به گزارش خبرنگار خبرگزاری کتاب ایران (ایبنا) در بندرعباس، محمد آشوری تازیانی در تور رسانهای بازدید از «پالایشگاه نفت ستاره خلیجفارس» و دومین نشست خبری که در سالن اجتماعات این مجموعه برگزار شد، به سوالات خبرنگاران پاسخ داد و پرسش خبرنگار خبرگزاری کتاب ایران، از آخرین وضعیت کتاب و کتابخوانی، کتابخانه مرکزی هرمزگان و تالار مرکزی بندرعباس پاسخ داد.
آسمان رخت سفید بر تن داشت و سرپنجه های پر احساس باران، ترانه «باز باران» را در خاطراتمان رقم میزد. همچنان که دوپای کودکانه خیالی مان در جنگلهای گیلان همچو آهو از سر جوی میپرید، آدینه سفر واقعیمان در قالب تیم رسانه هرمزگان آغاز شد و با قلب و قلممان به قلب «پالایشگاه ۷۵۰ هکتاری نفت ستاره خلیجفارس» بزرگترین پالایشگاه میعانات گازی جهان در ۲۰ کیلومتری غرب کلانشهر بندرعباس «پایتخت اقتصادی ایران» قدم نهادیم.
گام نخست، گشایش ساختمان تردد
این پروژه با هزینه ۲۰۰ میلیارد تومان به منظور تردد کارکنان این مجموعه بزرگ که ۴ هزار نفر مستقیم شاغل دارد، با قرائت تلاوت کلام الله مجید و ذکر صلوات به دست محمد آشوری استاندار هرمزگان گشایش یافت. در ورودی این ساختمان بیش از ۲۰ درگاه دوطرفه کارت زنی هوشمند تعبیه شده بود.
گام دوم، آیین افتتاح دو فاز انبار مرکزی ستاره خلیجفارس
هر کدام از این انبارها یک هکتار و در مجموع دو هکتار مساحت داشتند و ۳۱ هزار قلم کالا در آنها نگهداری میشد. هزینه احداث این انبارها ۸۰۰ میلیارد تومان بود. فاز سوم این پروژه نیز در آینده ساخته خواهد شد و مساحت کل این انبارها ۳۲ هزار متر مربع میشود. این دو انبار به دست احمد مرادی نماینده مردم هرمزگان در مجلس شورای اسلامی افتتاح شد.
گام سوم، بازدید میدانی از «پالایشگاه نفت ستاره خلیجفارس» با عنوان ستاره، دختر ایران زمین
«پالایشگاه نفت ستاره خلیجفارس» در سه بخش طی سالهای ۱۳۹۵ تا ۱۳۹۷ به بهرهبرداری رسید.
غلامحسین رمضانپور مدیرعامل شرکت پالایش نفت ستاره خلیجفارس ضمن شادباش اعیاد شعبانیه و خیرمقدم از تاریخچه این مجموعه بزرگ گفت و افزود: مطالعات اولیه این مجموعه از سال ۱۳۸۵ آغاز و ۱۳۸۷ اجرایی و فاز اول آن سال ۱۳۹۵ به بهره برداری رسید.
وی ادامه داد: علی رغم اینکه این پالایشگاه با ظرفیت ۳۶۰ هزار لیتر در روز آغاز به کار کرد اما هم اینک با ۴۵۰ هزار بشکه در روز با تولید، بنزین و گازوئیل پیشگام و با تولید ۴۲ میلیون لیتر بنزین در روز بالغ بر ۴۲ درصد نیازهای کشور را تامین میکنیم.
گام چهارم؛ دومین نشست خبری استاندار هرمزگان
استاندار هرمزگان نخست از اهمیت و ارزشمندی «پالایشگاه نفت ستاره خلیجفارس» گفت و آن را پاسخی به دشمنان و موجب تقویت خودباوری و اعتماد بنفس ملی دانست.
محمد آشوری تازیانی ادامه داد: امروزه رسالت ما صیانت از دستاوردهای انقلاب پس از ۴۵ سال است. زیرا شاهد چند گسست از جمله گسست دولت و ملت، نخبه و توده، قومی، فرهنگی و … هستیم که باید این گسل اجتماعی را ترمیم کنیم و اگر این گسست ها رفع نشود دچار گسلهای فرهنگی و اجتماعی خواهیم شد.
وی اضافه کرد: شکاف بین دولت و ملت، رسانه و مسئولان و… نباید باشد. در راستای جهاد تبیین باید مدیریت کنیم. باید از منطق مشترک، ضعفها و قدرت ها را ببینیم، تنگناها و موفقیت، شکستها و ناکامیها را ببینیم زیرا برای کامیابی و رسیدن به دستاوردها، نیازمند همگرایی هستیم. باید با این فهم مشترک به مسائل نگاه کنیم.
استاندارد هرمزگان بیان کرد: در صورت عدم موفقیت بیشتر به فرافکنی روی میآوریم و دنبال راه در رو هستیم. این یک عارضه فرهنگی است. برای رفع آن چگونه منسجم و متحد باشیم؟ چه اشکالی دارد حرکت ما حرکت جمعی باشد؟ مگر قرار نیست راه ناهموار را با اتحاد همواره کنیم؟ به نظرم بازخوانی پروند روابط سرد شده بین مسئولان و رسانهها را شناخت و با اهداف بلندتر گام برداشت.
آشوری همچنین عنوان کرد: ما همه در بستر نظامی هستیم که دستاوردهایش افتخارآمیز است و اگر به هر دلیلی هزینه زندگی مردم را افزایش دادهایم باید برای توسعه سفره مردم تلاش کنیم زیرا هدف مشترک، آبادانی ایران و هرمزگان است.
استاندار هرمزگان با بیان اینکه ما بر گنجیم و در رنجیم، ادامه داد: باید در آرامش، مشکلات را رفع کرد. من هرمزگانی اگر در معرض تبعیض قرار میگیرم دردآور است. نیاز است که اولویتهای هرمزگان را خوب بشناسیم. بنابراین پیش نیاز آن داشتن دادههایی از استان است.
استاندار هرمزگان گفت: مشکلات ما یا ریشه در مسائل ساختاری، رویکردی، مدیریتی و عملکردی و یا رفتاری دارند. در کتابی که نوشته ام به این موضوع پرداختهام و در کتابی که یکی از دوستان نوشته، نگاشته است: ایران کشور مسائل حل نشده، مشکلات را از یک دولت به دولت بعد و از یک محلس به مجلس دیگر میبرد. باید میثاق مشترک تعریف کرد و حرکتی کرد تا به فرجام برسد. امیدواریم برای کاهش دردها و آلام مردم و در مسیر توسعه با مشارکت جمعی با گفتمان دولت دکتر پزشکیان به سرانجام برسیم.
آشوری افزود: علاوه بر شناخت مشترک باید به روش مشترک برسیم. مسئولان در جمهوری اسلامی شأنی به جز خدمت گذاری ندارند. اگر انسان در کسوت مسئولیتها دچار غرور شد، یعنی دور افتادن از مدال افتخار خدمت است. هیچ کسی در مکتب امام، مقام معظم رهبری و ریاست جمهوری، جز کار حریم امنی ندارد. حاشیه امن برای هر مدیری، صداقت و درستکاری، کارآمدی، نوگرایی، خلاقیت و ابتکار است. این قاعده کلی است. آنچه یک مدیر را اثبات می کند، خیرخواهی و تلاش و کوشش آن است.
وی از نقش رسانه گفت و ادامه داد: اصحاب رسانه در معرض چالش منزلت و اقتصاد رسانه هستند. یعنی رسانه برای تقویت کار کرد خودش نیازمند کارکرد اقتصادی دارد، باید منزلت رسانه را احیا کرد. بنابراین از بستر رسانهای بر اساس عدالت به یک مدل خوب برسیم. نشنویم رسانهای درجه بندی شود. منطق عدالت را حاکم کنیم تا رسانههای ما در بستر آن رشد کنند و در حوزههای ملی دیده شوند. این دیده شدن منطق و نظامنامه میخواهد. در پایان وعده میدهم تا در آینده در دیدار با اهالی رسانه برای رسیدن به اهداف مان گرد هم بیاییم.
پرسش خبرنگار خبرگزاری کتاب: برنامههای کاربردی دولت چهاردهم در حوزه فرهنگ و کتاب هرمزگان چه خواهد بود و سرانجام کتابخانه مرکزی و تالار مرکزی هرمزگان چه خواهد شد؟
استاندار هرمزگان پاسخ گفت: دولت چهاردهم برنامه مفصلی در حوزه کتاب و فرهنگ دارد و در برنامههای مجلس نیز سهم فرهنگ تقویت شده است. بنابراین رویکرد به حوزه کتاب مثبت است.
آشوری با تعریف فرهنگ به منزله انتقال مواریث از یک نسل به نسل دیگر بیان کرد: زیر ساخت انقلاب ما نیز فرهنگی است و راهبرد دولت چهاردهم تقویت وجه کمی و کیفی فرهنگ است. استفاده از ظرفیت مسئولیتهای اجتماعی در حوزه فرهنگ نیز یکی از برنامههای اساسی ما است. زیرا به تحقیق به این نتیجه رسیدهایم که باید سهم فرهنگ از منبع پایدار تعریف شود.
وی اضافه کرد: تعداد زیادی پروژه نیمه تمام در حوزه فرهنگ و کتاب در هرمزگان داریم که کتابخانه مرکزی و تالار هر دو در دستور کار است. در بازدید وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی، نیز وزارت فرهنگ و ارشاد و استانداری متعهد شدهاند که بخش باقیمانده کتابخانه مرکزی تجهیز شود.
آشوری همچنین تاکید کرد: در خصوص تالار مرکزی نیز دادستان به عنوان مدعی العموم، ورود کرده است که در گفتوگو با مراجع قضایی در خصوص اصلاح حریم ۶۰ متر، امیدواریم این مشکل حل شود.
استاندار هرمزگان بیان کرد: در حوزه کتاب و کتابخوانی، این جریان سازی بر شانه حوزه رسانه است. درست است که انقلاب ما انقلاب فرهنگی است و رویکرد دولتها، رویکرد فرهنگی بوده، اما هنوز مشکل جدی داریم. زیرا ساختار دولت عریض شده، بودجههای سخت افزاری و نرم افزاری هزینه فرهنگ جوابگو نیست و هزینهها سبقت گرفتهاند.
وی از کتابخوانی خودش گفت و افزود: کتابخانه شخصی من قریب ۷ هزار جلد کتاب دارد. کتابخانه ام سرریز است. این میل به کتابخوانی از مدرسه شروع شد و اهل کتاب شدیم. از آنجایی که شاکله شخصیت در مثلث خانه، مدرسه و جامعه ساخته میشود. باید تلاش شود کتابخوانی رایج شود که این تلاش توسط مسئولان حوزه کتاب در حال انجام شدن است.
آشوری در پایان نیز بیان کرد: سهم توسعه فرهنگی در مسیر رشد از صندوق مسئولیتهای اجتماعی صنایع و پالایشگاهها، استفاده خواهیم کرد.
وی در خصوص مسئولیتهای اجتماعی صنایع و پالایشگاهها، تغییرات مدیریتی، قاچاق سوخت، اخذ مجوز خودروهای مناطق آزاد در استان هرمزگان نیز پاسخ داد.
سپس احمد مرادی نماینده مردم هرمزگان از ظرفیت پالایشگاه نفت ستاره خلیجفارس، گمرکات، ظرفیت انسانی استان و … سخن گفت.
به گزارش ایبنا، تور رسانهای بازدید از «پالایشگاه نفت ستاره خلیجفارس» و دومین نشست خبری استاندار از ساعت ۹ صبح تا ۱۶ روز جمعه (۱۹ بهمنماه) برگزار شد.
نظر شما