کاظمیان در گفتوگو با خبرگزاری کتاب ایران(ایبنا)، اظهار کرد: وقتی در عرصه فرهنگ از مناطق محروم و کمتر توسعهیافته نیز حمایت شود میتوان به ترویج فرهنگ کتاب و کتابخوانی در سراسر جامعه امیدوار بود. این حمایتها میتوانند در قالب خرید کتاب از مولفان و ناشران مناطق محروم، برپایی نمایشگاههای کتاب و صدور بُن الکترونیکی خرید کتاب در این مناطق صورت بگیرند.
وی ادامه داد: بسیاری از ناشران و مولفان استانی از تاخیر در صدور مجوز چاپ کتابهایشان ابراز نارضایتی میکنند. این مدت زمان طولانی که میان تالیف و چاپ کتاب وجود دارد اغلب، انگیزه تولید آثار مناسب و فاخر در میان مولفان و ناشران استانی را از بین میبرد. بنابراین بسیار شایسته است تا دولت جدید تدابیری را برای از میان برداشتن این نقص بیندیشد تا بتوان در آینده نزدیک شاهد تولید و انتشار آثار ارزنده و کاربردی بهتر و بیشتری در جامعه باشیم.
رییس اداره امور فرهنگی اداره فرهنگ و ارشاد اسلامی استان یزد افزود: مسوولان فرهنگی کشور باید در کنار حمایت و تجلیل از پیشکسوتان فرهنگی، از نویسندگان نوقلم و ناشران جوانی که به تازگی به این عرصه گام نهادهاند نیز حمایت کنند. اغلب استانها از مولفان و ناشران جوانی برخوردار است که لازم است وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی برای حمایت از این قشر از جامعه نیز اعتبارات بیشتری در نظر بگیرد.
کاظمیان عنوان کرد: مسوولان فرهنگی دولت جدید میتوانند با برگزاری آیینهای افتتاحیه و اختتامیه جشنوارههای مختلف کتاب مانند نقد کتاب، پروین اعتصامی و جلال آل احمد در استانهای سراسر کشور، از ظرفیتهای استانها در حوزه فرهنگ نیز برخوردار شوند. تحقق این امر علاوه بر ایجاد زمینههای لازم برای ایجاد انگیزه در مولفان و ناشران استانی برای تولید آثار فاخر، باعث ترویج فرهنگ کتاب و کتابخوانی در سراسر کشور میشود.
وی ادامه داد: بهتر است سهمیهای که وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی برای خرید کتاب از هر استان اختصاص میدهد، بیش از گذشته باشد. چرا که تنها در این صورت میتوان به نهادینه کردن فرهنگ مطالعه مفید در جامعه امیدوار بود.
دوشنبه ۲۷ خرداد ۱۳۹۲ - ۰۹:۰۰
نظر شما