جمعه ۳ خرداد ۱۳۹۲ - ۰۸:۰۰
بررسی چالش‌ها و مبانی اجرای حدود در عصر غیبت

کتاب «اجرای حدود در عصر غیبت» نوشته مرضیه دادیان به رشته تحریر در آمده و از سوی چاپ و نشر عروج وابسته به موسسه تنظیم و نشر آثار امام خمینی (ره) منتشر شده است.-

به گزارش خبرگزاری کتاب ایران (ایبنا)،‌ این کتاب شرایط اجرای حدود در عصر غیبت را با تطبیق سه دیدگاه فقهای بزرگی مانند صاحب جواهر و شیخ اعظم انصاری و حضرت امام خمینی (ره) بررسی کرده است. 

کتاب «اجرای حدود در عصر غیبت» در سه فصل با عنوان‌های «کلیات»، «موافقین و مخالفین اجرای حدود درعصر غیبت» و «بررسی و نقد دلایل موافقانو مخالفان» تنظیم شده است.

فصل نخست به مفهوم‌شناسی لغات، تاریخچه، زندگینامه و ... پرداخته و در فصل دوم، از آرای موافقان و مخالفان اجرای حدود سخن به میان آمده و در فصل سوم، پس از بیان ادلّه موافقان و مخالفان اجرای حدود در عصر غیبت، شرایط لازم برای اجرای حدود آورده شده است.

بر اساس مطالب کتاب، «اسلام مجموعه قوانینی است که از سوی شارع مقدس تعیین می‌شود. این قوانین تضمین‌کننده سعادت بشری است و انسان‌ها را به سوی زندگی هدف‌دار هدایت می‌کند. برای این که چنین سعادتی نصیب بشر گردد، آن قوانین باید به طور کامل به مرحله اجرا درآیند. از جمله این قوانین، اجرای حدود بر متجاوزین از قوانین و مقررات الهی است که در زمان حضور پیامبر(ص) و ائمه معصومین (ع) بر عهده آنها بوده و آنان خود مجریان اولیه حدود بودند. اما در زمان غیبتِ دوازدهمین خورشید از سلاله پاک پیامبر گرامی (ص)، این مسله از جمله موارد بسیار مهم و مورد بحث در میان فقها است، زیرا تعطیلی بدون دلیل حدود همان قدر از نظر شارع نامطلوب است که اجرای آن در غیر موضع حق. بنابراین، بحث از موضع صحیح اجرای حدود و شرایط آن با بحث از اجرا یا تعطیلی حدود الهی محکم و استوار است. بر این اساس، وظیفه خطیر اجرای حدود در عصر غیبت برعهده نواب عام امام زمان(ع) است که همان فقهای عالم به احکام الهی هستند. آنان باید با کوشش فراوان در فقه به تبیین احکام و تطبیق آن بر مصادیق بپردازند و راهنمای افراد جامعه باشند تا همه راه صواب را طی کنند. این موضوع در آثار فقهی به طور پراکنده و مختصر آورده شده است؛ در کتاب‌های حقوقی هم، صراحتاً به موضوع اجرای حدود در عصر غیبت پرداخته نشده، اما تحت عناوین «قابلیت ارزیابی احکام شرعی در سیاست جنابیی اسلام» در کتاب «مبانی سیاست جنایی حکومت اسلامی از جلال‌الدین قیاسی» و «جرایم و مجازات‌ها در حقوق اسلام» در کتاب «حدود و نحوه اجرای آن در محاکم قضایی ایران» تالیف رضا مسعودی‌فر، به حدود و آثار و نتایج مترتب بر آن به عنوان یکی از احکام جزایی اسلام پرداخته شده است.»

کتاب «اجرای خدود در عصر غیبت» با شمارگان هزار نسخه، در قطع رقعی،‌ 161 صفحه و بهای 75 هزار ریال بر پیشخان کتابفروشی‌ها قرار گرفته است.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.

پربازدیدترین

اخبار مرتبط

تازه‌ها

پربازدیدها