پنجشنبه ۱۸ بهمن ۱۴۰۳ - ۱۵:۳۷
«یرحا»؛ تلاشی برای احیای روایت‌های فراموش‌شده تاریخی

نشست رونمایی از کتاب «یرحا» نوشته سمانه خاکبازان، با محوریت بررسی هجرت‌های تاریخ اسلام و تأثیر آن‌ها بر تثبیت عقاید شیعه، در کافه کتاب نوش برگزار شد.

به گزارش خبرنگار خبرگزاری کتاب ایران (ایبنا نشست رونمایی از کتاب «یرحا»، تازه‌ترین اثر سمانه خاکبازان در انتشارات مهرک در کافه کتاب نوش برگزار شد. در این نشست، نویسنده اثر سمانه خاکبازان در کنار شیما جوادی، مجری و کارشناس، با مخاطبان به گفت‌وگو پرداخت و درباره ابعاد مختلف این کتاب و ضرورت روایت تاریخ از دریچه داستان سخن گفت.

ضرورت آگاهی تاریخی در نسل جوان

سمانه خاکبازان، نویسنده کتاب «یرحا»، در این نشست به دغدغه‌های خود برای ورود به عرصه ادبیات تاریخی اشاره کرد و گفت که علاقه شخصی او به تاریخ و توجه به نقاط کمتر دیده‌شده در رویدادهای اسلامی و ایرانی، انگیزه اصلی‌اش برای نگارش این اثر بوده است. به گفته او، آگاهی اندک نوجوانان و جوانان از رویدادهای تاریخی، زمینه‌ساز ایجاد شبهات در بزرگسالی می‌شود و یکی از روش‌های مؤثر برای جلب توجه این گروه سنی به تاریخ، روایت آن در قالب داستان است.

سه هجرت بزرگ در تاریخ اسلام

نویسنده «یرحا» در بخش دیگری از سخنان خود، به محور اصلی این کتاب پرداخت و گفت که تاریخ اسلام شاهد سه هجرت بزرگ بوده که نقش مهمی در ثبیت حکومت اسلامی داشته است: هجرت پیامبر اکرم (ص)، هجرت امام حسین (ع)، و هجرت امام رضا (ع). خاکبازان با ابراز تأسف از آنکه هجرت امام رضا (ع) عمدتاً از دریچه مظلومیت ایشان دیده شده است، تأکید کرد که این هجرت، مأموریتی الهی بود که در تثبیت عقاید شیعه دوازده‌امامی نقش مهمی ایفا کرد. او همچنین اشاره کرد که جایگاه علمی امام رضا (ع) به قدری تأثیرگذار بود که در برابر نحله‌های فکری آن دوره ایستادگی کرد و مانع از تضعیف عقاید شیعی شد.

نقش یهودیان در تحولات فکری دوران امام رضا (ع)

یکی از موضوعات مورد توجه در «یرحا»، بررسی مناظره‌ای تاریخی میان امام رضا (ع) و سلیمان مروزی است. خاکبازان در این نشست توضیح داد که در این مناظره، امام رضا (ع) تفکر سلیمان مروزی را مشابه اندیشه‌های یهودیان دانسته و این مسئله به گفته نویسنده، نشان از نفوذ تفکرات یهودی در جامعه آن دوران دارد. او همچنین به نقش یهودیان در حوزه‌های علمی و تجاری آن دوره اشاره کرد و گفت که آنان از طریق جایگاه‌های طبی و اقتصادی به دربار راه یافته و در شکل‌گیری برخی جریان‌های فکری نقش داشته‌اند.

ترجمه کتاب‌ها و ورود اندیشه‌های بیگانه

در ادامه این نشست، نویسنده «یرحا» به تأثیر روند ترجمه در دوران امام رضا (ع) اشاره کرد و گفت که این روند، اگرچه موجب گسترش دانش در جهان اسلام شد، اما در عین حال، باعث ورود برخی تفکرات غربی و شرقی به جامعه اسلامی شد. به گفته او، یهودیان نیز از این بستر بهره بردند و برخی عقاید خود را در آثار ترجمه‌شده وارد کردند.

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.

برگزیده

پربازدیدترین

تازه‌ها