در روز شنبه (19 بهمن‌ماه 1392) برگزار شد، به چاپ رسیده است. 

در بخش «پيشخوان» اين شماره نيز چهار كتاب در زمینه «جامعه‌شناسي» و «فرهنگ» را که به تازگی در سطح جهانی منتشر شده، معرفی شده است.

هفتاد و دومین شماره کتاب ماه علوم اجتماعی به کوشش موسسه خانه کتاب، در 101 صفحه و بهای دو هزار تومان منتشر شده است./

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.

برگزیده

پربازدیدترین

تازه‌ها