سه‌شنبه ۱۹ مهر ۱۳۹۰ - ۱۵:۵۸
علاوه بر محتوا به ويژگي‌هاي ظاهري كتاب هم توجه كرديم

سعيد ملايري نويسنده برگزيده هفدهمين جايزه كتاب فصل براي كتاب «درس‌نامه پاسخ‌هاي برانگيخته شنوايي» كه به طور مشترك با زهرا جعفري، محسن احدي و نيما رضا زاده تاليف شده است، گفت: در اين كتاب، علاوه بر محتوا و استفاده از منابع متعدد علمي، به ويژگي‌هاي ظاهري كتاب هم توجه كرديم.-

اين نويسنده كه كتاب مشتركش در هفدهمين جايزه كتاب فصل به عنوان اثر تاليفي برگزيده در بخش پزشكي انتخاب شد، در گفت‌وگو با خبرگزاري كتاب ايران (ايبنا) عنوان كرد: پتانسيل‌هاي برانگيخته يكي از ابزارهاي بررسي عملكرد سيستم عصبي مغز است.

وي افزود: اگر توده‌اي در مغز باشد مي‌توان با MRI از آن تصويربرداري كرد اما با پتانسيل برانگيخته عملكرد مغز در واكنش به محركات شنوايي بررسي مي‌شود. همچنين اين ابزار نسبت به MRI هزينه كم‌تري دارد و در دسترس است.

وي گفت: از پايين‌ترين بخش گوش (حلزون) تا بالاترين قسمت شنوايي مغز (تمپورال – منطقه گيج‌گاهي) را مي‌توان با اين ابزار مورد بررسي قرار داد.

ملايري در بيان كاربردهاي پتانسيل‌هاي برانگيخته به شنوايي سنجي نوزادان نيز اشاره كرد و گفت: ‌با اين ابزار علاوه بر تست شنوايي نوزاد، ميزان شنوايي او هم مشخص مي‌شود. همچنين اگر فردي در خواندن مشكل دارد يا ناتواني يادگيري يا اختلالات رشدي دارد، اين ابزار به تشخيص زودهنگام آن‌ها كمك مي‌كند.

وي با اشاره به درس‌نامه بودن اين كتاب به كاربرد آن براي تخصص‌هاي رشته‌هاي مغز و اعصاب، نوزادان و اطفال، گوش، حلق و بيني، شنوايي سنجي، گفتار درماني و كاردرماني اشاره كرد گفت: اين كتاب براي اولين بار مباني علمي را به زبان فارسي توضيح مي‌دهد و راه را براي پژوهش‌هاي بعدي هموارتر مي‌كند.

به گفته وي اين كتاب از 14 فصل تشكيل شده است. فصل‌هاي «مقدمه‌اي بر پاسخ هاي برانگيختي شنوايي»، «آناتومي و فيزيولوژي دستگاه شنوايي محيطي» و «مقدمه‌اي بر چگونه‌گي ثبت پاسخ‌هاي برانگيختي شنوايي» از جمله فصل‌هاي تئوري كتاب محسوب مي‌شوند.

همچنين فصل‌هاي «ثبت و اندازه‌گيري تشعشعات صوتي گوش (OAE)»، «الكترو ككلئوگرافي» و «چگونگي ثبت و اندازه‌گيري ساقه مغز (ABR)» از فصل‌هاي كاربردي كتابند.

ملايري درباره برگزاري جايزه كتاب فصل گفت: جايزه كتاب فصل، كار بزرگ و قابل تقديري است كه بسيار خوب و شايسته برگزار شد اما انعكاس آن در دانشگاه‌هاي وزارت علوم و وزارت بهداشت مي‌تواند بيش از اين باشد.

وي گفت: در صورتي كه جايزه كتاب فصل ميان متخصصان علوم تجربي شناخته شود، تاثير مطلوبي بر نويسندگان حوزه پزشكي و ساير علوم تجربي مي‌گذارد چراكه نويسنده‌ها را تشويق مي‌كند كارشان را از ترجمه صرف به سمت تاليف پيش ببرند.

كتاب‌هاي «بيماري ارثي در سيستم شنوايي»، «آزمون سنجش رشد نيوشا» و «50 پرسش رايج درباره روش شنوايي – كلامي» از ديگر كتاب‌هاي اين پژوهشگر و همكارانش است.

آیین پایانی هفدهمين دوره جايزه كتاب فصل با حضور برگزيدگان و شايستگان قدرداني اين دوره از جایزه و مسوولان وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامي و موسسه خانه‌كتاب، عصر يك‌شنبه (17 مهر) در پژوهشكده هنر و معماري برگزار شد.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.

برگزیده

پربازدیدترین

تازه‌ها