چهارشنبه ۱۰ اردیبهشت ۱۴۰۴ - ۱۴:۳۵
کنگره ملی شعر خلیج فارس ظرفیت‌ برجسته در حوزه فرهنگ و ادبیات خوزستان

خوزستان- مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی خوزستان بیان کرد: برگزاری کنگره ملی شعر خلیج فارس ظرفیت برجسته‌ای در حوزه فرهنگ و ادبیات استان است.

به گزارش خبرنگار خبرگزاری کتاب ایران (ایبنا) در اهواز، حسین براتی صبح چهارشنبه در آئین هفتمین کنگره ملی شعر خلیج‌فارس در هندیجان، با تأکید بر لزوم توجه و نگاه ویژه به شهرستان‌های خوزستان در حوزه فرهنگ و هنر، اظهار کرد: توجه و نگاه درستی که باید در سرلوحه کار و امور قرار گیرد، اهتمام به فعالیت‌ها و رخدادهای فرهنگ بومی شهرستان‌هاست و این زایش فرهنگی باید با حرکت و هدف‌گذاری مناسب ایجاد شود.

وی ادامه داد: یکی از این رویکردهای جدی توجه به دغدغه‌ها و شناسایی ظرفیت‌ها در شهرستان‌هاست که باید با جانمایی خوب و انتزام یافته‌ای، در تقویم فرهنگی و هنری استان خوزستان بگنجد و برگزاری این چنین کنگره‌ها و جشنواره‌ها در دستور کار اداره کل قرار گیرد.

مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی خوزستان با توضیح اینکه کنگره ملی شعر خلیج فارس عقبه خوبی دارد، اظهار کرد: در سه دوره این کنگره شرکت کردم و یکی از امور دقیق و منظم در حوزه فرهنگ و ادبیات، جشنواره شعرخلیج فارس است که توانست این کنگره را از ظرفیت برجسته در فرهنگ و ادبیات این استان و کشور برخوردار کند.

همچنین اسماعیل آذر استاد ادبیات فارسی در این کنگره بیان کرد: هندیجان نام جادویی دارد و نام قشنگی است که به جان من نشست.

آذر با بیان اینکه شعر حساب و کتاب دارد و بخشی از آن به عاطفه‌مندی و احساس‌ها برمی‌گردد، تصریح کرد: شعر در وجودِ یکی است و در دیگری نیست. شعر اگر پشتوانه نداشته نباشد مثل حباب روی آب است.

وی ادامه داد: فردی که در مورد خلیج فارس شعر می‌گوید باید تاریخ خلیج فارس را حفظ کند. در اشعار، پارس و خلیج فارس به چندین شکل گفته شده است. در تاریخ‌هایی که خواندم و مطالعه ۵۰ کتاب فارسی و انگلیسی، همه از نام خلیج فارس استفاده کرده‌اند و در همین راستا نامه رسمی پیرامون خلیج فارس در سازمان ملل نیز منتشر شده است.

وی با اشاره به این بیت شعر حافظ «بدین رَواقِ زَبَرجَد نوشته‌اند به زر که جز نکوییِ اهلِ کرم نخواهد ماند» بیان کرد: شعر باید در ذهن‌ها رسوخ کند و حافظ از واژه‌های ملموس جهان ناملموس درست می‌کند. شعر نو و سپید اگر حس و استعاره نداشته باشد، انشای دبستانی می‌شود.

وی گفت: سرودن شعر خیلی مشکل است و شعرهایی که امروز در این کنگره شنیدم پُر از عاطفه و احساس بود و حیرت آور است در جاهای کوچکی، بچه‌های بزرگی حضوردارند که باید در تاریخ ادبیات ما ثبت شوند.

آذر افزود: کسی که شعر می‌گوید باید بداند دیروز چه خبر بوده و حافظ، مولوی، شمس و… بخواند. اگر الهی‌نامه عطار بخوانید زندگی‌تان عوض می‌شود. امروز خاستگاه‌های انسان در کره زمین بیرون از خودشان است.

فرماندار هندیجان نیز در این کنگره با بیان اینکه برای برگزاری کنگره ملی شعر خلیج فارس مردم این شهرستان با ماه‌ها تلاش و پشتکار توانستند امروز چنین فضایی فراهم کنند، اظهار کرد: مفتخر میزبان شاعران از سراسر کشور هستیم، همچنین ۱۳۰۰ اثر به دبیرخانه کنگره ملی رسید که با تلاش داوران ۱۹ شاعر برگزیده شدند.

هیئت داوران این کنگره متشکل از حمداله احمدی، فاطمه سلیمان‌پور، سهیلا عبدی و ابراهیم قنواتی برگزیدگان هفتمین کنگره ملی شعر خلیج فارس را به شرح ذیل علام کردند:

هیئت داوران در بخش آزاد شعر آزاد مقام اول این بخش را به مهرداد پیرامون از بندر هندیجان، مقام دوم به پویا اقرائی از اهواز و مقام سوم این بخش به مریم چهارمحالی از شوشتر اختصاص یافت. در بخش آزاد شعر کلاسیک مقام اول به قاسم بای از رامیان استان گلستان، مقاوم دوم به مژگان دستوری از شیراز، مقام سوم به دنیا اسعدی از بندر امام خمینی تعلق گرفت.

هیئت داوران در شعر آزاد بخش خلیج فارس رتبه اول به میلاد بی ریا از اهواز، رتبه دوم به لیلا سپهری از بندرامام خمینی و رتبه سوم را به نرگس موسوی از رامهرمز اختصاص دادند.

در بخش خلیج فارس شعر کلاسیک، هیئت داوران در این بخش حائز رتبه مقام اول ندانست و جواد اسلامی از مشهد مقام دوم این بخش و مریم شیخیونی از بوشهر مقام سوم را کسب کرد.

در بخش ویژه شهدای خلیج فارس هیئت داوران مقام اول را به زینب رحمانی از ماهشهر، مقام دوم را به ملیحه سادات تاقی از نیشابور و مقام سوم به نورالله عباسپور از بندر هیجان اختصاص یافت. در بخش شهدای خلیج فارس شعر کلاسیک نیز اله بیات مختاری از مشهد مقام اول، سمیرا یکه تاز از اراک مقام دوم و خدابخش صفادل از نیشابور اعطا شد.

در بخش گویشی خلیج فارس کلثومه ستاری از شوش (شعر عربی) برگزیده این بخش شد.

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.

برگزیده

تازه‌ها

پربازدیدترین