فرزین معتکفی، یکی از نویسندگان کتاب «روزی، روزگاری، قهوهخانه» درباره محور اصلی این کتاب به خبرگزاری کتاب ایران(ایبنا)، گفت: محتوا و محور اصلی این کتاب ساختار بناها و بافتهای سنتی است که حالت قهوهخانه دارند و به بناهای قهوهخانهای معروف شدهاند.
این نویسنده سپس به فصلهای کتاب اشاره و اظهار کرد: کتاب «روزی، روزگاری، قهوهخانه» در قالب 20 بخش جمعآوری شده است. «چگونگی پیدایش و تشکیل قهوهخانهها در ایران»، «بررسی قهوهخانههای دوره قاجار»، «بررسی وضعیت قهوهخانه از آقامحمدخان قاجار تا ناصرالدین شاه»، «نقش اجتماعی قهوهخانه در پیدایش مشروطه»، «تاثیر فرهنگی قهوهخانهها در عصر گذشته»، «چگونگی عملکرد قهوهخانهها و نقش سیاسی آنها در پیدایش قهوهخانهها» از عناوین این کتاب هستند.
وی در ادامه افزود: «ساختار، بنا و معماری قهوهخانهای»، «قهوهخانههای قدیمی و نگرش قشر ذیربط»، «هنرهای رایج در قهوهخانههای عصر قجری»، «منصب قهوهچی گری در عهد ناصری»، «قهوهخانههای تهران در عصر قاجار»، «چگونگی پیدایش قهوهخانههای سرراهی»، «نقش قهوهخانه در جنبش تنباکو»، «هنرهایی که در روزگار قدیم در قهوهخانهها رایج بود»، «نقاشی قهوهخانهای و چگونگی خلق آن»، «جامعهشناسی قهوهخانه در ارتباطات سنتی»، «هنر نقالی در بزم قهوهخانهای» و «بازیهای رایج در قهوهخانه» برخی دیگر از عناوین کتاب را دربرمیگیرند.
به گفته معتکفی، «قهوهخانه در گذر زمان» عنوان جلد نخست این کتاب است که چندی پیش راهی بازار کتاب شد. موضوع اصلی این کتاب تاریخچه قهوهخانه در ایران، نقاشی قهوهخانهای، کارکرد قهوهخانه در جامعه ایران، تاریخچه قلیان و نقش رادیو تلویزیون در تحول محیط قهوهخانه است.
کتاب «روزی، روزگاری، قهوهخانه» تالیف مشترک فرزین معتکفی و عباس علایی چهرهبرق در 300 صفحه مصور و رنگی با شمارگان یکهزار نسخه به زودی از سوی انتشارات جهان جام جم روانه بازار کتاب میشود.
دوشنبه ۱۶ دی ۱۳۹۲ - ۱۶:۳۱
نظر شما