به گزارش خبرگزاری کتاب ایران (ایبنا) به نقل از روابط عمومی اداره کل کتابخانههای عمومی خوزستان، آیتالله سید محمدعلی موسوی جزایری، امام جمعه اهواز، عنوان كرد: وجود کتابخانهها موجب ارتقای فرهنگ عمومی میشود و بسیاری از شهرهایی که وضعیت فرهنگی بهتری دارند، به خاطر بهرهمندی از کتابخانههای بیشتر است.
وی ادامه داد: با توجه به اینکه ثقل جمعیت اهواز در محلات حاشیه و محروم مانند ملاشیه و علوی است، باید منویات رهبری را در ارتقای امکانات در این مناطق جامه عمل بپوشانیم و به همین دلیل باید کتابخانهها و قرائتخانههایی را برای محلات مستضعف و فقیرنشین در نظر بگیریم.
آیتالله موسویجزایری با بیان اینکه اهواز از لحاظ فضای كتابخانهای رتبه آخر استان را دارد، اظهار کرد: این موضوع به دلیل تاسیس كتابخانههای مردمی است؛ به عنوان مثال، در شوشتر در کتابخانه حوزه علمیه بهروی عموم مردم باز است و بعضی از خیرّان نیز که اهل مطالعه بودهاند، وصیت کردهاند کتابخانه فارسی و عربی آنها در اختیار عموم مردم قرار گیرد.
وی بر ضرورت کمک مردم و خیران به دولت برای احداث کتابخانه در مناطق محروم تأکید کرد و یادآور شد: یكی از مواردی كه میتواند جایگاه علمی اهواز را در صفوف مقدم قرار دهد، ساخت قرائتخانه و كتابخانه است و دلیل اجتماعی آن این است كه بسیاری از مناطق دارای جمعیت بالا مستضعف هستند و فرزندان زیادی دارند و پدران و مادران هم کم سوادند.
به گفته وی، امکان مطالعه در منزل فراهم نیست و همچنين به دلیل کمسوادی والدین امکان رسیدگی به پیشرفت تحصیلی فرزندان وجود ندارد. بنابراين، ایجاد کتابخانه و قرائتخانه در مناطق محروم اهواز موجب ارتقای علمی، تحصیلی و فرهنگی مناطق مذکور خواهد شد.
نماینده ولیفقیه در استان خوزستان يادآور شد: پیشنهاد میکنم كتابخانهها و قرائتخانههای خوب را در مناطق مستضعف و فقیرنشین راهاندازي كنيم. تاسیس كتابخانه شهید بهشتی یکی از این اقدامات بهجاست، زیرا این منطقه مستضعف است .
آیتالله موسویجزایری تاكید كرد: مناطق پرجمعیت و بالای صدهزار نفر بسیاری در اهواز وجود دارند، در حالی كه بیشتر شهرها جمعیتی بیش از سی هزار نفر ندارند، مردم در مناطق مستضعف و با جمعیت بالا مطالبه حق خود را از ما دارند و ما تكلیف داریم این مشكلات را حل كنیم.
در اين مراسم همچنين مدیركل كتابخانههای عمومی خوزستان گفت: كتابخانه عمومی شهید بهشتی با زیربنای 550 متر مربع سال 72 تاسیس شد و مجموع مخزن كتاب این كتابخانه 16 هزار نسخه و قبل از بازسازی، ماهانه سه هزار و 200 نفر مراجعهكننده داشته است.
وی ادامه داد: اهواز از فقیرترین مناطق شهری استان در حوزه سرانه مطالعه است، ما 15 كتابخانه نهادی و هشت كتابخانه مشاركتی در اهواز داریم و به عبارتی، به ازای هر 61 هزار نفر یك باب كتابخانه وجود دارد و در این صورت در رتبه آخر استانیم.
وی با بیان اینکه استان اهواز از لحاظ زیربنای تقریبی كتابخانهها نیز به ازای هر صد نفر یك متر مربع فضا دارد، گفت: این امر با چشمانداز نهاد کتابخانههای عمومی فرسنگها فاصله دارد و علاوه بر این، شهر اهواز از لحاظ سرانه جلد در جایگاه بیستم استان است.
منصوری یادآور شد: در اهواز 46 هزار نفر در كتابخانهها عضوند، يعني به ازای هر صد نفر سه نفر عضویت دارند و این میزان اهواز را در رتبه پانزدهم قرار میدهد. با این وجود، استان خوزستان 163 كتابخانه عمومی دارد كه 136 باب نهادی و بقيه مشاركتی و... هستند و از این لحاظ خوزستان رتبه پنجم كشور را دارد.
همچنین در این مراسم، حضرت آیتالله موسویجزایری حق انتفاع دو كتابخانه واقع در فرهنگسراهای مناطق «كوی علوی» و «كوت عبدالله» را به نهاد كتابخانههای عمومی واگذار و به عنوان نخستین عضو کتابخانه شهید بهشتی پس از بازسازی ثبتنام کرد و هزینه عضویت 100 نفر از جوانان و نوجوانان مناطق محروم در کتابخانههای عمومی را پذیرفت.
دوشنبه ۲۲ خرداد ۱۳۹۱ - ۱۰:۵۹
نظر شما