حسینی، مدیر اجرایی کانون فرهنگی شهید علاقهبند در این نشست اظهار کرد: خوشبختانه طرحهای فرهنگی خوبی در این مراکز ارایه میشوند اما به دلیل کمبود بودجه عملیاتی نمیشوند. بنابراین از وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی میخواهیم تا در راستای حمایت از این طرحها گام بردارد.
وی ادامه داد: بسیار علاقهمند به اجرای فعالیتهای فرهنگی در مناطق جنوب تهران هستیم اما متاسفانه به دلیل مظلوم و محروم واقع شدن این مناطق از نظر تخصیص اعتبار قادر به انجام آنها نیستیم. این در حالی است که اغلب نخبگان و رتبههای دو و سه رقمی دانشگاهها خروجی کانونهای فرهنگی ـ هنری و خانههای فرهنگ این مناطق هستند.
مدیر اجرایی کانون فرهنگی شهید علاقهبند از نبود فضایی ویژه و مستقل در این مراکز ابراز ناراحتی کرد و گفت: سال گذشته در هفته کتاب معاونت فرهنگی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی حدود یک هزار و 500 جلد کتاب به کانون فرهنگی شهید علاقهبند اهدا کرد که به دلیل نبود کتابخانه آنها را میان مدارس و خانوادهها توزیع کردیم. بنابراین از این معاونت خواستار تامین بودجه لازم برای تهیه قفسههای کتاب هستیم.
حسینی از برگزاری مسابقههای قرآنی متعدد در کانونهای فرهنگی ـ هنری و خانههای فرهنگ جنوب شرقی تهران خبر داد و گفت: این مسابقهها با استقبال خوب نوجوانان و جوانان مواجه میشوند اما متاسفانه به دلیل نبود اعتبارات لازم متوقف میشوند.
وی خواستار عزم جدی همه نهادها و ارگانهای دولتی و غیردولتی برای رفع مشکلات فرهنگی کشور شد و اظهار کرد: اگر جنبه فرهنگی کشور تقویت شود بدون تردید مشکلات سایر ابعاد جامعه مانند اقتصاد و سیاست برطرف خواهند شد.
مدیر اجرایی کانون فرهنگی شهید علاقهبند عنوان کرد: امیدوارم با دریافت بُن خرید کتاب از سوی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی بتوانیم کتابهای خوبی برای نوجوانان و جوانان مناطق جنوب شرقی تهران تهیه کنیم.
علی اسماعیلی، سرپرست معاونت فرهنگی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی در ادامه این جلسه از مسوولان کانون فرهنگی شهید علاقهبند خواست تا ظرفیتهای این مرکز و سایر مراکز فرهنگی منطقه جنوب شرقی تهران را تهیه و به صورت مکتوب به این معاونت ارایه کنند تا در جلسهای با مسوولان این مراکز فرصتها و تهدیدها را بررسی و در راستای رفع نیازهای فرهنگی گام برداریم.
وی افزود: طرحهای فرهنگی خود را به صورت مکتوب به معاونت فرهنگی وزارت ارشاد ارایه کنید تا آنها را در قالب طرحهای فرهنگی و پژوهشی خود بررسی و برای اجرایی شدن آنها تصمیمگیری کنیم.
سرپرست معاونت فرهنگی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی سپس از بخشهای مختلف دارالقرآن مسجد جامع مسعودیه دیدار کرد. وی در دیدار از کتابخانه این دارالقرآن با تعداد و عناوین کتابهای عرضه شده در آن آشنا شد و غنیسازی این کتابخانه با هدف ترویج فرهنگ کتاب و کتابخوانی میان عموم مردم بهویژه قشر جوان را خواستار شد.
کتابخانه دارالقرآن مسجد جامع مسعودیه بیش از 6 هزار جلد کتاب با موضوعهای مختلف مانند سیاسی، اجتماعی، فرهنگی، ادبیات، انقلاب اسلامی و اقتصاد را در خود جای داده است.
اسماعیلی سپس به کانون فرهنگی ـ هنری حضرت صدیقه کبری(س) رفت و در دیدار با حسین علیزاده، امام جماعت مسجد حضرت صدیقه کبری(س) در جریان روند فعالیتهای فرهنگی بخشهای مختلف این کانون قرار گرفت.
امام جماعت مسجد حضرت صدیقه کبری(س) عنوان کرد: مسجد حضرت صدیقه کبری(س) از مساجد پویای منطقه جنوب شرقی تهران محسوب میشود که جوانب مختلف برنامههای فرهنگی را پوشش میدهد.
وی ادامه داد: این مسجد از اتاق فکر برای بررسی مسایل فرهنگی و اجتماعی و همچنین از کلاس های قرآن برخوردار است.
علیزاده در پاسخ به خبرنگار «ایبنا» مبنی بر اینکه «آیا این مسجد کتابخانه دارد؟» گفت: کتابهای زیادی با موضوعهای مختلف داریم اما متاسفانه به دلیل کمبود فضا، کتابخانه مستقل نداریم. منطقه جنوب شرقی تهران کتابخانههای عمومی متعددی دارد اما معتقدم این منطقه به وجود کتابخانه تخصصی نیازمند است.
اسماعیلی در پایان از مسوولان این کانون خواست تا مجموعه فعالیتهای فرهنگی خود و نیازهایشان را به صورت مکتوب به معاونت فرهنگی وزارت ارشاد ارایه کنند تا ضمن بررسی آنها در راستای حل موانع اقدامهایی صورت بگیرد.
نظر شما