مدیر اجرایی و ارتباطات مرکز طبع و نشر قرآن کریم، در گفتوگو با خبرگزاري كتاب ايران(ايبنا)،با اعلام اين خبر اظهار كرد: «بازنگري بر مواضع وقف و ابتدا» از پنج سال پيش آغاز شده و تاكنون علاوه بر گزارش از نشستهاي پنجساله در اين زمينه در قالب كتاب «درآمدي بر دانش وقف و ابتدا» به قلم ابوالفضل علّامي، 110 جلسه نيز در اين حوزه برگزار كردهايم.
محمد بابایی افزود: در اين جلسهها علايم و مواضع وقف و ابتدا را بر اساس فقه شيعه و بر پايه نظرات مفسران شيعه بررسي كردهايم و قرار است حاصل اين بازنگريها را در قالب كتابي ديگر منتشر كنيم.
بابايي از «شرح منتخب آيات براي دانشآموزان و دانشجويان» و «ترجمه گروهي قرآن كريم» به عنوان تحقيقات ديگري ياد كرد كه از سوي پژوهشگران اين مركز در حال انجام است و درباره طرح «شرح منتخب آيات براي دانشآموزان و دانشجويان» گفت: در اين طرح، از هر صفحه از قرآن كريم آياتي كاربردي از قرآن را ارايه ميكنيم و به شرح و تفسير آن آيات براي مخاطبان جوان ميپردازيم.
مدیر اجرایی و ارتباطات مرکز طبع و نشر قرآن کریم درباره طرح «ترجمه گروهي قرآن كريم» توضيح داد: اين نوع ترجمه از آنجا كه فعاليتي پژوهشي و گروهي است، ميتواند بسيار جذابتر از ترجمههايي باشد كه تنها از سوي يك فرد انجام ميشود. اين پژوهش قرار است تا پايان آبانماه سال جاري پايان يابد و در قالب كتاب در نمايشگاه كتاب سال آينده عرضه شود.
بابايي درباره تحقيقات پيشين اين مركز گفت: «بررسي علمي تطبيقي رسمالمصحف» از جمله تحقيقاتي بود كه از سوي اين مر كز در حال انجام بود و در اين پژوهش مباحث تاريخي تا 100 سال اخير در زمينه رسمالمصحف بررسي شد. نتايج اين پژوهش كه سال 1389 در قالب كتابي با همين نام منتشر شد، بر اساس منابع معتبر اين علم مانند «المقنع» نوشته «ابوعمرو داني» و كتاب «التنزيل» نوشته ابوالعلي سليماني، از درجه اعتبار بالايي در سطح بينالمللي برخوردار است.
مدیر اجرایی و ارتباطات مرکز طبع و نشر قرآن کریم درباره ديگر پژوهشهاي مهم و معتبر اين مركز توضيح داد: «بررسي مكّي بودن و مدني بودن آيات قرآن كريم» از ديگر تحقيقات معتبري بود كه از سوي مركز طبع و نشر قرآن كريم انجام شد و بر پايه اين پژوهش، مكّي بودن و مدني بودن هفت سوره از قرآن كريم از جمله سورههاي «الرحمن» و «رعد» جابهجا شدند.
وي افزود: همچنين گروه پژوهشگران اين مركز، پژوهش ديگري را با نام «اعرابگذاري قرآن كريم» از سال 1374 انجام دادند و نتايج اين تحقيقات را از سال 1387 در كتابي با همين نام به استادان آموزش قرآن كريم ارايه كردند. نتايج اين تحقيقات منجر به ابداع شيوه جديد اعرابگذاري قرآن كريم شد كه اين شيوه قرآنآموزان فارسيزبان را در قرآنآموزي ياري ميكند.
بابايي درباره اعلام نتايج اين تحقيقات به دانشمندان علوم قرآني در سطح بينالمللي گفت: از سال 1382 به مناسبت مبعث رسول اكرم، نشستهايي را با دانشمندان داخلي و خارجي قرآن كريم برگزار كردهايم و ميكوشيم علاوه بر اين كه حاصل اين پژوهشها را بر چاپهاي جديد قرآن كريم لحاظ كنيم، جهان اسلام را نيز در جريان نتايج اين پژوهشها بگذاريم.
مدیر اجرایی و ارتباطات مرکز طبع و نشر قرآن کریم افزود: تاكنون تنها دانشمندان و محققان علوم قرآن از نتاج اين پژوهشها آگاه ميشدند اما بر اساس رويكرد تازه اين مركز، قرار است تا پايان سال جاري با ايجاد امكاناتي در سايت مركز طبع و نشر قرآن كريم، علاوه بر محققان و دانشمندان علوم قرآني، دانشجويان هم از نتايج اين پژوهشها مطلع شوند و امكان ذخيره اين پژوهشها را در رايانه شخصي شان بيابند.
سهشنبه ۱۶ خرداد ۱۳۹۱ - ۱۷:۰۷
نظر شما