دوشنبه ۱۵ اردیبهشت ۱۴۰۴ - ۱۱:۱۷
نگاهی به کتاب «باغچه کوچک من»/ انگار خدا یک فنجان قهوه داغ برایت فرستاده است

قزوین- «باغچه کوچک من» عنوان کتابی است که به قلم حسن کاسه‌چی تالیف و توسط انتشارات مهرگان‌دانش منتشر شده است.

به گزارش خبرنگار خبرگزاری کتاب ایران (ایبنا) در قزوین، کتاب «باغچه کوچک من» حاصل آموخته‌های حسن کاسه‌چی است که تلاش کرده نوشته‌هایش را در اشکال نظم و نثر و اندیشه‌های روانشناسی و جامعه‌شناسی در قطعات کوتاه و ساده تنظیم و به مخاطب ارائه کند.

نویسنده کتاب اعتقاد دارد باید از هر طریق ممکن از زندگی‌مان و احساساتمان سر در بیاوریم چون نیازمند درک واقعی زندگی هستیم و باید راهی برای درست زندگی کردن و شاد زیستن پیدا کنیم. ما باید بدانیم برای چه آمده‌ایم و به کجا می‌رویم و آمدن مان برای چه بود و هریک از نوشته‌های کوتاه این کتاب گامی است که ما را از راهی به قله کوه می‌رساند. مهم این است که با حرکت کردن و قدم گذاشتن در راه، آن را شروع کنیم.

مولف در بخشی از پیشگفتار کتاب نوشته است: «مجموعه حاضر، مروری است بر آموخته‌های سال‌های آبی و خاکستری و تنوع آن‌ها در اشکال نظم و نثر ادبیات، اندیشه‌های روانشناسی و جامعه‌شناسی و به طور اعم آموزش‌های علوم اجتماعی که در قطعات کوتاه، ساده و روان و به منظور استفاده از آن در فرصت‌های کوتاه برای شکل دادن اندیشه، تهیه و تنظیم شده است.

در بعضی موارد با جولان قوه تخیل، به اجسام و پدیده‌های پیرامون آن، سعی شده تا حرف یا پیام و معنای کلام خود را به مخاطب برساند و به همین دلیل اقلام غیر زنده با زندگان، به معاشرت و بگو مگوهای فرهنگی کشیده شده است.

در بعضی موارد هم برداشت‌هایی کوتاه و موجز، از متون زیبا و دلشنین بزرگان ادبی و اجتماعی صورت گرفته است و تا حد امکان به منابع آن‌ها اشاره شده است».

از متن کتاب: «صبح بخیر گفتن چه رسم زیبا و امیدبخشی است. همین که احساس کنی یکی هست که هر روز صبح به اندازه چند ثانیه به یادت هست و حداقل دو تا از تپش‌های قلبش برای توست، احساس بسیار زیبا و قشنگی است. مثل هوای دم صبح که پنجره را باز می‌کنی و تازه می‌شوی و می‌بینی که آفتاب می‌دمد و جوانه‌ها می‌رویند. آن وقت نفس‌های عمیقی می‌کشی و جان می‌گیری. هوای صبح بسیار دلپذیر است؛ انگار خدا یک فنجان قهوه داغ برایت فرستاده و با دنبال کردن بخار فنجان به شکوفه‌های درخت می‌رسی که رازهای بسیاری از طبیعت را در نهانخانه خود دارند. به گنجشک‌ها می‌رسی که مست از رنگ و بوی شکوفه‌ها هستند. آنگاه شتاب می‌کنی و خودت را با دور فلک هماهنگ می‌کنی که حرکت پشت حرکت است و هیچ سکونی را نمی‌پذیرد؛ حرکت خورشید، حرکت باد، حرکت شکوفه و روزی دیگر از تحول طبیعت. تو هم مثل گردش آسمان که لحظه ای توقف ندارد، درنگ مکن».

صبح است ساقیا، قدحی پرشراب کن دور فلک درنگ ندارد، شتاب کن

کتاب «باغچه کوچک من» سال ۱۴۰۳ منتشر شد و به تازگی چاپ دوم آن نیز در دسترس علاقه‌مندان قرار گرفته است. چاپ دوم این کتاب با شمارگان ۱۰۰۰ نسخه در ۱۶۸ صفحه و به قیمت ۸۰ هزار تومان توسط انتشارات مهرگان‌دانش قزوین منتشر شده است.

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.

برگزیده

پربازدیدترین

تازه‌ها