دوشنبه ۹ تیر ۱۴۰۴ - ۰۸:۳۷
سازمان فرهنگی شهرداری اراک باید موتور محرک ترویج کتاب‌خوانی باشد

مرکزی - مدرس و استاد دانشگاه با تاکید بر ضرورت تقویت زیرساخت‌های فرهنگی و توسعه مطالعه توسط مدیریت شهری در کلانشهر اراک گفت: ترویج فرهنگ کتاب و کتابخوانی باید از دغدغه‌های مدیریت شهری باشد.

حسین معافی، مدرس و استاد دانشگاه در گفت‌وگو با خبرنگار خبرگزاری کتاب ایران (ایبنا) در اراک، درباره نقش مدیریت شهری در توسعه فرهنگ مطالعه و ترویج کتاب و کتابخوانی با تاکید بر ضرورت تقویت زیرساخت‌های فرهنگی و توسعه مطالعه توسط مدیریت شهری در کلانشهر اراک گفت: ترویج فرهنگ کتاب و کتابخوانی باید از دغدغه‌های مدیریت شهری باشد.

وی با اشاره به ضرورت تقویت زیرساخت‌های فرهنگی در کلانشهر اراک بیان کرد: شهر اراک به‌عنوان یکی از قطب‌های صنعتی کشور، بیش از هر زمان نیازمند توجه به ارتقای کیفیت زندگی شهروندان از مسیر توسعه فرهنگی است و در این میان، ترویج فرهنگ کتاب و کتاب‌خوانی نقشی محوری دارد.

وی افزود: سازمان فرهنگی، اجتماعی و ورزشی شهرداری اراک به‌عنوان بازوی اجرایی مدیریت فرهنگی شهر، می‌تواند نقش بی‌بدیلی در این مسیر ایفا کند. این سازمان با بهره‌گیری از امکانات موجود، نیروی انسانی توانمند و شبکه ارتباطی گسترده، ظرفیت لازم برای ترویج عادت به مطالعه در گروه‌های مختلف سنی را دارد.

معافی برگزاری جشنواره‌ها، نمایشگاه‌های کتاب و ایجاد غرفه‌های کتاب در اماکن عمومی همچون پارک‌ها، فرهنگسراها و مراکز پرتردد را از جمله اقدامات مؤثر در این زمینه دانست و گفت: طرح‌هایی مانند کتابگردی و تأسیس ایستگاه‌های مطالعه می‌تواند دسترسی آسان و ارزان شهروندان به کتاب را فراهم آورد.

این استاد دانشگاه همچنین به نقش مشارکتی سازمان اشاره کرد و افزود: همکاری با نهادهایی مانند اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی و کتابخانه‌های عمومی برای اجرای کمپین‌های تبلیغاتی، مسابقات کتاب‌خوانی، نشست‌های نقد و جلسات قصه‌گویی می‌تواند تأثیر بسزایی در گسترش علاقه به مطالعه، به‌ویژه در میان کودکان، نوجوانان و جوانان داشته باشد.

وی با تأکید بر اهمیت زیرساخت‌های فرهنگی، تصریح کرد: تجهیز و توسعه کتابخانه‌ها و فرهنگسراهای شهری، به‌عنوان پایگاه‌های فرهنگی، باید در اولویت قرار گیرد. این مراکز باید با امکانات به‌روز و جذاب تجهیز شوند تا انگیزه مراجعه مردم افزایش یابد.

معافی همچنین بر استفاده از مناسبت‌های فرهنگی و ملی مانند هفته کتاب، ماه مبارک رمضان و دهه فجر برای برگزاری رویدادهای کتاب‌محور در سطح شهر تأکید کرد و آن را عاملی در نهادینه شدن فرهنگ مطالعه در زندگی روزمره شهروندان دانست.

وی در پایان گفت: حمایت از تولید محتوای بومی به‌ویژه درباره تاریخ و فرهنگ اراک، ضرورتی است که سازمان فرهنگی شهرداری باید به آن توجه ویژه داشته باشد. این اقدام می‌تواند پیوند نسل امروز را با هویت فرهنگی و اجتماعی‌شان تقویت کند.

معافی تأکید کرد: در نهایت، ترویج فرهنگ کتاب‌خوانی نه‌فقط یک مأموریت فرهنگی، بلکه راهکاری پایدار برای تقویت نشاط اجتماعی، افزایش همبستگی و رشد مسئولیت‌پذیری شهروندان است. اگر سازمان فرهنگی، اجتماعی و ورزشی شهرداری اراک با برنامه‌ریزی دقیق و نگاه کارشناسی وارد میدان شود، می‌تواند ستون اصلی توسعه فرهنگی در این شهر باشد.

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.

برگزیده

تازه‌ها

پربازدیدترین