به گزارش خبرگزاری کتاب ایران (ایبنا)، مثنوی «هفت منظر» یکی از منظومههای عاشقانه ادب فارسی سروده هاتفی خرجردی، شاعر شیعی اواخر دوران تیموری و اوایل دوران صفوی است. این منظومه با تصحیح حسن ذوالفقاری و سیاوش مرشدی منتشر شده است.
«هفت منظر» با تقلید از «هفت پیکر» نظامی گنجوی در «بحر خفیف سالم مخبون مقطوع» سروده شده و مانند آن، دو هزار و 466 بیت دارد.
مقدمه کتاب مقاله کوتاه، اما کاملی از مصححان با عنوان «درآمدی بر منظومههای عاشقانه» است. همچنین ذوالفقاری و مرشدی طی 60 صفحه از این کتاب ضمن درج زندگینامه شاعر، به بیان ویژگیهای شعر او پرداخته و «هفت منظر» را با تعدادی دیگر از منظومههای عاشقانه فارسی چون «لیلی و مجنون» و «خسرو و شیرین » مورد همسنجی قرار دادهاند.
موخره کتاب نیز شرح و توضیح واژگان دشوار در کتاب و همچنین فهرست آیات، ضربالمثلها و معرفی منابع و مآخذ کتاب است.
«مولانا عبدالله هاتِفی خَرجـِردی خراسانی» یا هاتفی جامی، به باور بسیاری از منتقدان و ادیبان، مهمترین مثنویسرای سده دهم است. او خواهرزاده، عبدالرحمن جامی، شاعر، ادیب، موسیقیدان و صوفی مشهور سده 9 هجری بود و در شعر از پیروان نظامی گنجوی به شمار میرفت.
تصحیح و انتشار «هفت منظر» دهمین جلد از مجموعه «منظومههای عاشقانهی ادب فارسی» است که از سوی انتشارات رشدآوران منتشر میشود.
«تاریخ ادبیات فارسی» کارل هرمان اته و ترجمه رضازاده شفق، «تاریخ بلعمی» با تصحیح ملکالشعرای بهار، «تاریخ جهانگشای جوینی»، «تحفه سامی» سام میرزا صفوی و تصحیح وحیددستگردی، «شعرالعجم» شبلی نعمانی و ترجمه داعی گیلانی، «روضةالصفا» میرخواند، «سرچشمه تصوف در ایران» سعید نفیسی، «لطائف نامه» امیرعلیشیر نوایی و «حماسه سرایی در ایران» ذبیحالله صفا، نام تعدادی از منابع فارسی مصححان این اثر بوده است.
منظومه عاشقانه «هفت منظر» سروده هاتفی خرجردی، با تصحیح حسن ذوالفقاری و سیاوش مرشدی، با شمارگان 700 نسخه، 232 صفحه و بهای 12 هزار تومان از سوی انتشارات رشدآوران روانه کتابفروشیها شده است./
یکشنبه ۲۷ بهمن ۱۳۹۲ - ۰۸:۲۳
نظر شما