رييس سازمان آموزش و پرورش استثنايي كشور در نشست علمي ـ تخصصي «چگونگي تهيه و تدوين محتواي كتابهاي درسي دانشآموزان با نيازهاي ويژه» كه از حدود 90 عنوان كتاب درسي ويژه دانشآموزان استثنايي رونمايي شد، با اشاره لزوم توجه به رويكردهاي جديد تاليفي، اغلب اين آثار را ويژه دانشآموزان كم توان ذهني توصيف كرد./
معاون وزير آموزش و پرورش ادامه داد: هر ساله در حوزه دانشآموزان با نيازهاي ويژه، علاوه بر موضوع توليد محتوا، متناسبسازي آنها با توجه به رويكرد جامعه، امكانات و تجهيزات ويژهاي مدنظر قرار ميگيرد. لزوم تبديل محتواي كتابهاي درسي دانشآموزان نابينا و كمبينا به خط بريل و درشت خط، از جمله برنامههاي اين مركزند. اكنون نيز چاپخانههاي مجهزي به صورت گسترده در سطح شهر و در برخي از استانها مانند خراسان رضوي، مجموعهاي از كتابهاي اين گروه از دانشآموزان را به خط بريل و درشت خط تبديل ميكنند.
كشاورز با اشاره به توليد محتواي كتابهاي درسي دانشآموزان استثنايي در مقاطع پيشحرفهاي و متوسطه حرفهاي، گفت: سازمان آموزش و پرورش استثنايي كشور براي مقاطع پيش از دبستان و ابتدايي، كتابهاي فراواني تاليف و ارايه كرده است. براي مقطع پيش از دبستان، مخاطبان بيشتر اين كتابها والدين دانشآموزانند تا با چگونگي برخورد با فرزندانشان آشنا شوند و از انتظاراتشان نسبت به آنها آگاهي يابند.
سخنران برنامه يادآور شد: در مقطع دبستان، مخاطبان اين آثار مكتوب علاه بر والدين، دانشآموزان نيز هستند. اما برنامههاي جديد اين سازمان، تاليف كتابهاي مربوط به مقاطع پيش حرفهاي و متوسطه حرفهايست. بخش اعظم 90 عنوان كتاب درسي جديدالتاليف نيز به اين مقاطع مربوط ميشوند.
وي تصريح كرد: افزايش مهارتهاي عملي و حرفهاي دانشآموزان، رويكرد سازمان آموزش و پرورش استثنايي براي تدوين و تاليف كتابهاي مقاطع پيش حرفهاي و متوسطه حرفهاي است تا متناسب با علايق آنها، رشتههاي مختلف را ايجاد و بر اساس آن به توليد محتواي كتابهاي درسي بپردازيم و به پرورش استعدادها و مهارتهاي دانشآموزان استثنايي اقدام كنيم.
كشاورز در پايان عنوان كرد: سازمان آموزش و پرورش استثنايي شرايطي را فراهم كرده تا علاوه بر كارشناسان سازمان، ساير پژوهشگران، مولفان و محققان خارج از سازمان كه توانايي تاليف و تدوين محتواي كتابهاي درسي دانشآموزان با نيازهاي ويژه را دارند، اعلام آمادگي كنند تا محتوايي هر چه مطلوبتر با توجه به نيازهاي ويژه دانشآموزان ارايه شود. البته در اين ميان نقش معلمان و والدين بسيار حياتي به نظر ميرسد آنان نيز بايد نظرات و پيشنهاداتشان را به عنوان راهكار ارايه دهند.
در پايان اين مراسم از حدود 90 عنوان كتاب درسي جديدالتاليف دانشآموزان استثنايي توسط مسوولان سازمان آموزش و پرورش استثنايي رونمايي شدند و از مولفان اين كتابها تقدير به عمل آمد.
نظر شما