یکشنبه ۱۴ بهمن ۱۴۰۳ - ۱۰:۰۸
آشنایی با نگارنده «آیین مهرپرستی در لرستان»

لرستان -«محمد سهرابی» پس از انقلاب در سال ۱۳۵۷و تشکیل انجمن اهل قلم و جامعه‌شناسی در خرم‌آباد به عنوان عضو فعال در این دو نهاد مدنی فعالیت داشت و کتاب‌های مختلفی در زمینه‌های قوم‌شناسی و جامعه‌شناسی از جمله «آیین میترائیسم در لرستان» را به زیور طبع آراسته است.

سرویس استان‌های خبرگزاری کتاب ایران (ایبنا): محمد سهرابی در دی ماه ۱۳۲۰ خورشیدی در روستای خان‌جان خانی بخش مرکزی شهرستان خرم‌آباد زاده شد. تحصیلات دوره ابتدایی را در زادگاه خویش گذراند و دوره دبیرستان را تا سال سوم سیکل اول سابق در خرم‌آباد سپری کرد.

بعد از آن وارد مرکز آموزش کشاورزی بروجرد شد و طی دو سال تحصیل در آن مؤسسه با کسب رتبه ممتاز موفق به دریافت مدرک دیپلم کشاورزی شد. آنگاه به استخدام آموزش و پرورش درآمد و در شهر کوهدشت که در آن زمان تابع آموزش و پرورش شهرستان خرم آباد بود مشغول به کار تدریس شد وی ضمن تدریس با شرکت در امتحانات متفرقه به دریافت دیپلم ادبی فرهنگ و ادب نائل آمد.

وی در سال ۱۳۴۹ وارد دانشگاه تهران شد و در خردادماه ۱۳۵۳ از دانشکده تعاون و علوم اجتماعی آن دانشگاه در رشته جامعه‌شناسی به کسب درجه لیسانس نائل آمد و به عنوان دبیر در دبیرستان‌های تهران بروجرد و خرم آباد به تدریس پرداخت.

سهرابی پس از انقلاب سال ۵۷ و تشکیل انجمن اهل قلم و جامعه‌شناسی در خرم‌آباد به عنوان عضو فعال در این دو نهاد مدنی فعالیت داشت.

علاقه‌مندی وی به کار پژوهش و طرح مسایل فرهنگی و اجتماعی به ویژه قبیله و قوم‌شناسی موجب شد همواره با مطبوعات محلی همکاری داشته و مقالات متعددی در این زمینه ها به چاپ برساند.

آثار منتشر شده وی عبارتند از:

- تاریخ کاسیت‌های لرستان

- شهر و شهرنشینی در ایران

- جامعه‌شناسی خانواده در ایران

- آیین میترائیسم در لرستان که این کتاب دارای هفت بخش:

۱- نشانه‌های آیین میترایی در مفرغ‌های لرستان

۲- غارها و سردابه‌های میترایی

۳- میترا حامی جانوران و جانداران

۴- اعداد میترایی

۵- نام‌جاهای منسوب به مهر یا میترا در لرستان

۶- آیین‌های به جای مانده از فرهنگ میترایی در لرستان

۷- آثار آیین میترایی و دیگر ادیان باستان بر فرقه‌هایی مذهبی در لرستان و غرب ایران است.

قلب سهرابی پس از یک عمل جراحی در سال ۱۳۸۶ از حرکت باز ایستاد و جان به جان آفرین تسلیم کرد و در قبرستان خضر خرم‌آباد به خاک سپرده شد.

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.

برگزیده

پربازدیدترین

تازه‌ها