دوشنبه ۴ اردیبهشت ۱۳۹۱ - ۰۹:۵۳
صفحه امروز؛ 23 آوریل

نام میگل د سروانتس و ویلیام شکسپیر در تقویم تاریخ ادبی امروز جایگاهی خاص دارد.-

به گزارش خبرگزاری کتاب ایران (ایبنا)، هالدور لاکسنس، ویلیام وردزورث و اینیسا گارسیلاسو دلاوگا دیگر نویسندگانی هستند که نامشان با امروز پیوند خورده است.

میگل د سروانتس
میگل د سروانتس که در تاریخ  29 سپتامبر 1547 در «آلکالا د هنارس» اسپانیا به دنیا آمده بود در ۲۳ آوریل 1616 در مادرید درگذشت. این نویسنده اسپانیایی که خالق «دون کیشوت» است، به عنوان بنیانگذار رمان در تاریخ ادبیات شناخته شده است. به همین دلیل نیز به این رمان‌نویس، شاعر، نقاش و نمایشنامه‌نویس لقب شاهزاده نبوغ را داده‌اند. 

درباره تحصیلات ابتدایی میگل ابهاماتی وجود دارد، اما بدون شک تحصیلات وی در سطح دانشگاهی نبود. او که در سال 1569به دستور فیلیپ دوم پادشاه وقت اسپانیا برای شرکت در جنگ به ایتالیا سفر کرد، به مطالعه برخی از آثار ادبی در آنجا پرداخت و تحت تاثیر هنر ایتالیایی قرار گرفت. وی که در سال 1572به زندگی نظامی خود پایان داد، «گالاتئا» را در سال 1585منتشر کرد و رمان «مرد مبتکر: دن کیشوت لا مانچایی» را در سال 1605نوشت. قسمت دوم این کتاب در سال 1615 منتشر شد. «رمان‌های سرمشق» و «وظایف پِرسیلِس و سیگیس موندا» از دیگر آثار اوست. 

ویلیام شکسپیر
ویلیام شکسپیر، شاعر و نمایشنامه‌نویس انگلیسی، در چنین روزی در سال 1616 ، تنها سه روز پيش از تولد 52 سالگی خود، چهره در نقاب خاک کشید. این شاعر پرآوازه که از وی به عنوان بزرگ‌ترین نویسنده انگلیسی زبان یاد می کنند 26 آوریل 1564در دهکده‌ای نزدیک به شهر استرانفورد انگلیس به دنیا آمد. وی خالق آثاری چون «هملت»، «اتللو»، «رومئو ژولیت»، «مکبث» و «تاجر ونیزی» است. وی در طول عمر خود 38 نمایشنامه، دو شعر بلند داستانی و چندین و چند قطعه شعر شامل 154 قطعه غزل خلق کرده است. نمایشنامه‌های شکسپیر به بیشتر زبان‌های زنده دنیا ترجمه، و بارها و بارها در کشور‌های مختلف روی صحنه اجرا شده‌اند. هرچند شکسپیر مانند بسیاری از هنرمندان دیگر در زمان خودش آن طور که باید شناخته نشد، اما اکنون پس از گذشت حدود 400 سال از مرگش، همچنان در تمام کشور‌های جهان به عنوان یکی از مطرح‌ترین نویسندگان تاریخ از او نام می‌برند. این شاعر بریتانیایی لقب شاعر ملی انگلستان را از آن خود کرد. 

هالدور لاکسنس
هالدور لاکسنس نویسنده ایسلندی در چنین روزی در سال 1902 دیده به جهان گشود. وی یکی از تاثیرگذارترین نویسندگان قرن بیستم و تنها نویسنده ایسلندی است که توانست جایزه نوبل را در سال 1955 از آن خود کند. از این نویسنده 60 داستان، رمان، قطعه تئاتری، مقاله و کتاب‌های شعر انتشار یافته و به 40 زبان ترجمه شده است. وی در نوشته هایش از ارنست همینگوی، برتولت برشت، آپتون سینکلر و زیگموند فروید الهام گرفته است. «مردم مستقل» ارزشمند ترین رمان اوست. وی در فوریه 1998 از دنیا رفت. 

ویلیام وردزورث
ویلیام وردزورث شاعر انگلیسی در چنین روزی در سال 1850 چشم از جهان فروبست. وی هفتم آوریل 1770 در «کاکرموت» به دنیا آمد. این شاعر بزرگ انگلیسی سبک رمانتیک، همراه ساموئل تیلر کالریج با انتشار مشترک «لیریکال بالد» در سال 1798 به شروع دوران رمانتیک در ادبیات انگلیسی کمک کردند.
مهمترین اثر وردزورث را عموما «پیش درآمد» می دانند که شعری زندگی نامه وار از دوران جوانیش است که چندین بار توسط شاعر بازبینی و بسط داده شد. این اثر که پس از مرگ وی چاپ و عنوان گذاری شد، پیش از آن به شعر «خطاب به کالریج» معروف بود.
 
وردزورث از 1843 تا زمان مرگش در سال 1850 ملک الشعرای انگلستان بود. ویلیام در سال 1830 و پس از آن، چنان پرآوازه شده بود که همگان او را گرامی می داشتند و دانشگاه های «درام» و «آکسفورد»به وی درجه افتخاری دادند. 

اینیسا گارسیلاسو دلاوگا
اینیسا گارسیلاسو دلاوگا نویسنده قرن هفدهم پرو در چنین روزی در سال 1616 چشم از جهان فروبست. وی آوریل 1539 در پرو به دنیا آمد. وی بیشتر به لحاظ نوشته های تاریخی اش شناخته شده است.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.

برگزیده

پربازدیدترین

تازه‌ها