عضو هیات مدیره اتحادیه لیتوگرافان تهران گفت: حدود 85 درصد مواد مصرفی و کالاهای مورد نیاز چاپخانههای ایران وارداتیاند، این در حالی است که در گمرک نه کارشناس و نه ابزار مناسبی برای تعیین استاندارد کالا وجود ندارد.
وی ادامه داد: زینک میخریم و اداره گمرک سفارش میکند که این جنس باید از سوی اداره استاندارد هم تایید شود ولی هیچ بستر و مرجع مناسبی برای ارایه نظر کارشناسان درباره آن کالای به خصوص وجود ندارد و اکنون هیچ منبع موثقی هم نمیتواند این کالای مورد نظر را تایید کند زیرا سازمان استاندارد کشور ما به ابزارهای لازم برای تایید کالای مورد نظر مجهز نیست.
وی افزود: چرا اداره گمرک این چالش را برای وارد کنندهها فراهم میکند تا اجناس و کالاها حدود سه ماه در گمرک بماند؟ تا هزینه زیادی را بر دوش ما گذاشته است در حالی که استاندارسازی گمرک با نظر یک فرد که امکانات و شرایط لازم را برای ارزیابی استاندارد ندارد، کالای ما را ارزیابی میکند. در نتیجه این کار تاریخ مصرف، نور، شرایط محیطی در گمرک حفظ نمیشود و باعث بروز آسیب و مشکلاتی در این کالاها شده و هزینههای جانبی را برای واردکننده ایجاد میکند،در نهایت کالا با تاخیر به دست مصرف کننده خواهد رسید.
بیژن بهادری اظهار کرد: جنسی را به عنوان زینک با ارز مبادلاتی خریداری میکنیم و ظرفیتهای گمرک ما اگر ساختارها و استانداردهای لازم را نداشته باشند، هزینههای بالایی را برای ما ایجاد میکند و سپس کالا با هزینهای گزاف به دست مخاطب میرسد.
وی گفت: ضرورت دارد معیارهای اداره گمرک و استاندارد کشور باید بازسازی شوند تا فضا، بستر، امکانات و شرایط مناسب واردات ایجاد شود که به واسطه آن وارداتی منسجم و مناسب با استانداردهای جهانی داشته باشیم.
عضو هیات مدیره اتحادیه لیتوگرافان تهران با بیان این که برای تولید هر محصولی تعریف کارشناسانه داشته باشیم افزود: یکی از این موضوعات داشتن برنامههای مدون است. به عنوان مثال ابتدا باید زمینه مناسب برای تهیه چوب که مواد اولیه کاغذ را فراهم کنیم یعنی بتوانیم جنگلها را که منابع اصلی تهیه چوباند را گسترش دهیم و در آینده به این موضوع برسیم که میتوانیم در تهیه و تولید کاغذ خودکفا شویم.
وی ادامه داد: هنگامی که نتوانیم تعاریف درست و واحد از تولید در کشور داشته باشیم قطعا نمیتوانیم سرمایهگذاری موفقی داشته باشیم. به دلیل نداشتن تفکر، تخصص و اندیشه مناسب برای سرمایهگذاری راجع به یک موضوع خاص در صنعت و نیز نداشتن دلایل محکم و استفاده نکردن از یک گروه متخصص، سرمایهگذاری های ما در این سالها به هدر رفته است و متاسفانه بخش عظیم سرمایه ملی کشورمان از دست داده شدهاند.
بهادری عنوان کرد: اکنون دولت یازدهم با نگاه تخصصیتر و جامعتر موضوعات را بررسی میکند. امیدواریم به این باور برسیم که سرمایهگذاریها را بر اساس است موضوع انجام دهیم تا شاهد کشوری فعال بوده و در صادرات محصولات این صنعت حرفی برای گفتن داشته باشیم.
وی اظهار کرد: اکنون در حوزه تولید ماشینآلات صنعت چاپ امکانات و زمینهای فراهم نیست. در حقیقت میتوانیم با استفاده بهینه از ماشینآلات کشور این صنعت را در ایران نوسازی کنیم و ضرورت دارد از این ظرفیتها بهره ببریم تا از هدرفتن سرمایههای ملی جلوگیری شود.
نظر شما