پنجشنبه ۱۵ اردیبهشت ۱۳۹۰ - ۱۱:۳۴
عرضه كتاب‌هاي تاريخي «خانه تاريخ و تصوير ابريشمي» در نمايشگاه 24

«خانه تاريخ و تصوير ابريشمي»، ناشر كتاب‌هاي تاريخي و تصويري، در بيست‌ و چهارمين نمايشگاه بين‌المللي كتاب تهران مجموعه آثار خود را به دو شكل نفيس و شوميز ارايه داده است تا خوانندگان با توجه به نيازشان يكي از اين دو را برگزينند.\

فرشاد ابريشمي مدير انتشارات خانه تاريخ و تصوير ابريشمي با بيان اين مطلب به خبرگزاري كتاب ايران(ايبنا) گفت: اين انتشارات چاپ دوازدهم مجموعه هشت جلدي «شاهان هخامنشي» نوشته رعنا خزاعي و چاپ يازدهم كتاب «كوروش كبير حقيقت تاريخ» و بازچاپ كتاب «داريوش بزرگ افتخار تاريخ» را به نمايشگاه آورده است.

ابريشمي تصريح كرد: «شاهان هخامنشي» مجموعه هشت جلدي است كه به چاپ‌ دوازدهم رسيده؛ اين كتاب به زبان روان و ساده براي نوجوانان به رشته تحرير درآمده تا با تاريخ و فرهنگ سرزمين باستاني خود آشنا شوند. در اين مجموعه هشت جلدي سرگذشت «كوروش كبير»، «كمبوجيه»، «داريوش بزرگ»، «خشايارشا»، «اردشير اول»، «داريوش دوم»، «اردشير دوم و سوم» و «داريوش سوم» براي جوانان و نوجوانان ايراني بازگو شده است.

وي افزود: مجموعه داستان‌هاي «شاهان هخامنشي» از نظر تدوين جلد، تقسيم‌بندي دوره‌هاي تاريخي داراي انديشه نويني است. ساختار اين مجموعه از هشت جلد بنيان يافته و در هر جلد وقايع، شناسايي پادشاه، شرح زندگي و ديگر آگاهي‌ها به نحو نيکويي به تحرير درآمده است.

ابريشمي يادآور شد: پس از مجموعه هشت جلدي «شاهان هخامنشي»،  اقدام به نشر و توليد مجموعه «ساسانيان» كرده‌ايم. اين مجموعه به دوران تاريخي و فرمانروايي ساسانيان اشاره مي‌كند و آثار ساسانيان را در جاي جاي ايران به تصوير مي‌كشد.

وي به بخش‌هاي مختلف مجموعه داستان‌هاي شاهان ساساني اشاره كرد و گفت: آثار تاريخي اردشير پاپكان، شاهپور اول در تنگه چوگان و شهر تاريخي بيشابور به همراه تصاوير نقاط ديگر ايران مي‌تواند مورد توجه تاريخ‌پژوهان قرار گيرد.

وي به كتاب «داريوش بزرگ، افتخار تاريخ» اشاره كرد و گفت: اين كتاب به چاپ هشتم رسيده است و نقطه تاريك حكومت هفت ساله كمبوجيه و مرگ مرموز وي و همچنين نقش آتوسا و ازدواج‌اش با داريوش بر اساس مستندات تاريخي روايت مي‌شود. 

اين نويسنده و پژوهشگر يادآور شد: هيچ قوم و كشوري در دنيا، به مانند ايران تاريخي پر از حوادث و اتفاقات نداشته است، كشوري با سابقه تمدن چندهزار ساله و مردمي پاك و نيك‌انديش. در طي هزاره نخست پيش از ميلاد منطقه بين‌النهرين شامل اقوام آشور، بابل، عيلام، ماد و پارس بود كه با جنگ‌هاي متمادي و حذف اقوام، برخي ضعيف و يا به كلي نابود شدند.

وي به كتاب «كوروش كبير، حقيقت تاريخ» اشاره كرد و گفت: اين كتاب نيز به چاپ دوازدهم رسيده است و گوشه‌اي از ويژگي‌هاي اخلاقي و زندگي کورش کبير ـ بنيان‌گذار سلسله هخامنشيان ـ و وارثان وي را بازگو مي‌كند. آن چه در کتاب آمده گزيده‌اي از نوشته‌هاي استاد پيرنيا بر اساس گفتار مورخان يوناني قديم و مطابقت آن با تواريخ ثبتي بابل و مصر و نيز کتاب عهد عتيق (تورات) است.

ابريشمي به عرضه كتاب «ايران قديم، مهد تمدن جهان» در نمايشگاه كتاب تهران اشاره كرد و گفت: اين كتاب شامل تصاوير بناها و آثار باستاني كهن ايران از دوره ايلامي‌ها تا روزگار قاجاريه است. تصاوير كتاب يادآور روزگاراني است كه شهرها گسترش نيافته بود و بناها پيكره‌اي قديمي داشت. عكس‌هاي برگزيده كتاب نيز در هفت بخش آورده شده‌اند. اين بخش‌ها همراه با توضيحاتي كوتاه درباره تاريخ و پيشينه شهرها و نيز تاريخ ثبت هر تصوير است.

وي به كتاب «تهران روزگاران قديم» نيز اشاره كرد و افزود: اين كتاب خواننده را به روزگاران قديم تهران مي‌برد. ديدن چهره فراموش شده تهران و عبور از محلات قديمي و گذر از دروازه‌ها، ميدان‌ها، مساجد، امامزاده‌ها و مدارس آن، به مانند سفري ديدني و تاريخي است.

وي درباره كتاب‌هاي چاپ نخست «خانه تاريخ و تصوير ابريشمي» در نمايشگاه تهران توضيح داد: «خليج‌ فارس در نيمه نخست قرن بيستم» نوشته اميرهوشنگ انوري تحقيقي كامل از جزاير منطقه خليج فارس است كه در 560 صفحه در قطع وزيري در اختيار علاقه‌مندان قرار دارد. همچنين «روايت عشق و ايثار» تصاويري از سرداران و سالاران دوره تاريخي مشروطه تا شلمچه را دربردارد و تصاويري از رزمندگان ايران را در هشت سال جنگ تحميلي به تصوير مي‌كشد.

ابريشمي يادآور شد: «تاريخ عضدي» نوشته احمد ميرزا عضدالدوله، خاطرات احمد ميرزا درباره فتحعلي‌شاه است. «جشن‌هاي ايران باستان» نوشته محمدحسين موسوي، «بيستون يادگار كهن» نوشته حسم‌الدين مهدوي به معرفي آثار باستاني بيستون كرمانشاه مي‌پردازد. «قاجار در گذر تصوير» اثر محمدعلي جديدالاسلام نيز تصاويري از دوره قاجار را دربردارد، اين تصاوير دوره قاجار را در ديگر منابع تاريخي نمي‌توان يافت.

وي افزود: «عصر طلايي مطبوعات ايران از سال 1299 تا 1304» اثر دكتر فياض زاهد، كتاب «فروهر و نگاره آن» پژوهش و تحقيق آناهيد خزير نيز كوششي براي پاسخ دادن به اين پرسش است كه «در باور ايراني و در دين زرتشتي، هرگز اهورامزدا صورت خارجي و جسماني ندارد و انتساب اين نقش و نگاره به بزرگ داناي هستي‌بخش، صحيح نيست.» 

نمايشگاه بين‌المللي كتاب تهران 14 ارديبهشت در مصلي امام خميني(ره) آغاز به كار كرد و تا بيست و چهارم اين ماه برپاست.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.

برگزیده

پربازدیدترین

تازه‌ها