محمد اسماعیل اسدی در گفتوگو با خبرنگار خبرگزاری کتاب ایران (ایبنا) در گرگان بیان کرد: کتاب «خاک حیاتِ پنهانِ زیر پایِ ما» تازهترین تجربه قلمیام در ۴۶ صفحه و در قطع رقعی و مصور رنگی به شمارگان ۲۰۰ جلد و با حمایت بنیاد علمی و موسسه سبز گامان سبکی توسط انتشارات ویراست روانه بازار نشر شد.
وی ضمن ادای احترام و اشاره به اینکه کتابش به دکتر غلامعلی بسکی (۱۳۹۸-۱۳۱۰) حافظ واقعی طبیعت و محیطزیست و منابع کشور تقدیم شده است، افزود: کتاب در ۷ فصل با زبانی ساده و روان و در عین حال علمی قلمی شده است.
اسدی ادامه داد: چگونه خاک تشکیل میشود، اهمیت خاک برای مردم و در محیطزیست، خاک یک موجود زنده است و جمعبندی موارد مطروحه، فصلهای این کتاب تبلیغی و ترویجی را تشکیل میدهد.
وی سپس با اشاره به اینکه ۹۵ درصد غذای ما در خاک میروید و خاکها میزبان ۲۵ درصد تنوع زیستی سیاره ما هستند، عنوان کرد: سفره اصلی غذای ما خاک است و بیشتر آنچه که در سر سفره غذایمان میخوریم و مینوشیم ریشه در خاک دارند.
اسدی با تأکید بر اینکه خاک جزو منابع تجدید ناپذیر است اما چون دیده نمیشود نسبت به آن غفلت شده است، گفت: به همین دلیل حفظ آن ارزش زیادی دارد و بدون خاک، حیات و بقای ما روی کره زمین نمیتواند دوام داشته باشد.
نویسنده و پژوهشگر بینالمللی و مستقل آبوخاک کشورمان اظهار کرد: امروزه ۳۳ درصد خاکهای جهان به خاطر خاکورزیهای شدید، فرسایش خاک، شور شدن، تراکم، اسیدی شدن، آلودگی شیمیایی و کاهش مواد غذایی تخریبشده و یا رو به تخریب است، افزود: این وضعیت شرایطی را پدید آورد که سازمان جهانی خواروبار و کشاورزی (فائو)، سال ۲۰۱۵ میلادی را بهمنظور بالا بردن سطح آگاهی جهانی نسبت به اهمیت مقوله خاک «سال جهانی خاک» نامید و نیز پنجم دسامبر هرسال «روز جهانی خاک» نامگرفته است.
وی در بخش دیگری از سخنانش با اشاره به اینکه بهراستی، مفاهیم پیچیده و فنی دانش تا به شکلی ساده درنیاید و بر عموم مردم تأثیر نگذارد و به زندگی مردم راه نیابد کمارزش میشود، گفت: در همین راستا و با همین اندیشه، این کتاب را باهدف معرفی ساده و عمومی جنبههایی چند از اهمیت و حفظ خاک برای کودکان و نوجوانان عزیز کشورمان قلمی و روانه بازار نشر کردم.
به گزارش ایبنا، محمد اسماعیل اسدی، متولد ۱۳۳۹ در خرمشهر و ساکن گرگان، دارای مدرک دکتری مدیریت جامع منابع آب از دانشگاه (AIT) تایلند و پژوهشگر مستقل آبوخاک و کشاورزی حفاظتی است.
وی مدرس دانشگاه و بازنشسته مرکز تحقیقات و آموزش کشاورزی و منابع طبیعی گلستان با بیش از ۳۳ سال سابقه در زمینه توسعه و انتقال فناوریها به کشاورزان ایرانی در قالب کارگاههای آموزشی در چندین کشور دیگر است.
محمد اسماعیل اسدی، از سال ۲۰۰۵ شروع به تمرکز بر توسعه فنآوریهای سامانههای کشاورزی حفاظتی (CA) با تأکید بر کاشت روی بسترهای بلند دائم و سیستمهای کاشت بی خاکورزی برای هر دو اراضی فاریاب و دیم ایران کرد.
وی همچنین بهعنوان محقق و مروج پیشکسوت آبیاری؛ بیش از یک هزار کلاس و دوره و کارگاه آموزشی را به مدت بیش از ۱۵ سال در کل کشور برگزار کرده و تاکنون در کنار مقالات متعدد در نشریات داخلی و خارجی، از وی بیش از ۱۰ عنوان کتاب همچون خاکهای سالم با کشاورزی حفاظتی، کتاب سامانه نوین کشت روی بسترهای بلند دائم، کتاب صرفهجویی در مصرف آب آشامیدنی و کشاورزی، کیفیت آب، مدیریت بهینه آب در گیاهان زراعی، راهنمای آبیاری گیاهان زراعی روانه بازار نشر شده است.
نظر شما