به گزارش خبرگزاری کتاب ایران (ایبنا)، دکتر احسان مقدس درباره موضوع اصلی این کتاب و مهمترین مسایلی که در اثرش به آن پرداخته است، گفت: شتر از حیواناتی است كه پرورش، نگهداری و استفاده از آن قرنهاست كه در كشور ما رایج و متداول است و آشنایی با بیماریها و راههای درمان آن یكی از دغدغههای دایمی پرورشدهندگان، دامپروران و دامپزشكان بوده است. متاسفانه منابع نوشتاری اندكی در این حوزه به زبان فارسی وجود دارد. در این كتاب کوشیدهام به طور جامع و كامل تمامی بیماریهای شتر را مطرح کنم.
مولف كتابهای حوزه دامپزشکی درباره دلایل انتخاب این موضوع برای نگارش کتاب گفت: كتاب راهنمای جامع شتر، برای نخستین بار بیماریهای مختلف شتر در ایران را مطرح میکند و هدف از نگارش آن آشنایی شترداران و دامپزشكان با این بیماریها و همچنین راههای درمان آن است.
به گفته مقدس در این كتاب ابتدا فصلی به خصوصیات مختلف شتر، روش معاینه بالینی، نمونهگیری و مشخصات طبیعی حیوان همچون تعداد تنفس، ضربان قلب و دمای بدن توضیح داده شده است. در فصل دوم به ترتیب به بیماریهای ویروسی، باكتریایی، انگلی (شامل انگلهای تک یاختهای، انگلهای خارجی و كرمهای روده)، بیماری قارچی، بیماریهای درونی، بیماریهای متابولیک، بیماریهای تولید مثل و جراحی پرداخته شده است.
مدير انتشارات نيلوبرگ مخاطبان این كتاب را طیف وسیعی از دامپزشكان، دامپروران و علاقهمندان به حیات وحش معرفی کرد.
مولف کتاب «اطلس رنگی نژادهای طوطی» درباره ویژگیهای كتاب جدیدش گفت: این كتاب، كاملترین اثری است که به بیماریهای شتر توجه دارد. در تالیف آن از اندوختههای بیش از 20 سال تجربه عملی درباره بیماریهای شتر استفاده کردهام.
کتاب «راهنمای جامع بیماریهای شتر» نوشته احسان مقدس در 464 صفحه در ماه آینده از سوی انتشارات نيلوبرگ منتشر میشود.
برگزیده
-
توسط قدیمیترین کتابخانه مجارستان صورت گرفت؛
نجات ۱۰۰ هزار کتاب از هجوم سوسکها
برای نجات آثار تاریخی، دهها هزار جلد کتاب چندصدساله از قفسههای یک صومعه قرونوسطایی در مجارستان جمعآوری میشود تا آنها را از هجوم سوسکهایی که میتوانند بخشی از تاریخ را نابود کنند، حفظ کنند.
-
منتخبی از عکسهای دهه ۴۰؛
به «تماشای ایران» بنشینید!
اصفهان – نشر «اقنوم» کتاب «تماشای ایران» را که شامل منتخب عکسهای مرتضی بخردی از سرتاسر ایران است، به انتخاب حامد قصری منتشر کرد.
-
کارنامه ادبی صادق چوبک، در گفتوگوی ایبنا با حسن میرعابدینی؛
صادق چوبک؛ ناتورالیستِ تندرو یا راوی رنجهای فراموششدگان؟
نویسنده کتاب «همهچیز فرو میپاشد: زندگی و آثار صادق چوبک» گفت: از منظر مضمونی، چوبک معمولاً به بخشهایی از جامعه میپردازد که کمتر دیده شدهاند؛ او از لایههای پایین و فراموششده جامعه مینویسد و آنچنان به این طبقات نزدیک میشود که گاه تصمیمات و رفتار شخصیتهایش حیرتانگیز و گاه هولناک به نظر میرسد.
-
نویسندگی بهعنوان شغل، در گفتوگوی ایبنا با محمد حسینی؛
پشت سر مارکز و همینگوی، لشکر انبوه شکستخوردهها قرار دارند
محمد حسینی، نویسنده، گفت: در پشت سر اسمهایی چون مارکز و همینگوی، لشکر انبوه شکستخوردهها قرار دارند و میتوان گفت اگر کسی در عالم نویسندگی دارای توانمندی زیادی باشد و به شهرت برسد میتواند عایدی خوبی نیز برای تأمین یک زندگی مرفه داشته باشد؛ ولی همه هری پاتر نویس نیستند.
-
تخریب منزل پدر علم حقوق ایران در حملات اخیر؛
در سوگ خانهای که چراغ عدالت در آن روشن بود…
این خانه، صرفاً چهاردیواریای ساده نیست؛ بلکه آستانهای است که هزاران جوان ایرانی در آن تربیت شدند، حق آموختند، اخلاق ورزیدند و افتخار آفریدند.
-
نوشتن تجربه جنگ به مثابه تراپی؛
ناب، نایاب و داغ و زنده
ثبت مکتوب تجربیات جنگ در همان زمان وقوع یا لااقل در زمانی نزدیک به آن، ضمن آنکه روایتی دست اول از آن رویداد و از منظری متفاوت از گزارشهای رسمی ارائه میکند، همچنین میتواند حال و هوای انسانی را منتقل کند که آن واقعه را از نزدیک و به صورت زنده تجربه کرده و هنوز به اصطلاح داغ است و حس و احساساتی زنده دارد.
-
بازخوانی گفتوگو با کاوه فرخ پژوهشگر تاریخ جنگ؛
تاریخ ثابت کرده ایرانی به هر نحوی از خاک دفاع میکند
کاوه فرخ: ایرانی خواه نیروی نظامی داشته باشد و یا نداشته باشد، از زمان اسکندر تا به امروز از خاک خودش دفاع میکند به هر نحوی.بحث ژنتیک نیست اما به لحاظ فرهنگی شاهد یک نوع ایراندوستی در ایرانیان هستیم که به سادگی از بین نمیرود.
-
فواد نظیری در گفتوگو با ایبنا:
هیچ عقل سلیمی جنگافروزی را نمیپذیرد / ادبیات، بازتاب احوال انسانها در التهاب جنگ است
فواد نظیری، شاعر و مترجم ایرانی، گفت: ادبیات در مقطع تاریخی وقوع یک جنگ، عصاره این رخداد را میپروراند و تأثیر آن را بر عواطف انسانی و مسائل درونی بازگو میکند.
-
نویسندگی بهعنوان شغل، در گفتوگوی ایبنا با آذردخت بهرامی؛
سفارشی نوشتن با ذات ادبیات همخوانی ندارد
آذردخت بهرامی، داستاننویس، گفت: سفارشی نوشتن با ذات ادبیات همخوانی ندارد و شاید فقط بتوان فیلمنامه را سفارشی نوشت که آن هم میتوان گفت جزو ادبیات نیست.
-
نویسندگی بهعنوان شغل، در گفتوگوی ایبنا با منیرالدین بیروتی:
حرفهای نوشتن بدون دانش ادبی، بازار کتاب را مبتذل میکند
منیرالدین بیروتی، داستاننویس ایرانی، گفت: حتی اگر یک نویسنده حرفهای باشد و تماموقت بنویسد اما دانش ادبی کافی نداشته باشد، نه تنها سودی برای فرهنگ و ادبیات ندارد بلکه بازار کتاب را مبتذل میکند و سطح سلیقه جامعه را نیز پایین میآورد.
-
نگاهی به رمان کمال نوشته ونیچنزو لاترونیکو؛
هیچ فاجعهای در کار نیست، اما همهچیز آرامآرام فرو میپاشد
مجله نیشن در مقالهای به تحلیل و بررسی رمان کمال نوشته ونیچنزو لاترونیکو نویسنده معاصر کشور ایتالیا با موضوع فرهنگ مصرف گرایی در دنیای مدرن میپردازد که امسال توانسته به فهرست نهایی جایزه بوکر راه یابد.
-
مصاحبه با نویسنده مصری برنده بوکر عربی 2025؛
نویسنده باید جرأت پرتاب سنگ به دریاچههای راکد داشته باشد
محمد سمیر ندا، نویسنده مصری برنده بوکر عربی 2025 در گفتوگویی صمیمانه از تجربه زیسته، زخمهای تاریخ و مسئولیت نوشتن در برابر حافظه جمعی سخن میگوید
-
هوش مصنوعی، بحران هویت نقد ادبی و آینده آموزش ادبیات
اگر هوش مصنوعی بتواند به اندازهی دانشجویان کارشناسی ارشد آثار ادبی مانند هملت را تحلیل کند، آیا هنوز نیاز به نقد ادبی انسانی و آموزش آن وجود دارد؟
-
میزگرد «نخستین فلوشیپ نشر تهران؛ چالشها و دستاوردها»-۱
فلوشیپ نشر تهران اردوی تدارکاتی بود/آمادگی برای ورود به بازار جهانی
کارشناسان، میزگرد «نخستین فلوشیپ نشر تهران؛ چالشها و دستاوردها» درباره محدودیتها، مباحث اجرایی، چالشهای زیرساختی نشر کتاب کودک و نابلدی و بیتوجهی ناشران به کسب آمادگی برای حضور در بازارهای جهانی با توجه به قابلیتهای ادبیات کودک و نوجوان گفتند.
-
به همت خردسرای فردوسی مشهد؛
دفتر چهارم «شاهنامهپژوهی» منتشر شد
خراسانرضوی - دفتر چهارم «شاهنامهپژوهی» به همت خردسرای فردوسی مشهد و با نظارت محمدجعفر یاحقی منتشر شد.
-
مروری بر کتاب «هایدگر و نازیسم» نوشته ویکتور فاریاس؛
فیلسوف نازی
برخلاف روایتهای رسمی که پیوند هایدگر با نازیسم را امری گذرا، سیاسی و بیارتباط با تفکر فلسفی او معرفی میکنند، فاریاس با تکیه بر اسناد تاریخی و شواهد مکتوب، نشان میدهد که این ارتباط نهتنها عمیق و ایدئولوژیک، بلکه تا پایان عمر هایدگر نیز استمرار داشته است.
-
راهاندازی ایستگاه دیجیتال نسخ خطی گنجینه رضوی در کتابخانه ملی ازبکستان
خراسان رضوی - نخستین ایستگاه دیجیتال دسترسی به نسخ خطی و دریافت منابع چاپی گنجینه رضوی در محل کتابخانه ملی ازبکستان در تاشکند راهاندازی شد.
-
مروری بر «شر در اندیشه مدرن؛ تاریخ فلسفه از چشماندازی متفاوت»؛
زمینلرزه در ارکان آگاهی بشر
«نیمن» دست به نگارش تاریخ فلسفه، با محوریت موضوع «شر»،پرداخته است. او در مطالعه خود نشان میدهد تغییرات دیدگان انسان، بهخصوص انسان غربی، در رابطه با مفهوم شر، منجر به تحولاتی بنیادین شده که در عموم تاریخنگاریهای فلسفه، نادیده گرفته شدهاست
-
بازار داغ کتابهای فلسفی در گفتوگو با حسین شیخرضایی؛
فلسفهخوانی در زمانه بحران معنا
حسین شیخ رضایی معتقد است: توجه روزافزون مردم به فلسفه، نشانگر جستجوی آنها برای معنا و راهکارهای عملی در زندگی است، نه صرفاً مباحث انتزاعی. او تأکید میکند که «فلسفههایی برای زندگی» به دلیل پرداختن به همین دغدغههای انضمامی و نیاز به معنایابی در جامعه، با استقبال چشمگیر مواجه شده و به پناهگاهی فکری بدل گشتهاند.
-
درباره کتاب «دیستوپیا: تاریخی طبیعی»؛
برای پیشگیری از «انحطاط تمدن»
مطالعه دیستوپیا در اندیشه کلیز در کتاب «دیستوپیا: تاریخی طبیعی» از مرزهای نقد ادبی فراتر رفته و به یک ابزار مفهومی در علوم انسانی، تاریخ اندیشه، و تحلیل ایدئولوژی بدل میشود. این یادداشت در پی آن است که ظرفیت دیستوپیا را برای بازاندیشی در باب تمدن، سیاست، و انسانِ معاصر، از رهگذر بازخوانی پروژه کلیز، بهمثابه یک امکان نظری جدید برجسته سازد.
تازهها
-
به مناسبت درگذشت مهدی بقاییپور مدیر نشر یزدان؛
شکاریم یک سر همه پیش مرگ
علیاکبر جعفری ندوشن: دفتر یزدان به همت مهدی بقاییپور عصر سهشنبه هر هفته به روی بزرگان ادب و فرهنگ همچون زرینکوب، زریاب خویی، شفیعی و مشیری و سایر دوستداران دکتر اسلامی گشوده بود و بقاییپور نیز از هم صحبتی با این گعده فرهنگی مباهی و مبتهج بود.
-
در چهارمین رویداد «کاوشی در گنجینه کتابخانه ملی»؛
«جریده ادب» صادق ادیبالممالک فراهانی
روزنامه «ادب» یکی از روزنامههای دوران قاجار در چهارمین رویداد از مجموعه «کاوشی در گنجینه کتابخانه ملی» معرفی شد.
-
به دلیل فعالیت پهلوان ایرانی در حوزه شعر؛
انجمن ادبی خوی به نام «پوریای ولی» نامگذاری میشود
آذربایجانغربی- دبیر محفل ادبی «پوریای ولی» شهرستان خوی گفت: بهدلیل وجود آرامگاه پوریای ولی در خوی و مغفول ماندن چهره ادبی او به رغم فعالیت در حوزه شعر و وجود چند دیوان شعر از او، تصمیم گرفتیم انجمن ادبی را در این شهرستان مزین به اسم این پهلوان کنیم.
-
سرپرست فرهنگ و ارشاد اسلامی استان یزد معرفی شد
یزد - حجتالاسلام عباس دانشی به عنوان سرپرست جدید فرهنگ و ارشاد اسلامی استان یزد معرفی شد.
-
روایت مستند از تاریخ یک روستا؛
«هزاوه خاستگاه امیران»؛ کتابی درباره ریشههای تاریخی زادگاه امیرکبیر
مرکزی– کتاب «هزاوه خاستگاه امیران» تالیف ایرج احمدی هزاوه پژوهشگر و نویسنده بومی، روایت مستند از تاریخ و ریشههای تاریخی روستای هزاوه، زادگاه امیرکبیر است.
-
کتابخانه در خدمت فرهنگ و فراغت؛
کتابخانه امام جعفر صادق (ع) خرمآباد؛ میزبان نوجوانان کتابخوان
لرستان - کتابخانه عمومی امام جعفر صادق (ع) خرمآباد، تابستان امسال با استقبال کودکان، نوجوانان برای گذراندن اوقات فراغت همراه شده است و برنامههای متنوع فرهنگی و هنری این کتابخانه، سبب شده تا علاقهمندان به مطالعه و یادگیری، همه روزه راهی این مرکز شوند.
-
تاریخچه چاپ و نشر در ایران- ۱ / اردبیل
حکایت عشق چاپچیها به کاغذ و کتاب/ صنعت چاپ در اردبیل یک قرن قدمت دارد
اردبیل- نخستین چاپخانه اردبیل با عنوان «احمدیه» ۱۲۱ سال پیش توسط مرحوم سید احمد در محل کاروانسرای حاجی رحیم در کنار مصلی فعلی دایر شد و از آن زمان پایههای رشد فرهنگ و هنر در این استان شکل گرفت.
-
مدیر نشر کتاب «هرمز»:
«عاشقی نکردهایم» منتشر شد
هرمزگان - مدیر نشر کتاب «هرمز» گفت: «عاشقی نکردهایم؛ اُنتولوژی شعر کوتاه معاصر» منتشر شد.
-
به همت انتشارات زاگرو؛
مجموعه شعر «وطن» در ایلام منتشر شد
ایلام- انتشارات زاگرو، مجموعه شعر کردی «وطن» سروده سیاوش لطفیکار را چاپ و منتشر کرد.
-
به کوشش دو نویسنده شیرازی رقم خورد؛
«حیرت نوجوانان» منتشر شد
فارس- مجموعهداستان «حیرت نوجوانان ۱؛ گزیدهای از آثار داستاننویسان نوجوان» در شیراز بهکوشش محمدعلی نجفی و غزاله سبوکی منتشر شد.
-
گفتوگو با مرجان فولادوند درباره اسطوره و نقلِ آن برای کودکان؛
بازنویسی اسطورهها برای کودکان، کمارزشتر از بازآفرینیشان نیست
مرجان فولادوند، اسطورهپژوه و نویسنده ادبیات کودک و نوجوان، میگوید: بازنویسی وفادار به متن، سهم بسیار مهم و باارزشی در آشنا کردن بچهها با روایتهای کهن و اسطورهها دارد. برخلاف برخی که بازآفرینی را مهمتر و ارزشمندتر از بازنویسی میدانند باور من بر این است که ارزشگذاری در این زمینه، بیمعناست زیرا یک بازنویسی خوب میتواند بچهها را در درجه نخست با آن چیزی که بوده آشنا کند و این اتفاق مهمی است.
-
نقد «کشف ایران» با حضور میرسپاسی، خسروپناه و بیات؛
ایران بهمثابه دولتملت مدنی
علی میرسپاسی: ارانی با بسیاری از متفکرانی که بعدها با رضاشاه همکاری کردند تفاوتی اساسی داشت. او نگاهش را نه بر اساس بازتولید اسطوره نژادی یا زبانی، بلکه بر پایه مدنیت، شهروندی و عدالت اجتماعی استوار کرد. بهزعم من، ارانی یکی از متفکران بنیانگذار پروژهای است که من آن را “بازتصور ایران بهمثابه دولتملت مدنی” مینامم.
-
احمد پوری در گفتوگو با ایبنا:
مترجمان، اجازه بازترجمه آثار قاضی و دریابندری را به خود نمیدهند
احمد پوری، مترجم شعر و نویسنده مطرح ایرانی، در گفتوگو با ایبنا عنوان کرد: مسلماً اگر اثری پس از دو دهه بازترجمه شود بهروزتر خواهد بود ولی اگر مترجم قبلی حرف آخر را تمام و کمال بیان کرده باشد، دیگر لزومی به این کار احساس نمیشود. به عنوان نمونه امروز مترجمان به خود اجازه نمیدهند آثار محمد قاضی و نجف دریابندری را که مقام والا و به نوعی مرجعیت در ترجمه دارند، بازترجمه کنند.
-
تاریخخوانی در گفتوگو با عباس پناهی؛
تاریخ آدم را پیر میکند
عباس پناهی گفت: تاریخ انسان را در بلندای زمان پیر میکند و تجربیاتی ارزشمند از زندگی انسانها در اختیارش قرار میدهد. علم تاریخ از نگاه تجربهگرایی به معنی چگونه زیستن است. مطالعه عمیق تاریخ موجب میشود انسان و یا انسانها از تکرار تجربه بپرهیزند، زیرا این گروه، انسانهای دانا و هوشمند هستند.
-
مدیرکل دفتر چاپ و نشر در گفتوگو با ایبنا؛
ایجاد رشته چاپ در هنرستانهای هنرهای زیبا بررسی شد
مدیرکل دفتر چاپ و نشر وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی از طرح پیشنهاد ایجاد رشته چاپ، در هنرستانهای هنرهای زیبای سراسر کشور با همکاری دفتر برنامهریزی و آموزشهای هنری معاونت هنری خبر داد.
-
به همت نشر زاگرو؛
شماره جدید فصلنامه تخصصی مطالعات ایلامشناسی منتشر شد
ایلام- شماره سیوچهارم فصلنامه تخصصی مطالعات ایلامشناسی منتشر شد.
-
به همت انتشارات «آفاق کوثر»؛
زندگی رئیس پلیس مبارزه با مواد مخدر شهرستان رودان کتاب شد
هرمزگان - کتاب «سرباز ولایت» زندگینامه رئیس پلیس مبارزه با مواد مخدر شهرستان رودان به همت انتشارات «آفاق کوثر» منتشر شد.
-
در ۶۰ سالگی؛
سیدسیامک موسوی اسدزاده درگذشت
لرستان – «سیدسیامک موسوی اسدزاده» عضو انجمن آثار و مفاخر فرهنگی لرستان، نویسنده، پژوهشگر و هنرمند لرستانی پس از یک دوره تحمل رنج بیماری در ۶۰ سالگی دیده از جهان فرو بست.
-
روایت ایبنا از کتابفروشیهای محلی پایتخت -۲۷
نیم قرن با «پیک» به اعتبار کتاب
در شجرهنامه نشر تهرانِ ایران، نام چهار مرد با پلاک «پیک» کتابفروشی ۵۰ ساله خیابان سیودوم محله شهرآرا، مُهر شده است.
-
درگذشت سید مهدی بقاییپور؛
مدیر نشر یزدان درگذشت
سید مهدی بقاییپور، مدیر انتشارات یزدان، چهارشنبه، ۲۵ تیرماه، پس از مدتی بیماری درگذشت. او از ناشران باسابقۀ کشور بود و در زمان حیات خود آثار نویسندگان مهمی، از جمله غلامحسین یوسفی و محمدعلی اسلامی ندوشن، را منتشر کرد.
نظر شما