پنجشنبه ۱۵ اردیبهشت ۱۳۹۰ - ۱۵:۲۳
ترجمه کتاب‌های پزشکی به تولید علم نمي‌انجامد

مدیر اجرایی انتشارات «بشری» با اشاره به اینکه بیش از نیمی از کتاب‌های حوزه پزشکی در ایران ترجمه است، افزود: تعداد کتاب‌های این حوزه در مقایسه با گذشته افزوده شده اما این افزایش ناشی از ترجمه‌های متعدد در بازار کتاب است و به توليد علم نمي‌انجامد.\

علی شیدایی در گفت‌وگو با خبرگزاری کتاب ایران (ایبنا) عنوان کرد: کتاب‌های حوزه پزشکی به لحاظ تعداد در این سال‌ها رشد چند برابری داشته كه بیشتر این افزایش در حوزه ترجمه آثار خارجی است. با توجه به اینکه کتاب‌های پزشکی خاص و دارای تنوع کمتری به لحاظ عنوان است، این کتاب‌ها در زمان كمي مجوز نشر دریافت می‌کنند.

وی با اشاره به اینکه برخی از آثار پزشکی توسط چند نفر همزمان ترجمه می‌شوند، توضیح داد: این ترجمه‌ها برای افراد تولید رقابت می‌کند، اما بازار نشر را رونق نمی‌دهد و همچنین به تولید علم نمی‌انجامد.

شیدایی با تاکید بر اینکه اغلب کتاب‌های تالیفی حوزه پزشکی جنبه کتابسازی دارد، توضیح داد: اساتید و مولفان حوزه پزشکی نیازمند حمایت و ارزشیابی بیشتر از سوی دانشگاه‌های علوم پزشکی برای تالیف کتاب هستند.

وی با اشاره به اینکه تمام کتاب‌های ارسالی به انتشارات بشری پیش از انتخاب در کمیته ارزشیابی توسط اساتید مورد بررسی قرار می‌گیرد، اظهار داشت: در صورت تایید این گروه کتاب به واحد تولید ارسال و اجازه سرمایه‌گذاری پیدا می‌کند. 

شیدایی درباره غرفه انتشارات بشری در نمایشگاه کتاب توضیح داد: مرکز نشر علوم پزشکی با همکاری انتشارات بشری، دانشگاه علوم پزشکی تهران و مشهد، انتشارات پیوند مهر، تحفه و آوای جامعه، کتاب‌های خود را در حوزه علوم پزشکی، پرستاری و مامایی در یک غرفه برای عموم ارایه کرده‌اند.

وی افزود: کتاب‌های این ناشران به صورت موضوعی به طور مثال آناتومی، بیوشیمی، پزشکی، پرستاری و ... تقسیم بندی و عرضه شده است.

مدیر اجرایی انتشارات بشری در ادامه افزود: تمام کتاب‌های عرضه شده در نمایشگاه در اتوماسیون نرم‌افزاری غرفه قرار گرفته و دانشجویان به سهولت می‌توانند کتاب مورد نظر خود را انتخاب و خرید خود را انجام دهند. 15 درصد تخفیف نمایشگاه برای دانشجویان و 25 درصد ویژه مراکز و دانشگاه‌ها اعمال شده است. همچنین دانشجویانی که به غرفه بشری مراجعه می‌کنند، از مجوز تخفیف خرید در طول سال نيز برخوردار می‌شوند. 

شیدایی با بیان اینکه بیش از هزار عنوان کتاب در غرفه بشری عرضه شده است، افزود: از این تعداد 300 عنوان ویژه خود انتشارات بشری است. آثار جدیدی چون اطلاعات دارویی خانواده، هندبوک پرستاری داخلی، جراحی برونو ـ سودارت و داروهای ژنریک ایران در نمایشگاه عرضه شده است.

بیست و چهارمین نمایشگاه بین‌المللی کتاب تهران 14 ارديبهشت آغاز شده و تا بيست و چهارم اين ماه در مصلای امام خمینی (ره) برپاست.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.

برگزیده

پربازدیدترین

تازه‌ها