سه‌شنبه ۱۵ دی ۱۳۸۸ - ۱۱:۰۵
نقش مرحوم ابوترابي در اسارت با کتاب "پاسياد پسر خاك" بهتر شناخته مي‌شود

رييس كمیسيون فرهنگي مجلس شورای اسلامی گفت: با انتشار كتاب "پاسياد پسر خاك"، نقش مرحوم علي اكبر ابوترابي‌فرد در اسارت بهتر شناخته مي‌شود. ابوترابي يك چهره نمونه است و اميدوارم با تدوين خدمات پس از اسارت وی و ساخت فيلم به شكل موثرتري معرفي شود.\

به گزارش خبرگزاري كتاب ايران (ايبنا) مراسم رونمايي كتاب "پاسياد پسر خاك"، درباره زندگي مرحوم علي اكبر ابوترابي‌فرد، عصر ديروز (14 دي 88) در تالار سوره حوزه هنري برگزار شد.

حسن بنيانيان، رييس حوزه هنري در ابتداي اين برنامه با اشاره به 2 جريان در استفاده از هنر براي ارتقاي فرهنگ جامعه اظهار داشت: در پيشبرد اين هدف مي‌توان از فيلمنامه‌نويسان دعوت كرد تا قصه‌اي را با تخيل خود طرح كنند و به مرحله توليد برسانند. همچنين جريان ارزشمندتري وجود دارد كه نياز به تخيل ندارد بلكه با تدوين خاطرات بزرگاني كه متاثر از عاشورا هستند آثار بزرگي خلق مي‌شود.

وي در ادامه با اشاره به فعاليت‌هاي دفاتر ادبيات انقلاب اسلامي و ادبیات و هنر مقاومت حوزه هنري خاطر نشان كرد: تجربه ثابت كرده ثبت خاطرات و انتشار آن‌ها در قالب كتاب براي مخاطب موثرتر است. بر همين اساس، در اين دفاتر بيش از 25 سال است كه آثار هنري بدون نياز به تخيل، توسط نويسندگان توليد مي‌شوند.

رييس حوزه هنري سپس به حوزه‌هاي گردآوري خاطرات اشاره كرد و گفت: تاكنون خاطرات افراد خدوم در 2 دوره دفاع مقدس و انقلاب اسلامي گردآوري مي‌شدند. اما امروزه در صدد هستيم خاطرات كساني را كه در قسمت‌هاي مختلف نظام خدمت مي‌كنند نيز ثبت و تدوين كنيم. اين اتفاق نه تنها در تهران بلكه در 30 حوزه هنري در سطح كشور به وقوع خواهد پيوست.

بنيانيان در پايان سخنراني خود با اشاره به چاپ‌هاي 96 كتاب "دا" و 20 كتاب "بابانظر" تصريح كرد: اين كتاب‌ها با خاطره‌گويان، فعاليت زيبايي‌شناختي در تدوين و مديريت توزيع، جايگاه مهمي به دست آورده‌اند.

سپس غلامعلي حداد عادل، رييس كمیسيون فرهنگي مجلس شوراي اسلامي سخنراني خود را آغاز كرد و اظهار داشت: انقلاب اسلامي و جنگ تحميلي هشت ساله واقعيت‌هايي هستند كه بودشان از نمودشان بزرگ‌تر و عظيم‌تر است. آنچه در واقع بوده بسيار بزرگ‌تر از آن چيزي است كه شناخته و بيان شده است. عظمت اصل انقلاب و جنگ تحميلي در زبان نمي‌گنجد. در واقع آنچه گفته شده در مقايسه با آنچه هست مانند بخشي از كوه يخ شناوري است كه از اقيانوس بيرون است.

وي ادامه داد: با انتشار كتاب "پاسياد پسر خاك"، يك جنبه از جوانب جنگ تحميلي بهتر شناخته مي‌شود و آن نيز نقش مرحوم ابوترابي در اسارت و ساير مراحل جنگ است.

رييس كميسيون فرهنگي مجلس، درباره ويژگي‌هاي شخصيتي مرحوم ابوترابي گفت: ابوترابي را يك چهره نمونه در روحانيت اسلامي مي‌دانم كه نه تنها مي‌توانيم به حضور وي در حوزه علميه و عالم تشيع و ايران افتخار كنيم، بلكه مي‌توان وي را در عالم انساني باعث افتخار دانست.

حداد عادل افزود: ابوترابي در آسمان انقلاب اسلامي يك ستاره درخشان بود كه در نيمروز از چشم ظاهربين ما پنهان شد. اما در افق ديگري طلوع كرد. بر همين اساس اميدوارم در تدوين جلد ديگري از كتاب "پاسياد پسر خاك" حوادث پس از آزادي وي از اسارت و خدماتش تا پايان عمر گردآوري شوند.

وي در پايان با تاكيد بر ساخت زندگي‌نامه تصويري مرحوم ابوترابي گفت: با ساخت اين فيلم چهره مرحوم ابوترابي به شكل موثرتري به جوانان معرفي مي‌شود تا بدانند آنچه امروز به دست ما رسيده حاصل استقامت‌ها و سختي‌هاي افرادي اين چنين است.

سيد محمد ابوترابي فرد، نايب رييس مجلس شوراي اسلامي ادامه اين مراسم را از سر گرفت و با اشاره به ويژگي‌هاي شخصيتي و رفتاري مرحوم ابوترابي و با تاكيد بر 2 نكته به عنوان زير ساخت‌هاي شكل‌گيري شخصيت و تفكر وي اظهار داشت: مرحوم ابوترابي تعلقي به خود نداشت و از خويشتن و تعلقات فردي بريده بود. همچنين وي قلبي سرشار از محبت ديگران داشت و در اين محبت تفاوتي بين دوست، دشمن، مسلمان و كافر نمي‌شناخت.

وي همچنين با بيان برخي خاطرات از دوران اسارت و مبارزات مرحوم ابوترابي خاطر نشان كرد: اين راه را نرفته‌ايم و نمي‌توانيم برويم. تا از خود خداحافظي و قهر نكنيم با ديگران آشتي نمي‌كنيم و وقتي اين آشتي اتفاق افتد، پايان آن تصور نشدني خواهد بود.

احمد مسجد جامعي، عضو شوراي شهر تهران به عنوان يكي ديگر از سخنرانان اين مراسم درباره آنچه در كتاب "پاسياد پسر خاك" خوانده بود، گفت: بيش از 70 اثر مورد مراجعه محمد قبادي، تدوين‌گر اين كتاب و بيش از 20 مصاحبه مورد دقت وي قرار گرفته‌اند. همچنين در پايان هر بخش با ارايه فهرست طولاني اين كتاب را مستند كرده است. بر همين اساس حفظ اين خاطرات نه تنها براي جوانان بلكه براي همه ما ارزشمند و يادآور شخصيت‌هايي است كه براي صيانت از انقلاب و كشور فعاليت كردند.

در نهايت محمد قبادي نويسنده و تدوين كننده كتاب "پاسياد پسر خاك" اظهار داشت: در بزرگي علي‌اكبر ابوترابي‌فرد همين بس كه پدرش (سيد عباس ابوترابي‌فرد) عاشق اقتدا به نماز وي بود.

آيين رونمايي كتاب "پاسياد پسر خاك" عصر ديروز (14 دي 88) در تالار سوره حوزه هنري برگزار شد.

در پايان اين مراسم از محمد قبادي نويسنده و تدوين كننده اين كتاب توسط حوزه هنري و بنياد شهيد استان قزوين تقدير شد.

كتاب "پاسياد پسر خاك"، دربرگيرنده شرح زندگي و زمانه مرحوم حجت‌الاسلام سيدعلي‌اكبر ابوترابي‌فرد به قلم محمد قبادي، توسط انتشارات سوره مهر منتشر شده است. 

اين اثر چهل و يكمين كتاب از مجموعه آثار تحقيقي دفتر ادبيات انقلاب اسلامي است.

"پاسياد پسر خاك" در 2 فصل پيش از انقلاب و پس از انقلاب تدوين شده و محمد قبادي، در فصل اول به پيشينه خانوادگي، تولد، تحصيل و فعاليت سياسي و آشنايي ابوترابي‌فرد با شهيد سيدعلي اندرزگو پرداخته است.

فصل دوم اين اثر، شرح فعاليت‌هاي سيدعلي‌اكبر ابوترابي در كميته استقبال از امام خميني(ره) و دوران دفاع مقدس و احوال وي در دوران اسارت در زندان‌‌هاي ارتش متجاوز صدام را دربر دارد.

در انتهاي كتاب هم منابع و مأخذ، فهرست اعلام و عكس‌ها و اسنادي منتشر نشده از حجت‌الاسلام سيدعلي‌اكبر ابوترابي‌فرد آورده شده‌اند.
"پاسياد پسر خاك" در قطع رقعي و 444 صفحه و با شمارگان 2500 نسخه و بهاي 68000 ريال توسط انتشارات سوره مهر، به چاپ اول رسيده است.

سيدعلى‌اکبر ابوترابي‌فرد (1379 ـ 1318) در تظاهرات مردم قم در 15 خرداد سال 1342حضورى فعال داشت و بعد از آن همراه شهید سيدعلى اندرزگو به مبارزه جدي عليه حكومت پهلوي همت گماشتند و بارها مورد تعقيب ساواک قرار گرفتند.

همزمان با آغاز جنگ تحميلي، در کنار شهيد دکتر مصطفى چمران در ستاد جنگ‌هاى نامنظم به سازماندهى نيروهاى مردمى پرداخت و سرانجام در روز 26 آذر ماه سال 1359 در یکی از مأموريت‌ها به اسارت ارتش متجاوز صدام درآمد.

حجت‌الاسلام ابوترابى‌فرد در اردوگاه‌هاى عنبر، موصل 1، 3، 4 و رماديه و تکريت 5، 17، 18 و نيز سلول‌هاى زندان‌هاى بغداد، اسیر بود و پس از ده سال اسارت، سرانجام در سال 1369 به ميهن بازگشت و در تاريخ هفتم مهر 1369 با حکم مقام معظم رهبری، نماينده ولى‌فقيه در امور آزادگان شد.

وی در دوره‌هاى چهارم و پنجم مجلس شوراى اسلامي نيز نماينده مردم تهران بود و سرانجام در تاريخ دوازدهم خرداد 1379، بر اثر تصادف درگذشت.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.

پربازدیدترین

تازه‌ها

پربازدیدها