امین توکلیزاده در گفتوگو با خبرنگار خبرگزاری کتاب ایران (ایبنا)، با بیان اینکه طرح ساماندهی خیابان انقلاب تاکنون دو بار در دستور جلسه شورای معاونین شهرداری قرار گرفته است، گفت: سه طرح از طرف مجموعه شهرسازی، سازمان زیباسازی و معاونت اجتماعی فرهنگی مطرح و درباره آن گفتوگو شده است تا انقلاب بهعنوان یک خیابان هویتدار و موثر شناخته شود.
وی افزود: در این خیابان تعداد زیادی دانشگاه وجود دارد، ناشران و کتابفروشان زیادی نیز در آن هستند و برای همه اهل علم و فرهنگ و دانش یک خیابان به یادماندنی و خاطرهانگیز است.
توکلیزاده با بیان اینکه بسیاری از رخدادها مثل راهپیماییها، تجمعات و جشنها نیز در این خیابان برگزار میشود، ادامه داد: انقلاب بهعنوان یک خیابان آئینی و رخدادمحور جا افتاده است؛ از سوی دیگر بهدلیل محدودیتها و زیرساختهایی که در آن پیشبینی نشده است هرکدام از آنها فشاری به خیابان انقلاب و ساکنان آن وارد میکند.
وی ادامه داد: در این زمینه قرار شده است یک طرح جامع برای خیابان انقلاب از میدان آزادی تا میدان امام حسین (ع) طراحی و اجرا شود، در این طرح سناریوهای متفاوت برای قطعههای مختلف در نظر گرفته شده است تا براساس آن خیابان معنا پیدا کند؛ بهعنوان مثال یک قطعه برای هنر، قطعه دیگر برای دانش و قطعهای نیز مخصوص کتاب است.
بهگفته وی، در این زمینه منطقه ۱۱ برای راسته کتاب درحال ساماندهی و طرحی برای این بخش آورده، قرار است همه طرحها در دبیرخانه این کار در شورای معاونین شهرداری تصویب و پس از نهایی شدن اجرایی شود.
توکلیزاده با طرح اینکه بخشهایی از این طرج مثل اطراف سالن رودکی و اطراف تئاترشهر ساماندهی شده است، گفت: این طرح یک کار عظیم و درازمدت است و باید آرام آرام هر قسمت، متناسب با فضای اطراف خود اجرا شود، اما در مجموع باید یک معنا و مفهوم کلی هم برای انقلاب بهعنوان خیابان آئینی و رخدادمحور تعیین شود تا بتواند از جشنها میزبانی کند.
به گزارش ایبنا؛ طرح راسته کتاب، در سومین دوره شورای اسلامی شهر تهران به تصویب نمایندگان مردم پایتخت رسید. براساس این مصوبه مقرر شد تا خیابان برادران مظفر به گذرگاه و راسته کتاب تبدیل شود. در پنجمین دوره شورای اسلامی شهر تهران، اجرای طرح راسته کتاب پیگیری و نمایندگان مردم تهران، حتی تاریخ اجرای طرح را نیز اعلام کردند.
علیرضا آقائی، مدیرعامل وقت شرکت توسعه فضاهای فرهنگی سال ۱۳۹۸ اعلام کرده بود، عملیات عمرانی طرح راسته کتاب، مهرماه همان سال اجرایی میشود. اما با توجه به بینتیجه ماندن انتشار دو آگهی مناقصه، اجرای طرح به دو شهرداری مناطق ۱۱ و ۶ شهرداری تهران سپرده شد اما این تصمیم نیز در پیشبرد این طرح موثر واقع نشد. حالا با آغاز دوره ششم شورای اسلامی شهر تهران، مصوبه دوره سوم در کمیسیون فرهنگی اجتماعی در حال پیگیری و به گفته معدنیپور، در حال بررسی است.
یکشنبه ۳۰ مهر ۱۴۰۲ - ۱۰:۳۰
نظر شما