در این راستا بانوان ایرانی در صنعت ایران نقشهای قابل توجه و روزافزونی ایفا میکنند. در دهههای اخیر، حضور زنان در بخشهای مختلف صنعتی گسترش یافته است و آنها به طور فزایندهای در مشاغل مدیریتی، مهندسی و تولیدی فعال هستند. زنان در ایران از دیرباز در تولید صنایع دستی سنتی مثل فرشبافی، گلیمبافی، سفالگری و سایر هنرهای محلی تخصص داشتهاند. این صنعت نه تنها نقش مهمی در اقتصاد محلی ایفا میکند بلکه فرهنگ و هنر ایرانی را نیز به جهان معرفی میکند. زنان در حوزه صنایع غذایی و تولید مواد غذایی نیز با مدیریت و کار در کارگاهها و کارخانههای تولیدی نقش مهمی در اقتصاد خانواده و جامعه ایفا میکنند. تولیدات شامل انواع محصولات غذایی، نوشیدنیها و بستهبندیهای مدرن است. حضور زنان در بخشهای فناوری و مهندسی در حال افزایش است. بسیاری از زنان به عنوان مهندسان و کارشناسان در صنایع نفت و گاز، خودروسازی و صنایع فناوری اطلاعات فعالیت دارند.
همچنین زنان در جایگاههای مدیریتی و به عنوان کارآفرینان در حال ایجاد تغییرات مثبت در صنایع مختلف هستند. آنها شرکتهای نوپا تأسیس میکنند و در توسعه کسب و کارهای مختلف به موفقیتهای قابل توجهی دست یافتهاند. زنان در صنعت صنایع تولیدی و ماشینآلات نیز به عنوان تکنسینها و اپراتورهای ماشینآلات و حتی مدیران بخشهای تولیدی کار میکنند که نشان از توانمندی و تخصص بالای آنها در این زمینهها دارد. این نقشها نشاندهنده توانایی و خلاقیت زنان ایرانی است که با وجود چالشهای مختلف، به پیشرفت خود و جامعه ادامه میدهند. حضور و فعالیت بانوان در این عرصهها نه تنها اقتصاد کشور را تقویت میکند بلکه به توسعه پایدار اجتماعی نیز کمک شایانی مینماید.
رویداد رسانهای «طنین» ویژه بانوان استان آذربایجانغربی است و رویدادی با مهلت ٢۴ ساعته بوده که با هدف تولید محتوا و جریان سازی رسانهای در حوزه بانوان در استان در حال برگزاری است. نقش زنان در جوامع اسلامی و با تاکید بر فرمایشات رهبر معظم انقلاب در خصوص نگاه ویژه به الگوی زن مسلمان ایرانی، هدف از برگزاری چنین رویدادخایی در سطح کشوراست. کلیپ و گزارش ویدیویی، موشنگرافی، اینفوگرافی، پادکست، مستند، عکس، گزارش تحلیلی و تحقیقی، یاداشت و سرمقاله، گزارش خبری، مصاحبه و تیتر قالبهای رویداد رسانهای بانوان «طنین» و روایت زندگی بانوان موفق ایرانی، روایت زندگی زن در کشورهای غربی، روایت پیشرفت زنان در انقلاب اسلامی، نقش زن در تحکیم بنیاد خانواده، چالش جمعیت، سبک زندکی ایرانی اسلامی، حیا و پوشش زن در سلامت جامعه محورهای این رویداد رسانهای است. در این راستا حجم و تعداد انتشار، تعداد بازدید، تعداد اشتراک گذاری محتوا، میزان بازخورد و عکس العمل مخاطب از شاخصهای ارزیابی آثار رویداد رسانهای بانوان «طنین» است.
سازمان بسیج رسانه استان آذربایجانغربی برای تولید محتوا در این رویداد دومین بار اقدام به برگزاری تور رسانهای کرده که این تور مختصص بانوان بوده و در این تور رسانهای، خبرنگاران از خطوط تولید آنیل طب، پای صحبتهای بانوی موفق ایرانی نشستند و با مسائل و دغدغههای آنان آشنا شدند. الهام مختارزاده بانوی ۴۶ ساله ارومیهای و مادر دو فرزند است که دارای دکترای تخصصی شیمی تجزیه بوده و به عنوان بانوی تاثیرگذار در سال ۱۴۰۲ نیز معرفی شده و هماکنون علاوه بر فعالیت در حوزه فرهنگ و تدریس در دانشگاه پیام نور ارومیه، یکی از بانوان موفق کارآفرین ارومیه است. الهام مختارزاده شرکت آنیل طب آذران از سال ۹۶ با تولید محصولات شوینده فعالیت خود را آغاز کرده و عضو هیئت مدیریه کانون زنان بازرگان آذربایجان غربی، مشاور کلینیک کسب و کار استان، رئیس هیئت مدیره شرکت دانش بنیان کیمیا رخ آرا نگار، عضو انجمن شیمی کشور، مدیرعامل شرکت آنیلطب آذران، رئیس هیئت مدیره شرکت طنین هستی مستقر در مرکز رشد علوم پزشکی از جمله فعالیتهای این بانوی تاثیرگذار است.
این بانوی کارآفرین از فعالیتهای هنری نیز غافل نشده و عضو انجمن خوشنویسان ایران و دارای مدرک عالی در این زمینه است و علاوه بر آن رتبه نخست استانی در رشته ترتیل قرآن را نیز در کارنامه دارد.

تلفیق هنر و صنعت توسط بانوی ارومیهای
الهام مختارزاده، بانوی کارآفرین ارومیهای در جمع خبرنگاران ارومیه گفت: شرکت «آنیل طب» که از سال ۹۶ آغاز به کار کرده هماکنون بزرگترین مرکز تولیدی شوینده در شمالغرب کشور با ۸۴ نوع محصول است و تمام فرمالسیونهایی که در این شویندهها استفاده میشود منحصر به خودم است و ما در آنیل طب تلاش کردهایم با کیفیت و خلاقیت، محصولاتی تولید کنیم که نیاز بازار را برطرف کند.
مختارزاده با بیان اینکه شرکت آنیل طب برای ۲۳ نفر بهصورت مستقیم و برای ۲۰ نفر هم بهعنوان تیم فروش بهصورت غیر مستقیم زمینه اشتغال ایجاد کرده است گفت: واحد تولیدی که مدیرعاملی آن را بر عهده دارم، ثبت واحد تحقیق و توسعه (R&D) رسمی از سازمان صمت را داشته و از نخبگان استان هم ضمن دعوت، استقبال میکنیم که در کنار ما باشند و ما را در تولید و پیشرفت صنعت استان همراهی و همفکری کنند تا گامهای بیشتر و موثری در این راستا برداریم.
وی گفت: ما محصولات شوینده خود را به کشورهای عراق، آذربایجان و امارات صادر میکنیم و هماکنون نیز در حال رایزنی با دو کشور آفریقایی هستیم که به این کشورها هم صادرات خواهیم داشت.
مدیرعامل شرکت آنیلطب ارومیه ادامه داد: خط تولید آرایشی بهداشتی نیز در آیندهای نزدیک به صورت کامل در این مجموعه راهاندازی شده که بزرگترین مرکز تولید این محصولات در آذربایجانغربی خواهد بود.
مختارزاده بیان کرد: مردم باید «اِرق ایرانی» را در خریدهایشان داشته باشند و به کالای ایرانی اعتماد کنند، تمام محصولاتی که در ایران نه تنها در شرکت من و حتی سایر محصولات تولید میشوند کیفیت بیش از صد درصدی نسبت به محصولات خارجی دارند و این موضوع در بین مردم باید تبیین شود و در این راستا همراهی مصرفکنندگان و حمایت جامعه از کالای ایرانی در موفقیت تولیدکنندگان نقش کلیدی دارد.
وی با بیان اینکه سالمترین و بروزترین محصولات الان در کشور عزیز خودمان ایران تولید میشود که باید به این موضوع توجه ویژه داشته باشیم، ادامه داد: خبرنگاران میتوانند با راهاندازی یک پویش همگانی مردم را به خرید محصولات تولید ایران و به خصوص آذربایجان غربی ترغیب کرده و این اعتماد و یقین قلبی را در مردم جامعه ایجاد کنند که محصول کشورمان کیفیت مورد انتظار آنها را نسبت به سیار محصولات وارداتی کشورهای دیگر دارند.
مدیرعامل شرکت آنیلطب ارومیه با اشاره به مشکلات تولیدکنندگان گفت: سال گذشته استاندار آذربایجانغربی در بازدید از این شرکت، قول مساعد برای پرداخت تسهیلات به تولیدکنندگان را داد، اما تاکنون این تسهیلات پرداخت نشده و اعطای تسهیلات وعده داده شده میتواند جان تازهای به واحدهای تولیدی ببخشد.
وی بیان کرد: پروسههای اداری دست و پاگیر و عدم همراهی بانکها از مهمترین موانعی هستند که سد راه تولیدکنندگان شده و روند تولید و اشتغالزایی را با چالشهای جدی مواجه کردهاند و وعدههای بیسرانجام پیشرفت استان را در تولید و صنعت مختل میکند.
مختارزاده نبود برنامهریزی دقیق در تخصیص اعتبارات و تعامل ضعیف میان بانکها و نهادهای حمایتی را از عواملی اصلی نیمهتمام ماندن بسیاری از پروژههای تولیدی عنوان کرد.
وی افزود: همچنین من مادر دو فرزند هستم و دلیل اصلی موفقیتهای خودم را در زمینههای صنعت، فرهنگ و علمی همین مادر بودن و زندگی عاشقانهای که دارم را میدونم.
به گزارش ایبنا؛ پس از پایان صحبتهای مدیرعامل شرکت آنیل طب، خبرنگاران از خطوط تولید و بخش صنعتی کارخانه بازدید کردند.
نظر شما