به گزارش خبرگزاری کتاب ایران (ایبنا)، بیستودومین دوره انتخاب بهترین کتاب دفاع مقدس نامزدهای خود در گروه «پژوهش فرهنگی اجتماعی» را معرفی کرد.
ادبیات پژوهشی در حوزه فرهنگ و جامعه، ابزاری ضروری برای درک بهتر فرآیندهای فرهنگی اجتماعی دفاع مقدس و تکوین هویتهای فرهنگی این حوزه در دنیای امروز است. با ورود به مرحله نهایی این جایزه ادبی، کتابهای برگزیده در گروه پژوهشهای فرهنگی اجتماعی معرفی شدند.
طبق اعلام دبیرخانه بیست و دومین دوره انتخاب بهترین کتاب دفاع مقدس، داوران گروه «پژوهش فرهنگی اجتماعی» از ۸۸ اثر رسیده به دبیرخانه این دوره، پس از بررسیهای لازم و گفتوگو در جلسات حضوری؛ ۲ اثر زیر به عنوان نامزدهای نهایی این گروه انتخاب و معرفی کردند.
کودکان جنگ / مینو سلیمی / مرکز اسناد و تحقیقات دفاع مقدس
در این پژوهش هدف پرداختن به روایتی از جنگ است که تجربیات کودکانه، آن را شکل داده و بازگو میکند. اینجا راویان جنگ تحمیلی کودکان هستند؛ کودکانی که جنگ را زیستهاند و زندگیشان به طور مستقیم مورد حمله قرار گرفته است و فروپاشی و ویرانی را تجربه کردهاند.
این کودکان به دلیل ویرانی محل سکونت و مهاجرت، مجروح شدن، شهادت اعضای خانواده و به اسارت درآمدن خود یا خانوادهشان، جنگ را تجربه و از نزدیک لمس کردهاند و از این تجربه که زندگیشان را تحت تاثیر قرار داده، روایت دیگری دارند. روایت دختران و پسران از جنگ متفاوت است. در این کتاب تلاش شده است با بهرهگیری از اسناد، مدارک و منابعی که در قالب کتاب، جزوه، مجله و فیلم، با تاکید بر خاطرات شفاهی راویان جنگ وجود دارد، به تجربه زیسته کودکان از جنگ پرداخته شود.
«آن شش ماه: کارنامه تاریخی استان همدان در انقلاب اسلامی و دفاع مقدس»
محسن صیفیکار / مرکز اسناد و تحقیقات دفاع مقدس
کتاب «آن شش ماه» اثری پژوهشی است که به نقش مردم استان همدان و کمکرسانیهای مردمی و اتفاقات و اخبار مرتبط درون استان بعد از وقوع انقلاب و نیمه دوم سال ۱۳۵۹ میپردازد که در شش فصل به صورت جداگانه به این جزئیات پرداخته میشود.
در بخشی از این کتاب خاطرات رزمندگان و در بخشهای دیگر نیز با اسناد و مدارک نقش استان همدان در پیروزی انقلاب بیان شده است. کتاب در شش فصل تنظیم شده و بسیاری از اتفاقاتی که در این کتاب بیان شده برای اولین بار است که جنبه اطلاعرسانی پیدا میکند.
نظر شما