وحید موسوی جزایری به خبرگزاری کتاب ایران (ایبنا)، گفت: این کتاب مرجع به مطالعه خط، هنر و فرهنگ خوشنویسی کوفی در ایران میپردازد. در این کتاب، بیش از 100 تصویر با کیفیت از دست نوشتهها، سکهها و سنگ نوشتههای دوران اسلامی متعلق به تاریخ و تمدن ایران عرضه شده است.
این خوشنویس و احیاکننده خط کوفی در ادامه اظهار کرد: موضوع خط کوفی در سالهای اخیر بسیار مورد توجه هنرمندان قرار گرفته، اما کتابهای علمی راهگشا در این زمینه، اندک است. با چاپ این کتاب در کشور آمریکا، میتوان میراث گهربار خط کوفی را با زبان بینالمللی، به محققان و هنرمندان کشورهای مختلف، بهتر معرفی کرد.
موسویجزایری همچنین به همکاران پژوهشی خود در تالیف این کتاب اشاره کرد و گفت: پژوهشگر دیگری از ایران و همچنین یک استاد دانشگاه از کشور انگلستان در نگارش این کتاب من را یاری کردهاند. بخش مهمی از تصاویر سنگ نوشتههای کوفی این کتاب نیز توسط فاطمه دانش یزدی، مولف کتاب «کتیبههایهای اسلامی شهر یزد» تهیه شده است.
وی در ادامه با اشاره به محتوای این کتاب، گفت: در این کتاب، به تحلیل 37 سنگ نوشته ارزشمند خط کوفی، از نظر خوشنویسی و گرافیک پرداخته شده است. همچنین بررسی نقش بی همتای خط کوفی در ایجاد پیوندهای فرهنگی میان سرزمینهای مختلف، دیگر مبحث مهم این کتاب است. در ابتدای این کتاب، نوشتاری از پورفسور آنتونی مومپلت، استاد دانشگاههای اسپانیا، درباره مجموعه کتابهای من درج شده است.
سیدمحمد وحید موسوی جزایری دارای نشان درجه یک هنری (معادل دکترا) است. «دانشنامه خط کوفی: به همراه مجموعهای رنگی از آثار استادان و اشیای کهن کوفی»، «خط و خوشنویسی در سه جلد»، «سنگ نوشتههای به خط ثلث در استانبول ترکیه»، «سنگ نوشتههای خط کوفی، میراث فرهنگ جهانی» و «گنجینه سکهها، آیینه تاریخ و هنر» نام برخی کتابها و تحقیقات منتشر شده موسوی جزایری است.
مجموعه آثار خوشنویسی به خط کوفی و دیگر خطها و همچنین تایپوگرافی این هنرمند در کتابهایی با نامهای «نسیم شرق»، «مهر نگارین»، «مسیح جان» و «هفتم فلک» منتشر شده است.
از این هنرمند با عنوان احیاگر خطوط کوفی کهن در دوران معاصر یاد میشود.
دوشنبه ۱ مهر ۱۳۹۲ - ۱۱:۴۵
نظر شما