به گزارش خبرنگار خبرگزاری کتاب ایران (ایبنا) در قزوین، کتاب «درمانگران خسته» راهنمایی کاربردی برای چیرگی بر فرسودگی متخصصان بالینی به تازگی با شمارگان ۵۵۰ نسخه منتشر شده است.
در مقدمه کتاب نوشته شده است: «شرایط برای ما درمانگران بسیار دشوار است و خود را میان طوفانی سهمگین میبینیم. ما در محاصره کامل تغییرات جهانی، ناآرامیهای اجتماعی، تحولات عظیم و آسیبهای زندگی خود و مراجعان قرار داریم. در جلسات درمان، صادقانه و مستقیم احساساتمان را بیان میکنیم و مشتاقانه با مراجعان خود صحبت میکنیم. به طور کامل خود را درگیر مشکلات مراجعان و زندگی پرآشوب آنها میکنیم. بیوقفه و بدون خستگی کار میکنیم تا امید را به کسانی که مایوس شدهاند برگردانیم و راه را به کسانی که مسیرشان را گم کردهاند، نشان دهیم.
کار ما بسیار شرافتمندانه، با ارزش و حاصل سالها تلاش ماست؛ ممکن است گاهی وضعیت پیچیده شود و آن چیزی نشود که ما میخواهیم. به عنوان مثال گاهی مراجعان گزارش میدهند مقداری بهبود یافتهاند، اما ناگهان همهچیز بههم میریزد. اینجاست که تلاش ما برای حل مشکلات آنها ناکام مانده است. دیدن رنج و مشکلات افرادی که برایمان مهم هستند و در مقام درمانگر سعی داریم به رشدشان کمک کنیم، باعث میشود سردرگم و ناامید شویم.»
خواندن کتاب حاضر برای درمانگر خسته بسیار لذت بخش است و بهطور کامل شکافهای موجود در امر آموزش رسمی درمانگران و مبارزه با فرسودگیهای شغلی آنها را پر میکند و پیشنهادهای عملی ارائه میدهد که حاصل سالها کار بالینی و نظارت نویسنده در این حوزه هست. کتاب حاضر فراتر از مدلهای درمانی، موضوعات مهمی مانند مرزبندی، خودمراقبتی، نصیحت کردن و بسیاری از موارد دیگر را مطرح میکند که همگی برای متخصصان بالینی جذاب هستند. درمانگران در هر سطحی از تجربه، مثالها و مطالب ارزشمند و کاربردی را در خصوص درمانهای بالینی را در این کتاب خواهند یافت.
کتاب «درمانگران خسته» راهنمایی برای درمانگران امروزی است. از آنجا که کتاب پیش رو مخاطبان مختلفی دارد و نگارش آن توسط متخصصی برجسته و استادی ناظر انجام شده است، قابلیت این را دارد که به درمانگران امروزی کمک کند تا قادر باشند به خوبی از پس انجام درمانهای پیچیده در دوره کووید -۱۹ برآیند.
برخلاف رویکردهای سنگین و صرفاً نظری که باعث میشوند درمانگر بیشتر احساس خستگی کند، این کتاب خوانندگان را در موقعیتهای چالش برانگیز حرفهشان راهنمایی میکند و در لحظات ناراحت کننده بالینی آنها را آرام و دلگرم میکند تا باوجود تغییرات در زمانههای مختلف به راهشان ادامه دهند. این کتاب به جای اینکه به متخصصان سلامت روان آموزش دهد که چه کار کنند، کمک میکند تا خودشان را باور کنند و به عنوان متخصص از طریق شفقتورزی به خود و رشد شخصی، ارتباط مجددی با اعتماد به نفسشان برقرار کنند.
دکتر جِی لِبو، دارای پروانه هیئت روانشناسی حرفهای آمریکا، درمانگر رسمی خانواده و ازدواج، استاد بالینی، پژوهشگر ارشد و درمانگر ارشد موسسه خانواده در دانشگاه نورث وسترن است.
کتاب «درمانگران خسته» در ۱۷۶ با قطع وزیری توسط بهمن پیرمردوند چگینی و بیتا صادقیان ترجمه شده است.
نظر شما