کتاب «راههای بسط کاربری و ارتقای جایگاه مسجد» با هدف بررسی راهکارهای بسط کاربری مساجد منتشر شد.
نویسنده در فصل نخست با بیان کلیات بحث، اهمیت، ضرورت، اهداف، سوالات و تعریف نظری مفاهیم، به بیان اجمالی پژوهشهایی که در گذشته درباره این موضوع انجام شدهاند، پرداخته است.
در فصل دوم نظریات مرتبط با موضوع پژوهش مورد بررسی قرار گرفتهاند. از آنجا که مسجد از ابتکارات دین اسلام است، شاخصهای استخراج شده از متون دینی بررسی قرار میشوند. به همین دلیل درباره بسط کاربری مساجد، تئوری از پیش تعیین شدهای وجود ندارد تا در قالب آن به تمام مولفهها اشاره شده باشد.
فصل سوم مباحث مربوط به روششناسی، تعاریف مقولات پژوهش، جامعه و آماری را بررسی کرده است.
فصل چهارم به بررسی جایگاه مسجد در اسلام میپردازد و سعی دارد تمام آیات و روایات موجود در این زمینه را بررسی و شاخصهای لازم را استخراج کند.
فصل پنجم کتاب به بیان کارکردهای مسجد در صدر اسلام و دوران معاصر اختصاص یافته و فصل ششم به بیان یافتههای این پژوهش اشاره کرده و نظریات محققان و پژوهشگران علوم انسانی را آورده است.
یکی از ویژگیهای این اثر، پرداختن به مسجد از صدر اسلام و بررسی جایگاه این مکان الهی است که موجب شده ارتباط میان عبادت و مکان عبادت را به خوبی تبیین کند.
در قسمتی از این کتاب میخوانیم:«مسجد مکانی مذهبی است که با جاری شدن صیغه وقف، احکام شرعی خاصی بر آن مترتب میگردد که دارای کارکردهای مختلف با هدف نهایی، نزدیک کردن انسان؛ خداوند و اعتلای نام خدا است.»
کتاب «راههای بسط کاربری و ارتقای جایگاه مسجد» به قلم زهرا قربانزادهسوار با شمارگان هزار نسخه، در 220 صفحه و به بهای 65 هزار ریال برای نخستین بار از سوی انتشارات پژوهشگاه فرهنگ، هنر و ارتباطات وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی منتشر شده است.
نظر شما