حیدرعلی حزباوی در گفتوگو با خبرنگار خبرگزاری کتاب ایران (ایبنا) در اهواز، با بیان اینکه اتحاد و انسجام ملی، به عنوان ستون فقرات هر جامعه نقش حیاتی در پایداری، پیشرفت و شکوفایی آن جامعه ایفا میکند، تصریح کرد: مفاهیم اتحاد و انسجام ملی تنها به معنای همبستگی در برابر تهدیدات خارجی نیستند، بلکه شامل همفکری و همدلی درونی برای ساختن آیندهای بهتر نیز میشوند.
حزباوی افزود: وقتی مردم یک ملت با وجود تفاوتهای فرهنگی، زبانی، مذهبی و قومی در کنار هم قرار میگیرند و هدف مشترکی را دنبال میکنند، تواناییهای بالقوه فردی و جمعی به فعلیت میرسد و این همبستگی موجب تقویت هویت ملی و ایجاد حس تعلق خاطر در میان شهروندان میشود که خود زمینهساز مشارکت فعال در امور اجتماعی و سیاسی و پیشبرد اهداف توسعهای کشور است.
نویسنده «اندیشه مقاومت در لبنان» ادامه داد: در جوامعی که اتحاد و انسجام ملی در آنها نهادینه شده است، حل مشکلات داخلی و خارجی با سهولت بیشتری صورت میگیرد و همبستگی ملی باعث میشود تا شهروندان به جای پرداختن به اختلافات جزئی، بر منافع مشترک و کلی جامعه تمرکز کنند. این یکپارچگی به دولتها امکان میدهد تا سیاستهای مؤثرتری را در حوزههای اقتصادی، فرهنگی و اجتماعی اجرا کنند، چرا که حمایت و اعتماد عمومی را پشت سر خود دارند. علاوه بر این، در دوران بحرانها، چه طبیعی و چه انسانی، اتحاد ملی به مردم کمک میکند تا با تابآوری بیشتری با چالشها روبهرو شوند و از یکدیگر حمایت کنند، که این امر به نوبه خود منجر به بازسازی سریعتر و قویتر جامعه میشود.
حزباوی، تقویت اتحاد و انسجام ملی را نیازمند تلاشی مستمر از سوی همه اقشار جامعه دانست و افزود: انسجام ملی نیازمند تلاشی مستمر از سوی همه اقشار جامعه از دولتمردان و نخبگان گرفته تا شهروندان عادی است و این امر با ارتقاء عدالت اجتماعی، احترام به تنوعها، گسترش آموزش و آگاهیبخشی و ایجاد فرصتهای برابر برای همه میسر میشود.
این جامعهشناس خوزستانی گفت: وقتی هر فرد احساس کند که بخشی ارزشمند از کل است و صدای او شنیده میشود، حس تعلق و مسئولیتپذیری در او تقویت و در نهایت، ملتهایی که به اهمیت اتحاد و انسجام ملی پی بردهاند و برای تقویت آن گام برمیدارند، نه تنها از پایداری و امنیت بیشتری برخوردارند، بلکه توانایی بالاتری برای دستیابی به اهداف بلندمدت و جایگاهی در خور در میان ملتها را خواهند داشت.
نظر شما