سه‌شنبه ۷ آذر ۱۳۹۱ - ۱۴:۱۲
«يادگيری الكترونيكی و كتابخانه ديجيتال» به كتابفروشي‌ها آمد

كتاب «يادگيري الكترونيكي و كتابخانه ديجيتال» نوشته جان سيكر با ترجمه اكبر مجيدي منتشر شد.-

اكبر مجيدي مدرس كتابداري و اطلاع‌رساني به خبرگزاري كتاب ايران(ايبنا)، گفت: امروزه آموزش الكترونيكي به عنوان يكي از نظام‌هاي يادگيري در دنيا مطرح شده و با توجه به پیشرفت‌های سامانه‌های رایانه‌ای، دنياي اينترنت و وب فراگيرتر شده است.

وي ادامه داد: اين نوع آموزش اكنون در دانشگاه‌هاي بزرگ ايران مانند دانشگاه صنعتي شريف، تهران و اميركبير نيز وجود دارد چراكه اين آموزش در مقابل آموزش سنتي به صرفه‌تر است.

وي با تاكيد بر حمايت از اين دوره‌هاي آموزشي عنوان كرد: البته وظيفه اصلي حمايت از اين دوره‌ها برعهده دولت و دانشگاه‌هاست ولي يكي ديگر از راهكارهاي حمايت از اين دوره‌ها، تبديل منابع اطلاعاتي موجود در كتابخانه‌ها به منابع ديجيتالي است.

اين دكتراي كتابداري اضافه كرد: پيش از اين كتابخانه‌ها از آموزش سنتي حمايت مي‌‌كردند. اكنون نيز براي برگزاري دوره‌هاي آموزش الكترونيكي كتابخانه‌هاي دانشگاهي بايد براي حمايت از آن منابع خود را ديجيتالي كنند.

به گفته مجيدي كتاب «يادگيري الكترونيكي و كتابخانه ديجيتال» مي‌خواهد راهكارهاي عملي را براي پيوند محيط كتابخانه ديجيتال و محيط آموزش الكترونيكي به مخاطبان نشان دهد. 

وي تاكيد كرد: در ايران متاسفانه اين پيوند برقرار نشده و ما منابع لازم را ديجيتالي و منابع موردنياز براي دانشجويان را شناسايي نكرده‌ايم. تركيب اين دو محيط نيز نيازمند مديريت فني، انساني و ...  است. بنابراين كتابداران بايد چالش‌هاي فناوري در اين حوزه را بررسي و بر اساس آن عمل كنند.

اين دكتراي كتابداري همچنين گفت: در اين حوزه از سوي دانشگاه و كتابداران آثاري ترجمه يا تاليف نشده و شايد اين كتاب نخستين اثر اين حوزه باشد بنابراين در اين باره با کمبود روبه‌رويم.

وي با اشاره به اين‌كه متن كتاب كاربردي است، افزود: فصل آخر كتاب به راهكارهاي عملياتي درباره اين موضوع مي‌پردازد و تجربه‌هاي موفق دانشگاه‌هاي را بيان مي‌كند.

مجيدي در ارزيابي انتقادي از اين اثر نيز عنوان كرد: نويسنده، اين كتاب را بر اساس تجربه‌هاي دانشگاه‌هاي كشور انگلستان نوشته چرا كه اين كشور پايه‌گذار آموزش الكترونيكي است بنابراين در ويرايش بعدي لازم است تا برخي مباحث بومي سازي شده و تجربه‌هاي عملي دانشگاه‌‌هاي ايران نيز در زمينه مديريت چالش‌هاي فني، انساني و ... آورده شود بنابراين راهبردهاي خوبي در كتاب بيان شده اما بومي نيست.

وي در پاسخ به اين سوال كه مخاطبان كتاب چه كساني هستند، گفت: مخاطبان كتاب در درجه اول كتابداران فعال در كتابخانه‌ها دانشگاهي و پس از آن مديران آموزشي در مراكز الكترونيكي‌اند البته كتابداراني كه در موسسات خصوصي به آموزش الكترونيكي مشغولند مي‌توانند مخاطب كتاب باشند.

كتاب «يادگيري الكترونيكي و كتابخانه ديجيتال» نوشته جان سيكر با ترجمه اكبر مجيدي با شمارگان دو هزار و 200 نسخه و بهاي 6 هزار و 500 تومان توسط نشر كتابدار و نشر چاپار منتشر شده است.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.

برگزیده

پربازدیدترین

تازه‌ها