چهارشنبه ۲۱ دی ۱۳۹۰ - ۱۲:۲۵
سالی پردردسر برای کتابفروشی‌های استرالیا

سال 2011 با کاهش فروش کتاب و بسته شدن شماری از فروشگاه های زنجیره ای کتاب در استرالیا، سالی ناخوشانید برای این کشور رقم خورد.-

به گزارش خبرگزاری کتاب ایران(ایبنا) به نقل از سیدنی هرالد تریبیون، فروپاشی «ریدگروپ» و شبکه زنجیره ای آن که همگی وابسته به کتابفروشی های زنجیره ای «بوردرز» و «آنگوس اند رابرتسون» هستند، در کنار افزایش استقبال از کتاب های الکترونیکی موجب کاهش فروش کتاب در استرالیا در سال 2011 شد. 

فروشگاه های کتاب «ریدگروپ» 20 درصد مبلغ بازار کتابفروشی ها را تشکیل می دادند. با این حال برخی از کتابفروشی های مستقل اعلام کردند که بازار کریسمس قابل قبولی را پشت سر گذاشته اند.
این در حالی است که دیگر بازارهای فروش کتاب های انگلیسی زبان نیز در سال 2011 با کاهش فروش روبه رو شدند و در حالی که بازار کتاب آمریکا از 717 میلیون دلار به 651 میلیون کاهش یافت، در بریتانیا نیز فروش کتاب 100 میلیون پوند معادل 150 میلیون دلار از سال قبل کمتر بود. 

در استرالیا تمامی عناوین پرفروش سال 2011 نسبت به سال پیش فروش کمتری را تجربه کردند، با این حال کتاب هایی بودند که استقبال ویژه ای از آنها به عمل آمد. کتاب «غذاهای 30 دقیقه ای» جیمی اولیور در این میان در مکان نخست قرار داشت. این کتاب با فروش 221 هزار نسخه ای پس از انتشار در نیمه های ماه اکتبر (مهر) رکوردی قابل توجه به جای گذاشت. سال پیش پرفروش ترین کتاب در استرالیا «دختری با خالکوبی اژدها بود» نوشته استیگ لارسن سوئدی بود که 325 هزار نسخه فروش کرد و در سال 2011 نیز 61 هزار نسخه از آن هنوز خریدار داشت. 

در میان کتاب های استرالیایی کتاب «مترسک و ارتش دزدان» نوشته متیو رایلی امسال در راس کتاب های پرفروش بزرگسالان قرار داشت و 124 هزار نسخه از آن به فروش رسید. پس از آن کتاب «بیابان اوپال» نوشته دی موریسی با فروش 92 هزار نسخه و «تقاطع کالب» نوشته جرالدین بروکز با فروش 66 هزار نسخه قرار گرفتند. 

جف کینی نویسنده آمریکایی کتاب های کودک نیز با 3 عنوان کتاب از «خاطرات یک بچه ریغو» خود در فهرست 10 کتاب پرفروش قرار گرفت و فروشی 381 هزار نسخه ای را تجربه کرد. 3 عنوان از این مجموعه نیز در ردیف 10 تا 20 کتاب های پرفروش استرالیا جای گرفتند. 

با درگذشت استیو جابز رییس شرکت ریانه ای اپل در ماه اکتبر، کتاب زندگینامه او نوشته والتر ایزاکسون که از سوی انتشارات هچت منتشر شد، بیش از 97 هزار نسخه فروش کرد. کتاب خاطرات «آن دو» نیز با عنوان «شادترین پناهنده» فروشی 71 هزار نسخه ای را تجربه کرد . این کتاب در سال 2010 نیز موفق شده بود تا فروش 66 هزار نسخه را در کارنامه ناشرش ثبت کند. 

در همین حال کتاب پرسروصدای «زندگینامه غیرمجاز» که زندگینامه جولیان آسانژ بنیانگذار سایت ویکی لیکس بود برخلاف انتظار فقط 5 هزار نسخه فروش داشت و این عدم استقبال پس از این که اعلام شد آسانژ با ناشر برای نوشتن این کتاب همکاری نکرده صورت گرفت. 

خاطرات ستاره لیگ راگبی «دارن لاکر» نیز در راس فهرست پرفروش های ورزشی قرار گرفت و با فروش 57 هزار نسخه ای کتاب «راه طولانی به سوی پاریس» نوشته کادل اوانس برنده تور دو فرانس را با فروش 28 هزار نسخه پشت سر گذاشت.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.

برگزیده

پربازدیدترین

تازه‌ها