فرهان سواری در گفتوگو با خبرنگار خبرگزاری کتاب ایران (ایبنا) در اهواز، با تاکید بر حمایت از نویسندگان بومی، عنوان کرد: در شهرستان هویزه علاقهمندان به خوانش آثار بومی بسیارند اما متأسفانه منابع کتابخانه جوابگوی نیاز مخاطبان نیست.
سواری که ۳۰ سال سابقه خدمت در کتابخانههای عمومی خوزستان را دارد، با اشاره به اهمیت موضوع کتاب و کتابخوانی برای کودکان و نوجوانان، اظهار کرد: با گسترش فضای مجازی کودکان و نوجوانان کمتر علاقهمند به کتاب هستند و میطلبد مسئولان در شهرستانهای کمبرخوردار با برنامهریزی هدفمند، رویدادهای کتاب محور جذاب را برای ترغیب به کتابخوانی برگزار کنند.
وی بیان کرد: در ترویج کتابخوانی باید مصداق این بیت شعر عمل کنیم؛ نیمی از تلاش خود را برای خود و نیمی دیگر را برای دیگران صرف کرده و به نیازهای دیگران توجه کنیم.
سواری ادامه داد: با توجه به بافت عشایر و دو زبانه بودن این شهرستان، باید کتابهای عربی در اولویت برای متقاضیان قرار گیرد زیرا بیشتر اعضای کتابخانه علاقهمند به رمان تألیفی و ترجمه هستند و متولیان باید نویسندگان بومی را حمایت کنند تا افراد هر شهر با آثار نویسندگان بومی خود، آشنا شوند.
وی با تشریح اینکه کتابخانههای عمومی نقش بسیار مهمی در ارتقای سطح فرهنگی و علمی جامعه دارند، عنوان کرد: اگرچه کتابخانههای عمومی نقش بسیار مهمی در ارتقای سطح فرهنگی جامعه دارند، اما با مشکلات مختلفی چون کمبود بودجه و منابع مالی برای خرید کتابهای جدید، نوسازی و تجهیزات، ساعات کاری نامناسب، نبود تبلیغات و اطلاع رسانی ضعیف به مردم برای استفاده از خدمات و امکانات کتابخانههای عمومی مواجه هستند.
سواری، یکی از مشکلات کتابخانه را برگشت نخوردن کتابهای امانتی دانست و افزود: متأسفانه افرادی که کتاب را امانت میبرند به برگرداندن کتاب اهمیت نمیدهند و پیش آمده کتاب تا یکسال به کتابخانه برنمیگردد.
کتابدار کتابخانه رضوی هویزه با بیان اینکه کتاب غذای روح بشر است، توضیح داد: همانطور که جسم به غذا نیاز دارد فکر و روح نیز به مطالعه و کتاب نیاز دارد تا بتوانیم شاهد آن باشیم که جوانان ما به سمت کتابخوانی بیایند. جامعهای موفق و پویا است که بتواند فرهنگ کتاب و کتابخوانی را بیشتر در بین افراد جامعه ترویج و گسترش دهد.
سواری با اشاره به یکی از خاطرات امانتدهی کتاب در کتابخانه گفت: در دوران فعالیت در کتابخانه خاطرات تلخ و شیرین زیادی داشتم. یکی از خاطرات برمیگردد به عضوی که قصد داشت کتابهای مرجع فرهنگ مُعین را به امانت ببرد. وقتی متوجه شد که کتاب مرجع امانت داده نمیشود، ناراحت شد و اصرار کرد که کتابهارا به امانت بگیرد. چون چند نسخه از این کتابها موجود بود؛ موافقت کردم. عضو کتابخانه دو روز زودتر از زمان امانتدهی کتابها را به کتابخانه برگرداند و گفت: اگر این کتابها را نمیدادی هیچ وقت پا به کتابخانه نمیگذاشتم. این عضو هماکنون یکی از اعضای فعال کتابخانه رضوی است.
وی اضافه کرد: کتابدار باید تلاش کند با خوشرویی و دوستی اعضا را جذب کند و این موضوع برای جذب عضو خیلی مهم است نه اینکه با بیحوصلهگی و رفتار نامناسب اعضا را طرد کند.
کتابخانه رضوی هویزه با ۲۵ سال قدمت دارای ۲۳ هزار نسخه کتاب، دو سالن مطالعه خواهران و برادران است و ۹۰۰ عضو فعال دارد.
نظر شما