نويسنده و مترجم حوزه فرهنگ و سياست، تاليف كتاب «جهانيشدن، فرهنگ اسلامي، تهاجم فرهنگي» را به پايان رساند. اين اثر با توجه به دوره جهانيشدن كه در آن قرار داريم، ضمن بررسي تهاجماتي كه از سوي فرهنگهاي غربي به فرهنگ اسلامي ميشود، ظرفيتهاي مقابله و راهكارهاي مواجهه با اين مساله را بيان ميكند.\
وي يادآور شد: اين كتاب مباحثي را درباره جهانيشدن، عصر جهانيشدن و تفاوت آن با جهانيسازي و جهانگرايي، كشورهاي ضعيف و قدرتمند چگونه از بحث جهانيشدن به سود خود استتفاده ميكنند، بررسي فرهنگ اسلامي در ايران، ظرفيتها و توانمنديهاي اين فرهنگ و ارزيابي اين موضوع كه آيا تهاجم فرهنگي با تبادل فرهنگي همراه است يا خير، دربر دارد.
دكتر جعفرپور موضوع اساسي اين كتاب را تبيين راهكارهاي مقابله با فرهنگ اسلامي در برابر فرهنگهاي ديگر براي اين كه همواره بالنده باقيماند خواند و توضيح داد: مخاطبان با مطالعه اين كتاب درخواهند يافت كه جهانيشدن وجهي دوسويه دارد. نخست؛ وجه فرايندي آن به عنوان يك پروسه و دوم وجه جهانيسازي. در بخش كتاب دوم تكيه بر آن است كه فرهنگهاي غربي از موججهانيسازي چگونه به سود خود و براي تسلط بر ساير جوامع استفاده ميكنند.
نويسنده كتاب «فرهنگ سياسي در ايران» با اشاره به اين كه فرهنگهايي نظير فرهنگ اسلامي توانمندي و ظرفيتهاي مقابله با اين موجها را دارد، تصريح كرد: اين كتاب نيز با اشاره به اين نكته يادآور ميشود كه ما از پشتوانههاي غني نظير قرآن كريم برخورداريم كه وقتي به خوبي از ظرفيتهاي آن آگاهي يابيم و آسيبها را شناسايي كنيم، ميتوانيم در اين مواجهه موفقتر باشيم.
نويسنده و مترجم حوزه علوم سياسي و جامعهشناسي سياسي با اشاره به اين كه اين اثر را با همكاري برادرش، راشد جعفرپور، استاد دانشگاه در رشته امور فرهنگي، به رشته تحرير در آورده است، متولي انتشار آن را سازمان تبليغات اسلامي خواند و پيشبيني كرد اين كتاب تا سه ماه آتي به چاپ رسد.
نظر شما