پنجشنبه ۲۲ خرداد ۱۴۰۴ - ۱۳:۵۲
«لیلامهر» مقصد گردشگران فرهنگی شده است/کودکان وشنام دری؛ قهرمانان کتابخوانی

عبدالقادر بلوچ، مدیر کتابخانه روستای لیلامهر با بیان اینکه روستای وشنام دری به یک هدف گردشگری و فرهنگی در منطقه تبدیل شده است، گفت: در این کتابخانه فقط کتاب امانت نمی‌دهیم.

عبدالقادر بلوچ، مدیر کتابخانه روستای وشنام دری در گفت‌وگو با خبرنگار خبرگزاری کتاب ایران (ایبنا)، با اشاره به فعالیت کتابخانه «لیلامهر» و تمرکز بر گروه سنی کودک و نوجوان بیان کرد: کار خود را با یک جلد کتاب آغاز کردیم اما اکنون بیش از ۷ هزار جلد کتاب در کتابخانه داریم که بخش عمده آن‌ها در حوزه کودک و نوجوان است؛ برنامه‌های مختلف فرهنگی و هنری را نیز برای آن‌ها پیش‌بینی کردیم.

وی با بیان اینکه در این کتابخانه ما فقط کتاب امانت نمی‌دهیم، گفت: این کتابخانه به دانشگاهی تبدیل شده است که برای کودکان و بزرگسالان کار می‌کند؛ با تجهیزات بسیار خوب کلاس‌های آنلاین برگزار می‌کنیم، برای کودکان و نوجوانان علاقه‌مند به شعر و ادبیات کلاس داریم و حتی برای مادران هم برنامه‌های آنلاین در حوزه روان‌شناسی پیش‌بینی شده است.

بلوچ افزود: طاهره ایبد و سیدعلی کاشفی خوانساری به روستای ما آمده‌اند و بچه‌ها از دیدن آن‌ها خیلی خوشحال شدند. زمانی هم که کلاس یا نشست آنلاین با نویسندگان یا شاعران کودک برگزار می‌کنیم و بچه‌ها نویسندگان کتاب‌ها را می‌بینند اعتماد به نفس آن‌ها بالا می‌رود.

او درباره تامین کتاب‌های کتابخانه لیلامهر نیز توضیح داد: منابع و کتاب‌های خود را از دبیرخانه‌های لاک‌پشت پرنده و شورای کتاب کودک تهیه می‌کنیم؛ همچنین تعدادی از ناشران هر چند ماه یک‌بار تازه‌های نشر خود را از طریق پست برای ما ارسال می‌کنند که بسیار ارزشمند است.

بلوچ با بیان اینکه هدف این است که این حرکت و اقدام علاوه بر روستاهای همجوار در سایر روستاها و شهرها هم الگوبرداری و اجرا شود، گفت: طی این مدت خیلی‌ها به سراغ من آمدند و راهنمایی خواستند تا این کار را انجام بدهند، من هم تجربیاتی که در این حوزه کسب کردم به همراه کانال‌های ارتباطی‌ام با ناشران و نویسندگان مختلف را به آن‌ها می‌دهم تا این ترویج کتابخوانی استمرار داشته باشد.

به گفته وی، خوشبختانه اکنون کار روی روال افتاده است و حتی اگر روزی من به هر دلیلی در کتابخانه نباشم، بچه‌ها کلاس‌های خود را برگزار می‌کنند، اگر کسی پای کار نباشد، بهترین کتاب و مکان را هم در اختیار داشته باشد، بعد از مدتی در کتابخانه بسته می‌شود.

بلوچ با بیان اینکه روستای وشنام دری به یک هدف گردشگری و فرهنگی در منطقه تبدیل شده است، افزود: یکی از اهالی روستا به‌نام کریم‌بخش، بخشی از وسایل قدیمی و سنتی روستا را جمع‌آوری و یک موزه تاسیس کرده است و هرکس به موزه می‌رود به کتابخانه هم می‌رود یا بلعکس.

وی ادامه داد: روستای ما در منطقه جغرافیایی خوبی قرار دارد و گردشگران خارجی از فرانسه، اتریش، ترکیه و … به کتابخانه می‌آیند، در این زمینه خوشبختانه کتابخانه «لیلامهر» توسعه زیادی پیدا کرده و به الگویی برای سایر روستاهای همجوار و کشور تبدیل شده است.

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.

برگزیده

پربازدیدترین

تازه‌ها