به گزارش خبرگزاری کتاب ایران (ایبنا)، مجموعه «حومه» ترجمه بخش ابتدایی کتاب مجموعه داستانهای «ویلیام فاکنر»، چاپ سال 1950 است که یک سال بعد موفق به کسب جایزه «پولیتزر» شد. فاکنر این کتاب را به 6 بخش با عناوین «حومه»، «دهکده»، «سرزمین رامنشده»، «سرزمین بایر» و «سرزمین میانی و فراسو» تقسیم کرده است.
مجموعه داستان «حومه» شامل 6 داستان با عنوانهای انبارسوزی، سقفی برای خدا، مردان سربلند، شکار خرس، دورزمنده و آنان نمردهاند، است. همچنین متن خطابه فاکنر هنگام دریافت جایزه نوبل ادبی نیز در مقدمه این اثر گنجانده شده است. در بخش پایانی این کتاب عبدالله قرهباغی نقدی کوتاه بر هر یک از داستانها نوشته است.
ویلیام فاکنر در سال 1962 میلادی و در سن 64 سالگی درگذشت. او در حوزههای مختلفی در ادبیات وارد شد و در آثار او میتوان چندین رمان، داستان کوتاه، نمایشنامه، شعر و همچنین مقاله را مشاهده کرد.
فاکنر را بیشتر با رمانهایش میشناسند؛ رمانهایی چون «خشم و هیاهو»، «یک گل سرخ برای امیلی» و «گور به گور» که به زبان فارسی نیز ترجمه شدهاند. نخستین رمان فاکنر با عنوان «مواجب بخور و نمیر» در سال 1926 منتشر شد و نوزدهمین و آخرین رمانش در سال مرگش یعنی 1962 با عنوان «چپاولگران» به بازار آمد اما آثار متعددی از وی پس از درگذشتش منتشر شدند.
مجموعه داستان «حومه» در ۱۷۰ صفحه با قیمت 6 هزار و ۵۰۰ تومان از سوی انتشارات «بهنگار» منتشر شده است.
برگزیده
-
در آستانه چهلودومین دوره؛
فراخوان بخش «کتاب و سینما» جشنواره بینالمللی فیلم کوتاه تهران منتشر شد
فراخوان بخش ویژه «کتاب و سینما» در چهل و دومین جشنواره بینالمللی فیلم کوتاه تهران منتشر شد.
-
از سوی مرکز حافظشناسی؛
موضوع علمی بیستونهمین یادروز حافظ اعلام شد
فارس- «سیمای جهانی حافظ»، از سوی مرکز حافظشناسی به عنوان موضوع علمی بیستونهمین یادروز حافظ اعلام شد.
-
شاهینشهر پایتخت شعر کودک ایران میشود
اصفهان - آیین امضای تفاهمنامه همکاری شهرداری شاهین شهر برای برپایی پنجمین جشنواره شعر ملی کودک ایران و کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان برگزار شد تا این شهر در مسیر پایتختی شعر کودک ایران قرار گیرد.
-
توسط قدیمیترین کتابخانه مجارستان صورت گرفت؛
نجات ۱۰۰ هزار کتاب از هجوم سوسکها
برای نجات آثار تاریخی، دهها هزار جلد کتاب چندصدساله از قفسههای یک صومعه قرونوسطایی در مجارستان جمعآوری میشود تا آنها را از هجوم سوسکهایی که میتوانند بخشی از تاریخ را نابود کنند، حفظ کنند.
-
منتخبی از عکسهای دهه ۴۰؛
به «تماشای ایران» بنشینید!
اصفهان – نشر «اقنوم» کتاب «تماشای ایران» را که شامل منتخب عکسهای مرتضی بخردی از سرتاسر ایران است، به انتخاب حامد قصری منتشر کرد.
-
کارنامه ادبی صادق چوبک، در گفتوگوی ایبنا با حسن میرعابدینی؛
صادق چوبک؛ ناتورالیستِ تندرو یا راوی رنجهای فراموششدگان؟
نویسنده کتاب «همهچیز فرو میپاشد: زندگی و آثار صادق چوبک» گفت: از منظر مضمونی، چوبک معمولاً به بخشهایی از جامعه میپردازد که کمتر دیده شدهاند؛ او از لایههای پایین و فراموششده جامعه مینویسد و آنچنان به این طبقات نزدیک میشود که گاه تصمیمات و رفتار شخصیتهایش حیرتانگیز و گاه هولناک به نظر میرسد.
-
نویسندگی بهعنوان شغل، در گفتوگوی ایبنا با محمد حسینی؛
پشت سر مارکز و همینگوی، لشکر انبوه شکستخوردهها قرار دارند
محمد حسینی، نویسنده، گفت: در پشت سر اسمهایی چون مارکز و همینگوی، لشکر انبوه شکستخوردهها قرار دارند و میتوان گفت اگر کسی در عالم نویسندگی دارای توانمندی زیادی باشد و به شهرت برسد میتواند عایدی خوبی نیز برای تأمین یک زندگی مرفه داشته باشد؛ ولی همه هری پاتر نویس نیستند.
-
تخریب منزل پدر علم حقوق ایران در حملات اخیر؛
در سوگ خانهای که چراغ عدالت در آن روشن بود…
این خانه، صرفاً چهاردیواریای ساده نیست؛ بلکه آستانهای است که هزاران جوان ایرانی در آن تربیت شدند، حق آموختند، اخلاق ورزیدند و افتخار آفریدند.
-
نوشتن تجربه جنگ به مثابه تراپی؛
ناب، نایاب و داغ و زنده
ثبت مکتوب تجربیات جنگ در همان زمان وقوع یا لااقل در زمانی نزدیک به آن، ضمن آنکه روایتی دست اول از آن رویداد و از منظری متفاوت از گزارشهای رسمی ارائه میکند، همچنین میتواند حال و هوای انسانی را منتقل کند که آن واقعه را از نزدیک و به صورت زنده تجربه کرده و هنوز به اصطلاح داغ است و حس و احساساتی زنده دارد.
-
بازخوانی گفتوگو با کاوه فرخ پژوهشگر تاریخ جنگ؛
تاریخ ثابت کرده ایرانی به هر نحوی از خاک دفاع میکند
کاوه فرخ: ایرانی خواه نیروی نظامی داشته باشد و یا نداشته باشد، از زمان اسکندر تا به امروز از خاک خودش دفاع میکند به هر نحوی.بحث ژنتیک نیست اما به لحاظ فرهنگی شاهد یک نوع ایراندوستی در ایرانیان هستیم که به سادگی از بین نمیرود.
-
فواد نظیری در گفتوگو با ایبنا:
هیچ عقل سلیمی جنگافروزی را نمیپذیرد / ادبیات، بازتاب احوال انسانها در التهاب جنگ است
فواد نظیری، شاعر و مترجم ایرانی، گفت: ادبیات در مقطع تاریخی وقوع یک جنگ، عصاره این رخداد را میپروراند و تأثیر آن را بر عواطف انسانی و مسائل درونی بازگو میکند.
-
نویسندگی بهعنوان شغل، در گفتوگوی ایبنا با آذردخت بهرامی؛
سفارشی نوشتن با ذات ادبیات همخوانی ندارد
آذردخت بهرامی، داستاننویس، گفت: سفارشی نوشتن با ذات ادبیات همخوانی ندارد و شاید فقط بتوان فیلمنامه را سفارشی نوشت که آن هم میتوان گفت جزو ادبیات نیست.
-
نویسندگی بهعنوان شغل، در گفتوگوی ایبنا با منیرالدین بیروتی:
حرفهای نوشتن بدون دانش ادبی، بازار کتاب را مبتذل میکند
منیرالدین بیروتی، داستاننویس ایرانی، گفت: حتی اگر یک نویسنده حرفهای باشد و تماموقت بنویسد اما دانش ادبی کافی نداشته باشد، نه تنها سودی برای فرهنگ و ادبیات ندارد بلکه بازار کتاب را مبتذل میکند و سطح سلیقه جامعه را نیز پایین میآورد.
-
نگاهی به رمان کمال نوشته ونیچنزو لاترونیکو؛
هیچ فاجعهای در کار نیست، اما همهچیز آرامآرام فرو میپاشد
مجله نیشن در مقالهای به تحلیل و بررسی رمان کمال نوشته ونیچنزو لاترونیکو نویسنده معاصر کشور ایتالیا با موضوع فرهنگ مصرف گرایی در دنیای مدرن میپردازد که امسال توانسته به فهرست نهایی جایزه بوکر راه یابد.
-
مصاحبه با نویسنده مصری برنده بوکر عربی 2025؛
نویسنده باید جرأت پرتاب سنگ به دریاچههای راکد داشته باشد
محمد سمیر ندا، نویسنده مصری برنده بوکر عربی 2025 در گفتوگویی صمیمانه از تجربه زیسته، زخمهای تاریخ و مسئولیت نوشتن در برابر حافظه جمعی سخن میگوید
-
هوش مصنوعی، بحران هویت نقد ادبی و آینده آموزش ادبیات
اگر هوش مصنوعی بتواند به اندازهی دانشجویان کارشناسی ارشد آثار ادبی مانند هملت را تحلیل کند، آیا هنوز نیاز به نقد ادبی انسانی و آموزش آن وجود دارد؟
-
میزگرد «نخستین فلوشیپ نشر تهران؛ چالشها و دستاوردها»-۱
فلوشیپ نشر تهران اردوی تدارکاتی بود/آمادگی برای ورود به بازار جهانی
کارشناسان، میزگرد «نخستین فلوشیپ نشر تهران؛ چالشها و دستاوردها» درباره محدودیتها، مباحث اجرایی، چالشهای زیرساختی نشر کتاب کودک و نابلدی و بیتوجهی ناشران به کسب آمادگی برای حضور در بازارهای جهانی با توجه به قابلیتهای ادبیات کودک و نوجوان گفتند.
-
به همت خردسرای فردوسی مشهد؛
دفتر چهارم «شاهنامهپژوهی» منتشر شد
خراسانرضوی - دفتر چهارم «شاهنامهپژوهی» به همت خردسرای فردوسی مشهد و با نظارت محمدجعفر یاحقی منتشر شد.
-
مروری بر کتاب «هایدگر و نازیسم» نوشته ویکتور فاریاس؛
فیلسوف نازی
برخلاف روایتهای رسمی که پیوند هایدگر با نازیسم را امری گذرا، سیاسی و بیارتباط با تفکر فلسفی او معرفی میکنند، فاریاس با تکیه بر اسناد تاریخی و شواهد مکتوب، نشان میدهد که این ارتباط نهتنها عمیق و ایدئولوژیک، بلکه تا پایان عمر هایدگر نیز استمرار داشته است.
-
راهاندازی ایستگاه دیجیتال نسخ خطی گنجینه رضوی در کتابخانه ملی ازبکستان
خراسان رضوی - نخستین ایستگاه دیجیتال دسترسی به نسخ خطی و دریافت منابع چاپی گنجینه رضوی در محل کتابخانه ملی ازبکستان در تاشکند راهاندازی شد.
تازهها
-
غمانگیزترین رمانهای فانتزی؛
مرثیههایی به زبان داستان
اگر از پایانهای خوش و قهرمانهای همیشهپیروز خستهاید، مطالعه این رمانها توصیه میشود ولی داستان این رمانهای فانتزی فقط اشک است و اندوه، شکست و فراموشی است.
-
کاوشی در گنجینه کتابخانه ملی؛
شاهنامهپژوهی لاهوتی و همسرش
فرآیند ترجمه این اثر ارزشمند بیش از سه دهه به طول انجامید و در قالب شش جلد منتشر شد. بانو لاهوتی در ابتدا بخشهایی از شاهنامه را در روزنامه پراودا منتشر کرد و سپس با همکاری لاهوتی و با استفاده از نسخه تصحیحشده سعید نفیسی، ترجمه کامل منظومی از شاهنامه را آغاز کرد.
-
پنگوئنِ کوچک، استعاره بزرگ؛
نگاهی به اقتباس متفاوت پیتر کاتانئو از کتاب تام میچل
«درس های پنگوئن» فیلمی کمدی و درام محصول سال ۲۰۲۴ به کارگردانی پیتر کاتانئو و با بازی استیو کوگان و جاناتان پرایس است.
-
از سوی نشر ثالث؛
کتاب «مری بندیکت؛ همسر چرچیل» رونمایی میشود
کتاب «مری بندیکت؛ همسر چرچیل» تالیف بانو کلمنتین با ترجمه گلی نژادی از سوی نشر ثالث رونمایی و بررسی میشود.
-
گفتوگو با سامان صفرزائی مترجم«احساسات سیاسی»؛
عشق، جان گمشده سیاست
لیبرالیسم اگر نتواند در برابر بحرانهای اجتماعی و فرهنگی، زبان عاطفه و کرامت را بازیابد، بهراحتی به پوستهای حقوقی، و در نهایت به ابزاری در دست نیروهای غیردموکراتیک بدل میشود. ما این خطر را در جهان امروز بارها دیدهایم. عدالت بدون عشق، به عدالت سرد و بیجان میانجامد؛ و نوسبام با شجاعت، این جانِ گمشده را دوباره به لیبرالیسم بازمیگرداند.
-
به همت انتشارات عنوان؛
کتاب «استانیسلاوسکی و گرامر هنر بازیگری» در نوبت اول منتشر شد
کتاب «استانیسلاوسکی و گرامر هنر بازیگری» نوشته اسرافیل اسرافیل اف و ترجمه اسماعیل غنی زاده در نوبت اول 1404 با 298 صفحه به قیمت 512 تومان به همت انتشارات عنوان منتشر شده است.
-
گفتوگو با مهدی چاوشور، مترجم «راهنمای راتلج بر دراماتورژی»؛
دراماتورژ؛ جایگاهی فراتر از میانجی میان متن و اجرا/تحولی اساسی در آموزش آکادمیک تئاتر در ایران
در دوران پرشتاب تحولات تئاتری، دراماتورژی دیگر صرفاً نامی بر نقش مشاور کارگردان نیست؛ بلکه به یکی از مفاهیم مرکزی در نقد، تولید و بازخوانی تئاتر معاصر بدل شده است.
-
گفتوگو با نادر تکمیلهمایون، مترجم «تنتن» از زبان فرانسه؛
«تنتن» تاریخ قرن بیستم برای کودکان و نوجوانان است
نادر تکمیلهمایون، مترجم مجموعه کامل ۲۴ جلدی «ماجراهای تنتن» از زبان فرانسه، در گفتوگو با ایبنا درباره این مجموعه کمیکبوک مشهور و محبوب و هرژه، خالق آن، گفت: «تنتن» حاصل پنجاه شصت سال فعالیت هرژه است. او بینشی سیاسی، مردمشناسانه و جامعهشناسانه داشت؛ برای همین «تنتن» سنوسال نمیشناسد و برای همهی نسلها قابلدرک و دوستداشتنی است. هرژه خبرنگاری خلق کرد که همهفنحریف بود؛ سفر میکرد، شجاع بود، با حکومتهای دیکتاتوری مواجه میشد، و حتی به ماه رفت. او مورخ قرن بیستم برای بچهها بود.
-
سیدمنصور سیدسجادی از یافتههای شهرسوخته گفت؛
شهری که در آن هیچ نشانی از جنگ و جدال نیست
سیدمنصور سیدسجادی گفت: تاکنون در شهر سوخته هیچ نشانی از جنگ و جدال میان جوامع گوناگون مشاهده نشده است: شهر دیوار و برجهای دفاعی ندارد، تاکنون هیچگونه اسلحه تهاجمی و یا تدافعی پیدا نشده است، هیچ اثری از تخریبهای حاصله از زد و خورد دیده نشده است.
-
به همت آکادمی کتاب ارغنون؛
کودکان جنوبی با شادی و بازی هممسیر میشوند
بوشهر- کارگاههای خلاقیت ویژه کودکان و نوجوانان (۳ تا ۱۳ سال) به همت آکادمی کتاب ارغنون در بوشهر برگزار میشود.
-
تاریخچه چاپ و نشر در ایران- ۳/ گلستان؛
روایتی تازه از داستان تأسیس چاپخانه «گرگان»/ اسناد مکتوب در برابر روایتهای شفاهی
گلستان- چاپخانه گرگان، قدیمیترین مرکز چاپ استان گلستان است که همچنان فعال بوده و قصههای کمتر شنیده شدهای در دل دارد. داستانهایی از تلاش، سرمایهگذاری و چالش که تاکنون عمدتاً در روایتهای شفاهی باقی مانده بود و حالا با ارائه اسنادی مکتوب توسط پژوهشگر گلستانی، روایتهای پنهانِ شروع فعالیت این چاپخانه ارائه میشود.
-
نگاهی به رمان «ایستگاه ئوئنوی توکیو» اثر یو میری؛
ارواح سرگردان کارگران، در حاشیه جوامع مدرن
رمان «ایستگاه ئوئنوی توکیو» اثر یو میری، نویسندهی ژاپنی-کرهای، روایتی تلخ، شاعرانه و اندیشمندانه از سرنوشت کازو، کارگری بیخانمان در توکیو است که پس از مرگ، روحش در ایستگاه ئوئنو سرگردان میماند. یو میری با نثری شفاف و چندلایه، جامعه مدرن ژاپن را از زاویه نگاه حاشیهنشینان به تصویر میکشد و خواننده را به درنگ در باب فقر، انزوا، و ناپایداری زندگی انسانها در جهانی بیرحم فرامیخواند.
-
نمایش «منگی» در راه گرجستان
نمایش «منگی» به نویسندگی و کارگردانی محمدامین سعدی بهعنوان نماینده کشور ایران در فستیوال بینالمللی تئاتر منطقهای گرجستان روی صحنه میرود.
-
معرفی کتاب«فرمانده سری»؛
تقابل دو نوجوان با حواسی متضاد در اورشلیم
رمان «فرمانده سری» بهعنوان نخستین اثر داستانی ویژه نوجوانان درباره عملیات «طوفان الاقصی» منتشر شده است. این کتاب با روایت زندگی پنهانی یک نوجوان فلسطینی در دل محلههای یهودینشین اورشلیم، بخشی از واقعیتهای کمتر دیدهشده در ساختار امنیتی رژیم صهیونیستی را بازگو میکند.
-
در آستانه چهلودومین دوره؛
فراخوان بخش «کتاب و سینما» جشنواره بینالمللی فیلم کوتاه تهران منتشر شد
فراخوان بخش ویژه «کتاب و سینما» در چهل و دومین جشنواره بینالمللی فیلم کوتاه تهران منتشر شد.
-
سالروز شهادت داریوش رضایینژاد؛
دانشمندی که میدانست در فهرست ترور قرار دارد!
داریوش رضایینژاد از همان روزهای ترور شهید شهریاری، شهید علیمحمدی میدانست که در فهرست ترور قرار دارد. چند روز پیش از ترور داریوش رضایینژاد به دست موساد، تماسهایی با شماره ناشناس با او گرفته شد و پیشنهاد پرداخت مبلغی در ازای ارائه اطلاعات دادند که وقتی با عدم پذیرش او مواجه شدند، حرفهایشان رنگ و بوی تهدید به خود گرفت.
-
نقد علمی کتاب «ایل، ده و شهر در ایران» در بنیاد ایرانشناسی؛
۵۰ سال پژوهش ژاپنیها زیر ذره بین ایرانشناسان
نخستین نشست از سلسله نشستهای «نقد و معرفی منابع نوشتاری ایرانشناسی در حوزه بینالملل» در بنیاد ایرانشناسی برگزار شد. در این نشست کتاب «ایل، ده و شهر در ایران» توسط پژوهشگران و محققان مورد نقد و بررسی قرار گرفت.
-
مرکز دائرةالمعارف بزرگ اسلامی برگزار میکند؛
یادبود «مسعود جلالیمقدّم» و «عبّاس انواری»/ همایش «زبانها و گویشهای ایران »
مرکز دائرةالمعارف بزرگ اسلامی در ١٠ روز آینده میزبان سه رویداد شامل آیین یادبود «مسعود جلالیمقدّم»، هفتمین همایش ملّی «زبانها و گویشهای ایران (گذشته و حال)» و آیین یادبود «عبّاس انواری» است.
-
فراخوان انتشار اثر؛
گزیده رباعی جوان امروز ایران منتشر میشود
فراخوان ارسال آثار جهت چاپ در کتاب «گزیده رباعی جوان امروز ایران» منتشر شد.
-
«مرگ و باغبان» ارائه میدهد:
نگاهی تازه به پدرسالاری و خانواده در بلغارستان
گئورگی گاسپادینف در جدیدترین رمان خود، «مرگ و باغبان»، جایگاه پدر و خانواده را در بستر تغییرات تاریخی و فرهنگی بلغارستان بازنگری میکند؛ روایتی که فراتر از بیان غم شخصی از دست دادن پدر، به تاملات عمیق اجتماعی و نقد الگوهای سنتی میپردازد.
نظر شما