دوشنبه ۸ اردیبهشت ۱۴۰۴ - ۱۳:۴۴
نمایشگاه کتاب تهران از بزرگترین رویدادهای فرهنگی منطقه است

محمدجواد حق‌شناس، گفت: نمایشگاه بین‌المللی کتاب تهران، به عنوان یکی از بزرگترین رویدادهای فرهنگی و اندیشه در حوزه کتاب و کتابت در کشور و منطقه تبدیل شده است.

محمدجواد حق‌شناس، رئیس اسبق کمیسیون فرهنگی شورای اسلامی شهر تهران، در گفت‌وگو با خبرنگار خبرگزاری کتاب ایران (ایبنا)، درباره برگزاری سی‌وششمین نمایشگاه بین‌المللی کتاب تهران، بیان کرد: این نمایشگاه یکی از اتفاقات بزرگ بعد از انقلاب اسلامی ایران و یکی از دستاوردهای مهم کشور در حوزه فرهنگ و اندیشه به شمار می‌آید.

وی ادامه داد: نمایشگاه بین‌المللی کتاب تهران، به عنوان یکی از بزرگترین رویدادهای فرهنگی و اندیشه در حوزه کتاب و کتابت در کشور و منطقه تبدیل شده است.

حق‌شناس با بیان اینکه طی ادوار مختلف نمایشگاه بین‌المللی کتاب تهران با استقبال خوبی روبه‌رو شده است، گفت: مهمترین نکته این رویداد این بود که همزمان مورد استقبال نخبگان کشور، عامه مردم و خانواده‌ها قرار گرفته و بلندپایه‌ترین مسئولان کشوری مانند مقام معظم رهبری و رئیس‌جمهور نیز در آن حضور پیدا می‌کنند.

وی با اشاره به حضور نویسندگان و بزرگان درجه یک دانشگاه، حوزه و بین‌الملل در نمایشگاه کتاب تهران طی سال‌های مختلف، افزود: در بازه زمانی ۱۰ روزه، کتاب در صدر اخبار فرهنگی است که اتفاق خوب و مثبتی به شمار می‌آید، اما مسئله اینجا است که نمایشگاه بعد از مدتی به روزمره‌گی و تکرار رسید.

به گفته حق‌شناس، در نمایشگاه کتاب، کمتر شاهد نوآوری و تحول بودیم، در طول این سال‌ها با ظهور انقلاب دیجیتال و قوت گرفتن فضای مجازی شاهدیم که متاسفانه موقعیت کتاب و نشریات کاغذی آرام آرام از اهمیت خود فاصله گرفته که این موضوع لطمه‌های جدی به دنبال داشت.

وی همچنین گفت: در مقاطعی شاهد شمارگان میلیونی کتاب بودیم اما این روند اکنون برای خیلی از کتاب‌ها به زیر یک‌صد نسخه رسیده و رونق کتاب و کتابخوانی را کم‌فروغ کرده است.

حق‌شناس با بیان اینکه در حوزه فناوری نیز باید به سراغ گونه‌های دیگر کتاب مثل کتاب صوتی و شنیداری برویم، یادآور شد: در این حوزه باید امکانی فراهم شود که علاوه بر کتاب صوتی، فایل کتاب‌ها با اجازه ناشر در دسترس عموم قرار گیرد و انتشار قالب‌های نوین کتاب، سرانه کتابخوانی را در میان مردم افزایش پیدا کند.

وی با تاکید بر اهمیت توجه ناشران به فناوری‌های نوین، ادامه داد: در این زمینه می‌توانیم شاهد باشیم که هر ناشر معتبر، بتواند بخش کتاب صوتی و چاپی را همزمان در نمایشگاه عرضه کند تا نیاز مخاطبان پاسخ داده شود؛ همچنین افراد معلول، دسترسی بهتری به منابع و تالیفات داشته باشند.

به گفته وی، در این حوزه از وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی، دولت چهاردهم انتظار می‌رود، در بحث ممیزی و حساسیت به برخی از واژه‌ها توجه و عنایت ویژه‌ای داشته باشد.

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.

برگزیده

تازه‌ها

پربازدیدترین