دوشنبه ۲۱ مرداد ۱۳۹۲ - ۱۵:۵۱
وزیر جدید راه‌اندازی رشته نشر را پیگیری کند

مدیرمسوول انتشارات یاس بهشت با اشاره به مشکلات پیش‌روی صنعت نشر در کشور،‌ از وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی دولت جدید خواست تا راه‌اندازی رشته نشر را پیگیری کند.-

محمدرضا کمالی آشتیانی در گفت‌وگو با خبرگزاری کتاب ایران(ایبنا)،‌ درباره چالش‌های پیش روی مخاطبان کتاب‌های دینی گفت: با وجود آن‌که میزان استقبال از کتاب‌های دینی میان قشر کتابخوان جامعه ما قابل توجه است اما مهم‌ترین مشکل مخاطب ما مشکلات مالی است.

وی ادامه داد: مخاطب به‌دنبال آن است تا بتواند کتاب را به قیمت ارزان تهیه کند که قطعا این امر در حوزه کتاب‌های دینی با توجه به تخصصی بودن آن ممکن نیست.

مدیرمسوول انتشارات یاس بهشت اظهار کرد: زمانی دولت به کاغذ یارانه می‌داد و سالی 95 میلیارد ریال به یارانه کاغذ اختصاص می‌یافت،‌ بعدها گفتند یارانه کاغذ را برمی‌دارند و به کاغذ می‌دهند و به شکل بن در اختیار مردم قرار می‌دهند که این روند ادامه پیدا نکرد و ما بالاخره متوجه نشدیم که این بن‌ها چه عاقبتی پیدا کردند.

کمالی آشتیانی با بیان این‌که شرایط یاد شده به علت آن‌که رانت یارانه کاغذ زیاد بود،‌ باعث بروز مشکلاتی شد، ‌افزود: این وضع منجر به آن شد که افرادی که اصلا ناشر نبودند، آمدند و از ارتباطات‌شان استفاده ‌کردند.

وی با تاکید بر این‌که باید بن خرید کتاب در اختیار مردم قرار داده شود،‌ گفت: به‌ عنوان یک ناشر از وزیر جدید می‌خواهم که با رانت خرید کتاب مقابله کند و بن خرید کتاب را در اختیار مردم قرار دهد، چراکه کتاب‌های دینی،‌ عمومی و روانشناسی سطح سواد مردم را بالا ‌می‌برند.

این ناشر ادامه داد: نهاد کتابخانه‌های عمومی سال گذشته اعلام کرد که مبلغ هفت میلیارد تومان کتاب خریداری کرده است. سوال آن است که این هفت میلیارد را از کدام ناشران خریداری کرده‌ است؟ این نهاد ‌امسال هم می‌خواهد 13 میلیارد کتاب خریداری کند. به نظر من باید از عده‌ای خاص کتاب خریداری نشود و اعلام شود که در چه حوزه‌هایی کتاب مورد نیاز است تا ناشران محصولات‌شان را ارایه کنند.

وی با بیان این‌که کار نشر کاملا تخصصی است و به توجه بیشتری از سوی مسوولان نیاز دارد،‌ افزود:‌ متاسفانه در کشورمان رشته‌ای به نام نشر نداریم، در حالی که در کشورهای پیشرفته این رشته وجود دارد.

این ناشر افزود: کسی که بخواهد کتابی را منتشر کند، باید درباره موضوعات مختلف اطلاعات داشته باشد. از جمله علل پایین بودن سرانه مطالعه در کشور ما همین مشکلات مربوط به حوزه نشر است،‌ مانند ویرایش نادرست کتاب‌ها!

کمالی آشتیانی در ادامه از وزیر فرهنگ و ارشاد دولت جدید خواستار شد که رشته نشر را راه‌اندازی کند تا ناشران بتوانند به‌صورت حرفه‌ای صنعت نشر را ادامه دهند.

نظرات

  • نظرات منتشر شده: 3
  • نظرات در صف انتشار: 0
  • نظرات غیرقابل انتشار: 0
  • ۱۲:۰۴ - ۱۳۹۲/۱۱/۰۵
    با سلام خدمت آقای کمالی آشتیانی بفرمایید: رشته نشر در ایران از سال 1389 و در دانشگاه امام رضا ع مشهد و در مقطع کارشناسی ارشد دانشجو پذیریش نمود و اینجانب نیز اولین فارغ التحصیل این رشته در کشور هستم. بهتر است با مطالعه و بررسی بیشتر مطلبی را بفرمایند. با تشکر. بحیرایی.
    • محمد رضا کمالی آشتیانی ۱۸:۲۵ - ۱۳۹۶/۱۰/۰۴
      با تشکر هدف گوینده در این مصاحبه گسترش و تقویت رشته نشر در سطح کشور بوده و عنایت ویژه به اهمیت تحصص در کار نشر بوده است تا کیفیت کتاب ما در سطح جهان مطرح و نوآوری در این زمینه داشته باشیم
  • ۱۳:۵۱ - ۱۳۹۲/۱۱/۱۲
    خبر گزاری محترم ایبنا با سلام و احترام پیرو این خبر باید به استحضار برسانم که در سال 1390 دانشجویان بازدیدهایی از غرفه ایبنا در نمایشگاه 24 کتاب تهران داشتند که این اخبار نیز در این سایت منعکس شده است لطفا لینکهای زیر را چک بفرمایید: بازديد دانشجويان رشته مديريت نشر از غرفه خبرگزاري كتاب ايران http://www.ibna.ir/vdcefe8zwjh87xi.b9bj.html حمايت از پايان‌نامه‌ها و طرح‌هاي دانشجويي حوزه نشر http://www.ibna.ir/vdchqknz-23nvid.tft2.html و در وبلاگ این دانشجویان نیز منعکس شده است. http://publishingmanagement.vastblog.com/cats/7/akhbar+/ و جهت اطلاع جناب آقای کمالی آشتیانی.متشکرم. بحیرایی.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.

برگزیده

پربازدیدترین

تازه‌ها

اخبار مرتبط