جمعه ۱۷ مهر ۱۳۸۸ - ۱۱:۰۰
معجم معنايي معارف قرآن كريم

بيست و دوم جلد از مجموعه كتاب‌هاي «فرهنگ قرآن» نوشته آيت‌الله اكبر هاشمي رفسنجاني و محققان مركز فرهنگ و معارف قرآن از سوي موسسه بوستان كتاب منتشر شد./

به گزارش خبرگزاري كتاب ايران(ايبنا)، اين اثر، معجم معنايي معارف و مفاهيم قرآن كريم است كه به شيوه‌هاي نو و بي‌نظير و به صورت الفبايي‌ ـ موضوعي تهيه و تدوين شده است.

فرهنگ قرآن، در بردارنده هزاران موضوع قرآني است كه علاوه بر نقش اطلاع‌رساني در زمينه معارف قرآن، نوعي تفسير موضوعي به شمار مي‌رود.  

فراهم آوردن چنين معجمي كه بسيار فراتر از معجم‌هاي لفظي محسوب مي‌شود و به صورت جامع و آسان، اطلاعات و آموزه‌هاي قرآني در هر موضوع را در اختيار مخاطب قرار مي‌دهد، كاري دشوار، ظريف و نيازمند تبيين قواعد و اصولي است تا انتخاب مدخل، (موضوع) برداشت‌ها، و طبقه‌بندي به صورت هماهنگ انجام شود.

بر اساس مطالب اين كتاب، در تدوين اين مجموعه، در برداشت از آيات، چينش و نظم كنوني آيات مورد توجه بوده است، چنانكه برخي روايات، نظم فعلي آيات را توقيفي مي‌دانند. در برداشت‌ها از روايات شأن نزول و روايات تفسيري نيز استفاده شده است، البته مشروط به آن كه با مباني شناخته شده ديني سازگاري داشته باشد. 

در اين اثر سعي شده است به همه ابعاد كاركرد زبان عربي توجه شود و بر اساس اين قواعد، برداشت‌هاي مختلف صورت پذيرد. برداشت‌ها در اين مجموعه بر اساس قرائت مشهور، يعني روايت «حفص از عاصم» هستند. 

در نگارش اين مجموعه برخي از دريافت‌ها و برداشت‌ها، با نظر به روايات، شأن نزول‌ها، لغت، احتمال‌ها، تقديم و تاخير آيه‌ها، قرار گرفتن جمله‌اي در سياق جمله يا جمله‌هايي ديگر، الغاي خصوصيت و مانند آنها استفاده شده است، به همين دليل برداشت از آيه به صراحت بيان شده است تا ابهامي باقي نماند.

جلد بيست و دوم فرهنگ قرآن با كلمه «فاطمه بنت ابي‌اميه» آغاز و با كلمه «قذف» به پايان مي‌رسد.

چاپ نخست كتاب «فرهنگ قرآن» از سوي موسسه بوستان كتاب در شمارگان 1000 نسخه، 592 صفحه و بهاي 155000 ريال راهي بازار نشر شده است.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.

پربازدیدترین

اخبار مرتبط

تازه‌ها

پربازدیدها