به گزارش خبرگزاری کتاب ایران(ایبنا)، اختتامیه دومین کنگره بینالمللی کارگزاران مسلمان روابط عمومی عصر دیروز یکشنبه 19 آذر با حضور جمعی از کارگزاران روابط عمومی کشور و صاحبنظران این عرصه در تالار وحدت تهران برگزار شد.
در بخشی از این مراسم، از مقام علمی و پژوهشی علیاکبر فرهنگی، پدر مدیریت رسانه در ایران و مولف دهها کتاب در حوزه ارتباطات و مدیریت تجلیل شد.
در این مراسم باقر ساروخانی، استاد جامعهشناسی دانشگاه تهران در سخنانی، فرهنگی را انسانی به تمامی معنا خودساخته دانست و گفت: تجسم روابط عمومی در ایران را میتوان در فرهنگی مشاهده کرد. من از سال 1348 با ایشان آشنایی دارم و باید بگویم او انسانی خودساخته در تمام ابعاد است. خودش میگوید که یک روستازاده است و من میگویم فرهنگی روستازادهای است که توانسته نخبهای اثرگذار باشد و تئوریهای گردش نخبگان را در کشور عملیاتی کند.
وی تاکید کرد: فرهنگی، عصر جدیدی را در روابط عمومی و ارتباطات در ایران باز کرده و توان بالای ایشان و نیز تبدیل این توان به انگیزه، مثالزدنی است.
ساروخانی همچنین گفت: فرهنگی به اندازهای برای کار کردن انگیزه دارد که ما همیشه او را به آرامش و استراحت برای حفظ جانش دعوت میکنیم.
این استاد دانشگاه، فرهنگی را تجسم عملی روابط عمومی مسلمان معرفی کرد و افزود: در کتابهای مختلف ایشان، بهویژه کتاب «ارتباطات انسانی» تجسم روابط عمومی را میبینیم. از سوی دیگر، من هرگز ندیدم کسی به دیدار ایشان بیاید و مایوس برگردد. فرهنگی با هر فردی ارتباطی برقرار کند ارتباطش پایدار است چراکه او به «پیوند مویی» در ارتباطات اعتقاد دارد. این پیوند میگوید که اگر به اندازه یک مو با فردی وجه اشتراک داشتید نباید این ارتباط را قطع کنید تا زمانی که دریچهای دیگر گشوده شود.
ساروخانی با بیان اینکه یکی از اصول اساسی فعالیت علیاکبر فرهنگی از روز نخست، بازگشت به صبغه اسلامی و ملی خود بوده است، اظهار کرد: من او را مظهر بازگشت به اصالت فرهنگیمان میدانم. او نماد راستین ارتباطات در ایران است.
وی یادآور شد: فرهنگی نه تنها معلم و مولف بوده، بلکه در رشته ارتباطات کارآفرین نیز بوده است و گرایشهای جدیدی را در این رشته به وجود آورده که مدیریت رسانه از آن جمله است.
مولف کتاب «جامعهشناسی ارتباطات» اضافه کرد: ما ذاتاً هیچکدام معتبر نیستیم و اعتبار خود را از میزان خدمتمان به دانش میگیریم و فرهنگی سهم بزرگی در خدمت به ارتباطات در ایران دارد.
علی سمیعی، دیگر استاد ارتباطات نیز در این مراسم و در سخنان کوتاهی به تجلیل از خدمات فرهنگی در ایجاد کرسیهای تدریس رشته علوم ارتباطات در دانشگاههای مختلف کشور پرداخت و اظهار کرد: ایشان در طی مدت فعالیت خود گرایشهای مختلفی از رشته ارتباطات را در دانشگاههای مختلف کشور ایجاد کرد و امروز بسیاری از دانشجویان ایشان در دانشگاههای مختلف دانش تولید میکنند. این، از ویژگیهای برجسته این استاد است که توانسته چنین دانشجویانی تربیت کند.
علیاکبر فرهنگی نیز در این مراسم طی سخنانی ضمن تشکر از برگزارکنندگان این کنگره گفت: آنچه انجام دادهام همواره چیزی بوده که دوست داشتم انجام دهم و برای این موضوع از خداوند شاکرم.
در پایان این مراسم نیز لوح، جایزه بینالمللی دکتر نطقی و تمبر یادبود فرهنگی از سوی این کنگره به وی اهدا شد.
مقالات کنگره کتاب میشوند
در بخش دیگری از این مراسم حسن بشیر، دبیر کنگره در سخنانی با گلایه از حضور نیافتن مسوولان در این کنگره گفت: این بیتوجهی مسوولان خود بیانکننده مهجوریت روابط عمومیها در ایران است. به نظر من بد نبود سمیناری هم برای مدیران دولتی شاغل در بخشهای غیر از روابط عمومی برگزار میشد تا صدای فعالان این بخش به گوششان برسد.
وی همچنین با انتقاد از انعکاس نامناسب اخبار این کنگره از سوی رسانهها عنوان کرد: نمیدانم چرا روابط عمومی موضوعی نیست که خبرگزاریها، روزنامهها و رسانه ملی دربارهاش مطلب منتشر کنند.
وی در ادامه به ارایه گزارشی از کنگره و داوری مقالات پرداخت و افزود: 180مقاله به دبیرخانه رسید که از این میان 14 مقاله برتر برای ارایه شفاهی در جشنواره انتخاب و چکیده 45 مقاله نیز در کتابی به دو زبان انگلیسی و فارسی منتشر شد.
این استاد ارتباطات افزود: همچنین قرار است متن کامل مقالات در یک یا دو جلد کتاب به چاپ برسد و در اختیار علاقهمندان قرار گیرد.
بشیر، در ادامه خواستار ایجاد شبکه مجازی برای روابط عمومیهای اسلامی و نیز تشکیل اتحادیه روابط عمومیهای مسلمان و تبیین منشور اخلاقی برای آنها شد و گفت: امیدوارم در ادامه بیداری اسلامی، شاهد بیداری فرهنگی و ارتباطی اسلامی نیز در جهان باشیم و روز به روز حمایت کشورهای اسلامی بیشتری را از توسعه حوزه ارتباطات ببینیم.
در بخش پایانی این مراسم نیز از برگزیدگان دومین بینالمللی کارگزاران مسلمان روابط عمومی قدردانی شد.
دوشنبه ۲۰ آذر ۱۳۹۱ - ۰۹:۴۸
نظر شما