دوشنبه ۳ شهریور ۱۴۰۴ - ۱۱:۴۲
عاشقانه به ایران بنگریم

زهره بزرگمهری، برگزیده دومین دوره نکوداشت چهره‌های ماندگار میراث فرهنگی ایران با اشاره به ارزش میراث فرهنگی به‌عنوان گنجینه‌ای از گذشته، افزود: میراث فرهنگی حاصل اندیشه و تفکر پیشینیان ماست که به امروز رسیده و باید دقیق و درست به فرزندان آینده تحویل شود.

به گزارش خبرنگار خبرگزاری کتاب ایران (ایبنا زهره بزرگمهری، برگزیده دومین دوره نکوداشت چهره‌های ماندگار میراث فرهنگی ایران بر اهمیت حفظ میراث فرهنگی تأکید کرد و گفت: پاسداری از میراث فرهنگی وطن عزیزمان وظیفه همه فرزندان این سرزمین است، چرا که هویت ملی ما با آن ارتباط مستقیم دارد. از این رو ارج می‌نهیم آنان را که عمری را در این عرصه سپری کردند.

وی با اشاره به ارزش میراث فرهنگی به‌عنوان گنجینه‌ای از گذشته، افزود: میراث فرهنگی حاصل اندیشه و تفکر پیشینیان ماست که به امروز رسیده و باید دقیق و درست به فرزندان آینده تحویل شود. باشد که نسل آینده آنچه به ارث رسیده را در کمال امانت حفظ کند و از مواهب آن بهره‌مند شود و به آیندگان تحویل شود.

او همچنین تأکید کرد: میراث فرهنگی متعلق به همه ملت است و ارزش آن را دارد که عاشقانه به آن بنگریم و عاشقانه برایش گام برداریم.

بزرگمهری با ابراز امیدواری به نقش جوانان در حفظ و بازیابی هویت ملی گفت: در همه شرایط به جوانان امید دارم و می‌دانم که کشور ما ره عافیت خواهد برد، چون جوانان شایسته بسیار داریم.

مرمتگر پیشکسوت بناهای تاریخی با ذکر مثالی از فرهنگ غنی ایرانی در معماری گذشته بیان کرد: در معماری گذشته ما هویت اجتماعی را در کنار امنیت و هویت شخصی به میزان زیادی حفظ کرده‌ایم. یعنی معماری ما حتی در هویت فردی هم نگاه به هویت اجتماعی دارد. یا در حجاری‌های تخت جمشید، انسان‌های برهنه نمی‌بینیم و مردها هم لباس کامل به تن دارند. چون در فرهنگ ایرانی، انسان به عنوان مخلوق خداوند دارای حرمت است و نباید عریان به تصویر کشیده شود.

عاشقانه به ایران بنگریم

این پژوهشگر برجسته و نویسنده کتاب‌های «آمودهای ایرانی (شناخت آسیب‌شناسی و مرمت)»، «هندسه در معماری» و «سیر تحول معماری ایران» با اشاره به تأثیر رویدادهایی مانند نکوداشت چهره‌های ماندگار میراث فرهنگی بر فعالیت‌های خود بیان کرد: نکوداشت چهره‌های ماندگار میراث فرهنگی، عامل امیدبخشی و تقویت انگیزه است و همانطور که قبلاً گفته‌ام؛ این رویداد با ایجاد انگیزه در من موجب شد که دوباره دست به قلم ببرم و تألیف کتاب جدیدی را آغاز کنم.

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.

پربازدیدترین

تازه‌ها

پربازدیدها