یکشنبه ۲۳ تیر ۱۳۹۲ - ۱۵:۵۳
مساجد، محور فعالیت‌های فرهنگی قرار بگیرند

علی اسماعیلی، معاون فرهنگی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی امروز (23 تیر) با حضور در خانه فرهنگ یاس بهشتی واقع در جنوب شرق تهران در نشستی دوستانه با مسوولان فرهنگی این منطقه، وضعیت فرهنگی، فرصت‌ها و تهدید‌های حوزه فرهنگ منطقه جنوب‌شرقی تهران را بررسی کرد. وی در این نشست ضمن اعلام آمادگی معاونت فرهنگی وزارت ارشاد برای همکاری و حمایت‌های همه جانبه با هدف برطرف شدن مشکلات فرهنگی این منطقه از تهران گفت: اگر مساجد، محور انجام همه فعالیت‌های فرهنگی قرار بگیرند، بسیاری از آسیب‌های اجتماعی و مشکلات فرهنگی برطرف خواهند شد._

به گزارش خبرگزاری کتاب ایران(ایبنا)، همایون امیرزاده، مشاور اجرایی معاونت فرهنگی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی و سیداحسان قاضی‌زاده، مدیر کل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان تهران در این دیدار علی اسماعیلی، معاون فرهنگی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی را همراهی کردند.

در ابتدای این نشست، فاطمه حسینی، مدیر خانه فرهنگ یاس بهشتی از کمبود فضای فرهنگی، نبود امکانات و تجهیزات فرهنگی مانند کتابخانه به عنوان بزرگ‌ترین مشکل منطقه جنوب‌شرقی تهران یاد کرد و گفت: در منطقه پانزده تهران (محله مسعودیه و محله والفجر) فقط دو کتابخانه عمومی وجود دارد. در حالی که این منطقه بیشترین جمعیت استان تهران را در خود جای داده است. همچنین این منطقه 20 مسجد دارد که اغلب آن‌ها از داشتن کتابخانه عمومی یا تخصصی بی‌بهره‌اند.

وی ادامه داد: تمام مساجد این منطقه از فضای مناسب برای مجهز شدن به امکانات کامپیوتری برخوردارند اما به دلیل کمبود بودجه و بالا بودن هزینه‌ها قادر به تحقق این امر نیستیم.

کلهر، فرمانده حوزه بسیج خواهران حضرت معصومه (س) از دیگر سخنرانان این جلسه بود. وی فقر فرهنگی، بی‌سوادی، درآمد پایین خانواده‌ها، اعتیاد، بالا رفتن سن ازدواج و ترویج ماهواره و مواد مخدر میان جمعیت منطقه جنوب‌شرقی تهران را معضل بزرگ این منطقه برشمرد و گفت: متاسفانه قشر جوان این منطقه تهران از حداقل امکانات فرهنگی برخوردارند. در این منطقه، سالن اجتماعات مستقل و مجهزی برای برگزاری برنامه‌های فرهنگی به چشم نمی‌خورد.

وی عنوان کرد: طرح‌های فرهنگی متعددی در نظر داریم تا در قالب کارگاه‌های آموزشی زمینه پیشگیری از روآوردن جوانان به اعتیاد را فراهم کنیم اما هزینه‌های بسیار بالا و نبود فضای مناسب مانع از عملیاتی شدن آن‌ها می‌شوند.

خانم مهماندوست، فرمانده حوزه 320 بسیج خواهران نیز در این مراسم گفت: برنامه‌های متعدد فرهنگی با هدف پیشگیری از ترویج فرهنگ بدحجابی در این منطقه طراحی کردیم که هنوز به دلایل مشکلات مالی به اجرای آن‌ها موفق نشده‌ایم. مسابقه‌های فرهنگی، راهیان نور و اردوهای سیاحتی و زیارتی عناوین بخشی از این برنامه‌ها را تشکیل می‌دهند.

وی بیان کرد: متاسفانه منطقه جنوب‌شرقی تهران مکان مناسبی برای مطالعه دانش‌آموزان، دانشجویان و عموم مردم ندارد. همچنین نبود منابع مکتوب معتبر و تازه‌های نشر در این منطقه زمینه را برای ترغیب جوانان برای استفاده از ماهواره فراهم کرده است. بنابراین از مسوولان فرهنگی مربوطه در وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی تقاضامندیم اعتبار مناسبی برای عملیاتی شدن فعالیت‌های فرهنگی این منطقه با هدف پیشگیری از آسیب‌های اجتماعی در نظر بگیرند.

علی اسماعیلی، معاون فرهنگی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی هم در این جلسه اظهار کرد: تجمع ائمه‌جماعات منطقه جنوب‌شرقی تهران با هدف بررسی موانع و مشکلات فرهنگی و ارایه راهکارهای کاربردی ضرورت دارد. از آن جا که این قشر از جامعه در میان مردم از اعتبار و اطمینان ویژه‌ای برخوردارند، می‌توانند زمینه تسریع انجام فعالیت‌های فرهنگی را فراهم کنند.

وی با بیان این مطلب که هیچ‌گونه محدودیتی در ثبت کانون‌های فرهنگی ـ هنری مساجد وجود ندارد گفت: از آن جا که انقلاب ما یک انقلاب فرهنگی و مسجدی محسوب می‌شود، می‌کوشیم کانون‌های فرهنگی ـ هنری مساجد منطقه جنوب‌شرقی تهران توسط وزارت ارشاد به ثبت برسند و امیدوارم روزی فرا برسد که همه دستگاه‌های کشور زیر چتر مسجد به انجام فعالیت‌های فرهنگی خود بپردازند.

معاون فرهنگی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی افزود: مسوولان فرهنگی منطقه جنوب‌شرقی تهران برای سامان بخشیدن به فعالیت‌های خود باید شورای برنامه‌ریزی فرهنگی راه‌اندازی کنند و حضور نمایندگانی از تمام دستگاه‌های کشور در این شورا ضروری است.

اسماعیلی ادامه داد: معاونت فرهنگی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی آمادگی دارد در قدم نخست، 10 هزار جلد کتاب به کتابخانه‌های کانون‌های فرهنگی ـ هنری مساجد منطقه جنوب‌شرقی تهران اهدا کند. همچنین این معاونت در نظر دارد مبلغی را به راه‌اندازی کانون‌های فرهنگی ـ هنری مساجد تخصیص دهد.

وی بیان کرد: معاونت فرهنگی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی از این توانایی برخوردار است که تفاهمنامه‌ای را با مسوولان فرهنگی منطقه پانزده تهران امضا کند تا بر اساس آن، سالانه بخشی از بودجه اهدای کتاب را به این منطقه اختصاص دهد. همچنین این معاونت می‌تواند امکانات و تجهیزات لازم برای راه‌اندازی خانه‌های فرهنگ دیجیتالی را در این منطقه ارایه کند.

معاون فرهنگی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی بیان کرد: این معاونت در آغاز همکاری خود با مسوولان فرهنگی منطقه جنوب‌شرقی تهران حدود یک هزار جلد قرآن کریم به مناسبت ماه مبارک رمضان در اختیار مراکز فرهنگی این منطقه قرار می‌دهد. همچنین در صورتی که فضای مسقفی در این منطقه وجود داشته باشد، معاونت فرهنگی وزارت ارشاد می‌تواند زمینه راه‌اندازی نمایشگاه کتاب را در این منطقه با تخفیف 50 درصد فراهم کند.

اسماعیلی با اشاره به ضرورت برپایی مسابقه‌های فرهنگی ـ هنری در منطقه جنو‌ب‌شرقی تهران گفت: معاونت فرهنگی وزارت ارشاد از ظرفیت کافی برای تامین منابع مکتوب این مسابقات و حمایت‌های مالی در این حوزه برخوردار است.

سیداحسان قاضی‌زاده، مدیر کل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان تهران در پاسخ به برخی از این مشکلات و موانع فرهنگی گفت: همه مناطق تهران از وجود یک مجتمع فرهنگی ـ هنری مجهز بهره‌مند هستند اما منطقه جنوب‌شرقی تهران از وجود این فضای فرهنگی و هنری محروم‌ است. بنابراین، اگر در این منطقه زمینی را شناسایی کنید که به دولت تعلق دارد و حداقل یک هزار و 500 متر زیربنا داشته باشد، به اداره فرهنگ و ارشاد اسلامی استان تهران معرفی کنید تا برای آن کاربری فرهنگی صادر شود.

وی در ادامه از مسوولان فرهنگی منطقه جنوب‌شرقی تهران خواست تا برنامه‌های شاخص فرهنگی خود را به اداره ارشاد استان تهران ارایه کنند تا در راستای اجرایی شدن‌ آن‌ها کمک‌های ویژه‌ای در نظر گرفته شود.

مدیر کل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان تهران افزود: این اداره آمادگی دارد هم در حوزه تجهیز کانون‌‌های فرهنگی ـ هنری مساجد به امکانات فرهنگی و رفاهی و هم در حوزه اهدای کتاب‌های متنوع به این منطقه گام‌های اساسی بردارد.

قاضی‌زاده در ادامه گفت: اداره فرهنگ و ارشاد اسلامی استان تهران آمادگی دارد زمینه برقراری ارتباط مسوولان فرهنگی منطقه جنوب‌شرقی تهران با سایر دستگاه‌های فرهنگی را فراهم کند. اما سایر کمک‌ها مانند تامین و تجهیز کتابخانه‌ها و اهدای کتاب‌های متنوع بر عهده معاونت فرهنگی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی است.

مرتضی طاهری، معاون ستاد عالی کانون‌های فرهنگی ـ هنری مساجد کشور نیز در این جلسه حضور داشت. وی اظهار کرد: این ستاد از آمادگی لازم برای اعزام کارشناس با هدف بررسی وضعیت کتابخانه‌های کانون‌های فرهنگی ـ هنری مساجد منطقه جنوب‌شرقی تهران برخوردار است. بنابراین تا آخر هفته جاری کارشناس‌های خود را اعزام خواهیم کرد تا بر اساس نتایج این بررسی‌ها نسبت به اهدای کتاب با موضوع‌های مختلف اقدام کنیم.

از دیگر سخنرانان این جلسه می‌توان به حجت‌الاسلام والمسلمین روح‌الله صاحبی، مشاور رییس ستاد عالی و مسوول دبیرخانه کانون‌های فرهنگی ـ هنری مساجد استان تهران اشاره کرد. وی در این نشست از مسوولان فرهنگی منطقه جنوب‌شرقی تهران خواست که نسبت به شناسایی و معرفی مسجد مناسب در این منطقه اقدام کنند تا دبیرخانه کانون‌های فرهنگی هنری مساجد استان تهران برای آن مجوز صادر کند و در راستای ارایه تجهیزات ویژه فرهنگی ـ هنری و رفاهی گام بردارد.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.

برگزیده

پربازدیدترین

تازه‌ها

اخبار مرتبط