جمعه ۱۲ آبان ۱۳۹۱ - ۱۴:۰۹
«بشارت پيامبر(ص) در حجةالوداع» از ناگفته‌های غدیر می‌گوید

مترجم کتاب «بشارت پيامبر(ص) در حجه الوداع» می‌گوید: آیت‌الله کورانی با تبحر خاصی در منابع شیعی و سنی کاوش کرده و در کتاب خود به این پرسش پاسخ داده است که چرا موضوع غدیر و جانشینی امام علی(ع) تنها میان شیعیان مطرح است.-

نرگس بهشتی، در گفت‌وگو با خبرگزاری کتاب ایران(ایبنا)، با اشاره به این که این اثر از  تالیفات عربی آیت‌الله علی کورانی است، اظهار کرد: وی آثار متعددی را در حجم اندک برای دانشجویان به رشته تحریر در آورده است. این کتاب، دومین ترجمه از این مجموعه دانشجویی به شمار می‌آید که با همکاری «بشری کورانی» آن را به پایان رساندم.

وی با اشاره عید غدیر درباره موضوع این کتاب گفت: این اثر می‌کوشد مطالب مستند و تاریخی واپسین حج پیامبر(ص) و جانشینی ایشان را برای قشر فرهیخته جامعه تبیین کند.

مترجم کتاب درباره یکی از نکات شايان ‌توجه این اثر عنوان کرد: رسول خدا(ص) در تمام عمرشان بر مساله جانشینی پس از خود تاکید داشتند و تنها در واقعه غدیر به این موضوع نپرداختند. واضح‌ترین زمان تاکید بر مساله جانشینی ایشان واقعه غدیر و آخرین سفر حج پیامبر(ص) است. ایشان در حضور جمعیت فراوانی از حاجیان خطبه غدیر را خواندند و علاوه بر این که به شکل مشخصی امام علی(ع) را به عنوان جانشین پس از خود تعیین کردند درباره 12 جانشین صحبت کردند، جانشینانی از نسل امام علی(ع)‌اند.

بهشتی افزود: هنگامی که بحث غدیر و جانشینی پیامبر اکرم(ص) مطرح می‌شود مخاطبان با این پرسش مواجه می‌شوند که چرا این مبحث تنها در شیعه مطرح است و اهل سنت در این‌باره اعتقادات دیگری دارند؟ نکته اصلی این کتاب و نوآوری مولف آن در این است که با تبحر خاصی به این پرسش پاسخ می‌دهد. نحوه پرداختن او به مطالب و پاسخگویی‌اش به این پرسش، این کتاب را از سایر آثاری که درباره غدیر تالیف شده‌اند، متمایز می‌کند.

وی در پاسخ به این سوال که آیت‌الله کورانی چگونه به این پرسش که از مباحث اصلی اختلاف نظر میان شیعه و سنی است، پاسخ داده‌ است؟ اظهار کرد: وی با تبحری خاص تمام گزارش‌های اهل سنت درباره غدیر و حجه‌الواداع را از منابع گوناگون استخراج و گردآوری کرده است و به مخاطبان خود یادآور می‌شود که این گزارش‌ها در منابع اهل سنت به صورت تقطیع شده و پراکنده‌اند در حالی که در منابع و مکتوبات شیعه به صورت منسجمی عنوان شده‌اند. این پراکندگی در منابع اهل سنت موجب شده است که آن‌ها در تفسیر این عبارات دچار اختلاف نظر شوند و کوشیده‌اند در مدل‌های مختلفی این جانشینی 12 نفره را که در خطبه غدیر آمده تبیین و تفسیر کنند و موفق نیز نشده‌اند.

مترجم کتاب «قرآن علی(ع)» ادامه داد: این کتاب بر اساس طرح مکتوبات و منابع شیعه این مساله را بازیابی کرده تا روایات اهل سنت را از ابهام خارج کند. در حقیقت کار آیت‌الله کورانی را می‌توان تکمیل این روایات پراکنده بر اساس منابع شیعه و سنی و در حقیقت چیدن پازلی دانست که قطعاتی از آن در صفحات تاریخ کم رنگ یا مفقود شده بودند. او تلاش کرده است تا این متن یعنی حقیقت جانشینی پیامبر(ص) در سیاق خود قرار گیرد.

این دانشجوی دکترای علوم قرآنی یادآور شد:‌ مهم‌ترین نکته خطبه غدیر آن است که رسول خدا(ص) در جمعیت کثیری از مسلمان در منطقه غدیر با نشان دادن امام علی(ع) به عنوان نخستین جانشین از 12 جانشینی سخن گفتند که به ایشان باز می‌گردد. 

کتاب «بشارت پيامبر(ص) در حجه الوداع» را نرگس بهشتي با همکاری بشري كوراني ترجمه کرده ‌است. این اثر را نشر دفتر علم در قطع رقعی، در 96 صفحه به بهای دو هزار تومان چاپ و منتشر کرده است.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.

برگزیده

پربازدیدترین

تازه‌ها