عضو هيات علمي دانشگاه اصفهان كتاب «نيچه و آريگويي تراژيك به زندگي» را نوشت. وي در اين اثر راهكارهاي پيشنهادي نيچه را در مواجهه با نيهيليسم با رويكرد تحليلي بررسي كرده است.-
حميدرضا محبوبيآراني، درباره كتابش به ايبنا گفت: مبناي اين كتاب بر اساس رويكرد تحليلي شكل گرفته است به همين دليل ابتدا بررسي كردم كه نيهيليسم با توجه به اين رويكرد چه معنا، لوازم و توابعي دارد. راهكارهاي مواجهه با نيهيليسم موضوع ديگري است كه درباره اين موضوع مطرح ميشود. پس از بررسي اين مسايل در كتاب، راهكارهاي نيچه دربرابر نيهيليسم را شرح دادهام.
وي راهكار اصلي نيچه در اين مواجهه را مبتني بر بازارزشگذاري فرااخلاقي و محتوايي دانست و گفت: نيچه در توسل به راهكار بازارزشگذاري فرااخلاقي با مشكلاتي روبهرو ميشود و نميتواند راهحلي براي اين مشكلات ارايه دهد و به همين دليل به بازارزشگذاري محتوايي روي ميآورد.
محبوبيآراني افزود: بازارزشگذاري محتوايي مبتني بر مفهوم خواست ـ قدرت است. اين خواست ـ قدرت از بدبيني شوپنهاوري سر بر آورد و طرح يك لذتباوري نو را درانداخت. بر اساس مفهوم خواست ـ قدرت ميتوان بازارزشگذاري نيچه را تبيين كرد. در فصلي از كتاب توضيح دادهام كه اين بازارزشگذاري محتوايي چگونه ميتواند به آريگويي تراژيك به زندگي ختم شود.
وي توضيح داد: نيهيليسم با ارزشهاي ما سر و كار دارد و به نظر نيچه، راه رهايي از نيهيليسم، بازارزشگذاري ارزشهاست. اين بازرازشگذاري به لحاظ منطقي دو راه دارد كه يكي از آنها متااخلاقي يا فرااخلاقي است و ديگري، محتوايي است. نيچه هر دو راه را ميآزمايد و در نهايت به بازارزشگذاري محتوايي ميرسد.
محبوبيآراني در پايان گفت: كتاب «نيچه و آريگويي تراژيك به زندگي» را براي انتشار به نشر مركز سپردهام كه بعد از ارزيابيهاي اوليه در مسير چاپ قرار ميگيرد.
نظر شما