جمعه ۱۸ شهریور ۱۳۹۰ - ۱۰:۰۰
«تي. ام» مراقبه‌اي كوتاه است كه آرامش كاذب در پي دارد

نويسنده و پژوهشگر عرفان‌هاي كاذب، از تدوين مجموعه‌اي 29 جلدي در اين حوزه و انتشار برخي از آنها خبر داد. «آرامش در تي. ام» و «نقد و بررسي شيطان‌پرستي» از جمله كتا‌ب‌هاي منتشر شده اين مجموعه‌اند.-

حجت‌الاسلام حميدرضا مظاهري‌سيف در گفت‌وگو با خبرگزاري كتاب ايران(ايبنا)، درباره محتواي آثار اين مجموعه گفت: موسسه بهداشت معنوي 29 عنوان كتاب درباره نقد عرفان‌هاي كاذب را براي چاپ به انتشارات «عصر آگاهي» سپرد. اين مجموعه در قالب سه «پك» منتشر مي‌شود كه نگارش 10 عنوان آن به عهده من است. 

وي افزود: برخي از اين آثار به صورت موردي عرفان‌هايي نظير «فالون دافا»، «حلقه» و «تي. ام» را نقد مي‌كنند و برخي ديگر نيز ديدگاه‌هاي كلي درباره اين عرفان‌ها مانند تاثير آنها در جنگ نرم را بررسي مي‌كنند.

مظاهري‌سيف ادامه داد: از ميان 10 عنوان كتاب اين مجموعه كه نگارش آنها را بر عهده داشتم، دو عنوان «آرامش در تي. ام» و «نقد و بررسي شيطان‌پرستي» به تازگي منتشر شدند.

وي افزود: يك موسسه انگليسي تعداد چنين جنبش‌هايي را در جهان بيش از ده‌هزار برآورد كرده است. برخي از اين جنبش‌ها بسيار محدود و برخي ديگر وجهه جهاني دارند كه جنبش «تي ام» يكي از آنهاست.

رييس موسسه بهداشت معنوي ادامه داد: تي. ام، نوعي مراقبه شبيه به يوگاست كه در دانشگاه‌هايي در كشورهاي آمريكا و سوئيس تدريس مي‌شود. دوره فراگيري اين نوع مراقبه اندك است و يك هفته براي يادگيري آن كافي است. اين نوع مراقبه، به مدت بيست دقيقه طول مي‌كشد.

به گفته اين كارشناس، افراد در اين مراقبه مي‌نشينند و نفس‌هاي آرام و عميق مي‌كشند و موضوعات ناراحت‌كننده زندگي‌شان را به صورت فيلم از ذهن‌شان مي‌گذرانند تا به اين طريق آنها را به دست فراموشي بسپارند. اين جنبش، معنوي نيست و تلاش براي رسيدن به نوعي آرامش كاذب محسوب مي‌شود.

وي ورود تي. ام به ايران را مربوط به بيش از 10 سال گذشته دانست و گفت: اکنون آموزش‌هاي غيررسمي اين مراقبه در ايران وجود دارد و زنان اقبال بيشتري به آن نشان داده‌اند.

مظاهري‌سيف‌ درباره كتاب ديگرش با عنوان «نقد و بررسي شيطان‌پرستي» گفت: اين اثر برخلاف ساير آثار اين حوزه، اينترنت را منبع اصلي خود قرار نداده و به سراغ انجيل شيطان‌پرستان رفته است. پيروان اين فرقه، بر ريشه‌هاي تاريخي خود تاكيد مي‌كنند و به همين دليل به بررسي اين ريشه‌ها پرداخته‌ام.

وي افزود: علل گرايش به شيطان‌پرستي نيز از ديگر مباحث كتاب است كه به صورت مفصل به آن پرداخته شده.

اين پژوهشگر، جوانان را مخاطب اصلي اين كتاب‌ها دانست و گفت: از ارديبهشت تاكنون براي توزيع اين كتاب‌ها با شركت‌هاي متعدد پخش كتاب وارد گفت‌وگو شده‌ايم، اما متاسفانه شركت‌هاي پخش از توزيع اين كتاب‌ها خودداري مي‌كنند!

وي يادآور شد: اين در حالي است كه در قفسه‌هاي كتابفروشي‌هاي ما كتاب‌هايي به چشم مي‌خورند كه به نوعي، عرفان‌هاي كاذب را ترويج مي‌دهند.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.

برگزیده

پربازدیدترین

تازه‌ها

اخبار مرتبط