مجتبی بهاری در گفتوگو با خبرنگار خبرگزاری کتاب ایران (ایبنا) در بجنورد، با بیان اهداف ترویج فرهنگ قرآنی در میان نوجوانان و جوانان مسجدی بیان کرد: مسابقات قرآنی مدهامتان نه تنها یک رویداد رقابتی است بلکه میدانی برای آموزش، تمرین کارگروهی، تقویت اعتماد به نفس و ایجاد انگیزه برای ادامه مسیر قرآن در بستر مسجد است.
وی گفت: «مدهامتان» نام یکی از طرحهای ملی قرآنی در ایران است که این طرح بیشتر به صورت مسابقات قرآن کریم در سطح شهرستانی، استانی و کشوری برگزار میشود و به همت ستاد عالی کانونهای فرهنگی هنری مساجد کشور شکل گرفته است.
بهاری افزود: بخشهای مسابقه در چندین رشته از جمله قرائت تحقیق و ترتیل، حفظ قرآن (در سطوح مختلف)، اذان، دعاخوانی، ترجمه و مفاهیم، تفسیر قرآن برگزار خواهد شد.
وی ادامه داد: این مسابقات هر سال در چند مرحله مسجدی، منطقهای، شهرستانی، استانی و در نهایت کشوری برگزار خواهد شد و ما نه تنها به برگزاری این مسابقات اکتفا نمیکنیم بلکه طرحهایی مانند خانههای نور از تابستان گذشته با هدف تربیت مربیان و سرپرستان قرآنی در سطح خانوادهها و محلات اجرا شد که بیش از ۳۰۰ مربی در آن شرکت و هماکنون بیش از ۷۰ پایگاه قرآنی کانونهای فرهنگی هنری در سامانه بچههای مسجد ثبت شدهاند و برنامهریزی ما بر این است که فعالیتهای قرآنی در سطح محلات و مساجد به صورت مداوم و برنامهمحور دنبال شود.
پایان مرحله هفدهم مدهامتان در خراسان شمالی
بهار گفت: بعد از برگزاری مرحله به مرحله مسابقات قرآنی مدهامتان در خراسان شمالی نهایتاً در پایان دوره هفدهم، شش تیم قرآنی شامل سه تیم دختران و سه تیم پسران از شهرستانهای راز و جرگلان، گرمه، شیروان، بجنورد و مانهوسملقان حضور داشتند که همگی برگزیدگان مرحله شهرستانی و طرح «میهمانی آیهها» بودند.
رقابت در ۱۴ رشته قرآنی
سرپرست ستاد هماهنگی کانونهای فرهنگی هنری مساجد خراسان شمالی در ادامه درباره رشتههای شرکت کنندگان در این رقابتها گفت: شرکتکنندگان خراسان شمالی در رشتههایی چون قرائت تحقیق، قرائت تقلیدی، ترجمهخوانی، بیان تفسیر، اذان، مکبری، کتابت قرآن، نقاشی آیات، صحت اذکار نماز، حفظ موضوعی، حفظ کل و حفظ جز ۳۰ رقابت کردندکه هر تیم متشکل از ۸ نوجوان قرآنآموز است که تواناییهای خود را در قالب گروهی و با پشتیبانی مربیان کانونها به نمایش گذاشتند.
داورانی از دل قرآن
وی درباره داوران این رقابت نیز توضیح داد: «حجتالاسلام محمدرضا محمدی معروف به شیخ ربنا»، «استاد اسفیدانی از اساتید برجسته قرآنی» و «فاطمه بابایی» از حافظان و مربیان ممتاز قرآن استان، داوری این مرحله را بر عهده داشتند و سطح کیفی رقابتها به گواه آنان، بالا و قابلتوجه بوده است.
از خانههای نور تا پایگاههای رسمی قرآنی
بهاری با اشاره به روند تربیت نیروهای قرآنی در بستر مسجد گفت: از تابستان سال گذشته، طرح «خانههای نور» در کانونهای فرهنگی هنری مساجد استان آغاز شد که در این طرح، بیش از ۳۰۰ نفر از سرپرستان محافل خانگی قرآن، مربیان و فعالان قرآنی آموزش دیده و در آزمونها و رقابتهای درون استانی سنجیده شدهاند.
وی تاکید کرد: در حال حاضر، حدود ۷۰ پایگاه قرآنی فعال در سامانه «بچههای مسجد» از خراسان شمالی ثبت شدهاند و زیر نظر کانونهای فرهنگی هنری، برنامههای منظم قرآنی از سطح پایه تا تخصصی را اجرا میکنند.
معرفی برگزیدگان؛ گام بعدی برای رقابت ملی
وی با اشاره به برگزاری مراسم اختتامیه گفت: دو تیم برتر از میان خواهران و برادران برای حضور در مرحله کشوری معرفی شدند.
بهاری درباره این انتخاب گفت: معیار انتخاب، نه فقط مهارتهای قرآنی بلکه نظم، همافزایی در کارگروهی، اخلاق و آمادگی ذهنی و فرهنگی نوجوانان برای ایفای نقش در عرصههای ملی بود.
مسجد، پایگاه تربیت نسلی قرآنی
بهاری در پایان با تأکید بر اهمیت نقش مسجد در پرورش نسلی متعهد و آگاه گفت: ما در خراسان شمالی معتقدیم که «قرآن و مسجد» باید نقطه پیوند نسل امروز با هویت دینی و فرهنگی خود باشد و مسابقات مدهامتان، بهانهای برای تقویت این پیوند و ایجاد بسترهایی ماندگار برای زیست قرآنی نوجوانان است.
نظر شما