به گزارش خبرنگار خبرگزاری کتاب ایران (ایبنا) -ساجده سلیمی: در طول سال ۱۴۰۳ هیئت مدیره انجمن زبانشناسی ۱۱ شورا برگزار کرد و ۱۴ مهر نیز مجمع عمومی فوقالعاده انجمن در پژوهشکده دانشنامهنگاری پژوهشگاه علوم انسانی و مطالعات فرهنگی تشکیل شد.
امضای تفاهمنامه همکاری با نشریه «کاربردهای مطالعات زبانی» دانشگاه حضرت معصومه (س) و برپایی یازدهمین مدرسه تابستانی انجمن زبانشناسی ایران به میزبانی گروه زبانشناسی دانشگاه بوعلی همدان در روزهای ۱۷ و ۱۸ شهریور نیز گامهایی به جلو برای افزایش ظرفیت علمی اعضای انجمن بوده است. هفتمین همایش زبانشناسی رایانشی ۹ آبان ۱۴۰۳ با همکاری پژوهشگاه علوم انسانی و مطالعات فرهنگی و فرهنگی برگزار شد.
انجمن زبانشناسی ایران در سال ۱۴۰۳ با نهادهای مختلفی همکاری داشته که از این میان میتوان به مشارکت با پژوهشگاه علوم انسانی و مطالعات فرهنگی در برپایی همایش ملی «بازتاب فرهنگ و هویت ایرانی در زبان و ادبیات فارسی» در روزهای ۲۵ و ۲۶ اردیبهشت با محورهای «اسطوره، حماسه، تاریخ و فرهنگ و هویت ایرانی»، «زبان فارسی، فرهنگ و هویت ایرانی»، «شعر فارسی، فرهنگ و هویت ایرانی» و «ادبیات عامه، فرهنگ و هویت ایرانی»، سخنرانی بینالمللی چالشهای پردازش زبان طبیعی فارسی به میزبانی انجمن علمی علوم انسانی دانشگاه شیراز در ۲۱ اردیبهشت ۱۴۰۳، برپایی هفتمین دوره جامع نگارش و ویرایش به میزبانی انجمن ویراستاران در ۱۳۰ جلسه از اردیبهشت ۱۴۰۳، دوره آشنایی با زبانشناسی و مطالعات بینرشتهای به میزبانی دفتر پاسداشت زبان فارسی حوزه هنری از ۳۰ تیر تا ۳۰ مرداد و از ۱۷ تا ۲۷ شهریور ۱۴۰۳، کارگاه ترجمه و ویرایش متون درمانگری ویژه مترجمان و متخصصان حوزه زبان و درمان به میزبانی دفتر پاسداشت زبان فارسی حوزه هنری در تیر ماه و تشکیل سومین دوره برخط جامع نگارش و ویراش متون کودک و نوجوان از ۱۰ تیر تا ۳۰ آذر ۱۴۰۳ به میزبانی دانشگاه شهید بهشتی و همکاری چند انجمن علمی و نهاد علمی اشاره کرد.
در سالی که گذشت، اولین همایش ملی فلسفه برای کودکان به میزبانی دانشگاه بیرجند و پژوهشگاه علوم انسانی و مطالعات فرهنگی با همکاری انجمن زبانشناسی ایران برگزار شد، در همکاری با پژوهشگاه مطالعات فرهنگی، اجتماعی و تمدنی، نشست نقد و بررسی کتاب «آموزش مهارت نوشتن از منظر شناختی» اثر شهین نعمتزاده تشکیل شد. همچنین از دیگر برنامههای مشارکتی انجام شده میتوان به پویش «زبان شناسی پیشگام» در دانشگاه تربیت مدرس به مناسبت هفته پژوهش از ۳ تا ۲۸ آذر به میزبانی انجمن و گروه زبانشناسی دانشگاه تربیت مدرس و جمعی از انجمنهای دانشجویی زبانشناسی ایران، نشست «عصر سهشنبههای بخارا» به مناسبت انتشار کتاب «فرهنگ زبانآموز پیشرفته فارسی» نوشته مصطفی عاصی و همایش بین المللی فرهنگ و جامعه در عصر علوم شناختی با همکاری پژوهشگاه مطالعات فرهنگی، اجتماعی و تمدنی اشاره کرد.
بهمن ماه در همکاری با مدرسه روش، دوره روششناسی روایت (فصل اول) در موضوعهای روششناسی مطالعات حوزه نشانه و معنا، روششناسی نظریههای روایت، روششناسی در تحلیل روایت در متون رسانهای و روش شناسی روایتهای شهری برگزار شد. اسفند ماه نیز در همکاری با دانشگاه فرهنگیان استان فارس، پنجمین همایش ملی دانش آموزش محتوا برگزار شد. همچنین از جمله برنامههای مهم انجام شده میتوان به برگزاری دوره کاربرد هوش مصنوعی در زبانشناسی، آشنایی با جدیدترین روشها و الگوریتمهای پردازش زبان طبیعی و نحوه استفاده از دانش زبانی در هوش مصنوعی در همکاری با ویراویراست و نیز نشست علمی با عنوان «رهیاری / کوچینگ نشانهشناختی: رویکرد و اثری نوآورانه و بدیع از لاله مولائی» توسط انجمن علمی نقد ادبی با همکاری حلقه نشانهشناسی تهران و انجمن ایرانی زبان و ادبیات فرانسه اشاره کرد.
نظر شما